G20-ontmoeting: J&K leed 30 jaar, maar het terreur-ecosysteem is nu geïsoleerd, zegt L-G Manoj Sinha

0
46

JAMMU EN Kasjmir hebben bijna drie decennia geleden te lijden gehad van door Pakistan gesponsord terrorisme, maar het terreur-ecosysteem is nu geïsoleerd vanwege de ontwikkelingsprogramma's van het Centrum, zei luitenant-gouverneur Manoj Sinha dinsdag, toen hij afgevaardigden toesprak op de bijeenkomst van de G20-werkgroep toerisme in Srinagar.

Lees | Delhi's G20-bericht van J&K: 2 generaties verloren, verander hier

“Bijna 30 jaar lang heeft dit land van vreedzame coëxistentie van bijna alle religieuze sekten te lijden gehad van door de staat gesteund terrorisme door ons buurland”, zei hij in zijn inaugurele rede. “Echter, premier Narendra Modi isoleerde door middel van ontwikkelingsprogramma's die de massa's sterker maken en het effectieve bestuur van het Union Territory, het terreur-ecosysteem, dat bloeide met steun van over de grens.”

“J&K is getuige van een nieuw tijdperk dat grenzeloze mogelijkheden voor groei en vrede heeft geopend. Nu komen er zelfs buitenlandse investeringen in J&K, groene scheuten van betere tijden waar mensen angstig naar uitkijken,” zei Sinha.

Afgevaardigden die deelnemen aan de G20-toerisme-werkgroepbijeenkomst, bij het Dal Lake in Srinagar op maandag. (Express-foto door Divya A)

De L-G zei ook dat “onrecht, uitbuiting en discriminatie, waarmee verschillende delen van de samenleving gedurende zeven lange decennia te maken hebben gehad als gevolg van omstandigheden die voornamelijk zijn ontstaan ​​door orkestratie vanuit het buitenland, volledig is geëlimineerd”.

Lees ook | Dagelijkse briefing: G20-toeristenbijeenkomst in Srinagar; Dr. Arvind Panagariya bij Idea Exchange; en meer

“We zorgen voor sociale gelijkheid en gelijke economische kansen voor alle burgers, waardoor ze kunnen bijdragen aan de opbouw van een natie”, zei hij.

Later, tijdens een interactie met verslaggevers in Raj Bhavan, zei Sinha dat J&K nu in staat en klaar is om internationale evenementen van elk niveau te organiseren, hoewel “internationale toppen en vergaderingen worden gehouden onder het voorrecht van het Centrum”.

Bij de ingang van de locatie van de G20-bijeenkomst in Srinagar op zondag. (Expressfoto door Shuaib Masoodi)

“We hebben allerlei faciliteiten kunnen bieden aan de bezoekende afgevaardigden”, zei hij. “Alles wat deze keer ontbreekt, is vanwege de erfenis die we hebben geërfd. Ook al hebben we het ontwikkelingstempo (in J&K) met 10 keer versneld, het zal zeven jaar duren om de kloof van 70 jaar te overbruggen.”

Advertentie

Terwijl het G20-evenement een Naast de internationale toeristenaantallen, die in het post-Covid-tijdperk een dip hebben gekend, zal het ook helpen bij het bevorderen van een dialoog over hoe te werken aan het intrekken van negatieve reisadviezen over Kasjmir, zei Sinha.

“Bezoekers zullen terugkeren met de boodschap naar hun respectieve landen dat dit een zeer vredig land is en een toeristische bestemming die u gezien moet hebben”, zei hij, terwijl hij het G20-evenement “een historische kans” noemde.

Hoewel hij noemde geen enkel land, de L-G zei dat “vertegenwoordigers van sommige van die landen die negatieve reisadviezen hebben afgegeven, ook aanwezig zijn op de G20-bijeenkomst”.

Advertentie Bij aankomst kregen de afgevaardigden een Kashmiri-sjaal en een Dogri-saffa. (Express)

Afgevaardigden uit 27 landen nemen deel aan de bijeenkomst. China, Turkije en Saoedi-Arabië zijn weggebleven van het evenement.

Gevraagd naar de recente opmerkingen van de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Bilawal Bhutto Zardari over “India misbruikt zijn G20-voorzitterschap om zijn politieke agenda door te drukken” door de bijeenkomst in Kasjmir te houden. de L-G zei: “Pakistan zou zich meer zorgen moeten maken over het voorzien in de basisbehoeften van zijn burgers. India heeft al deze dingen achter zich gelaten en is verder gegaan.”

Leest ook | Tijdens Quad-bijeenkomst vraagt ​​de Amerikaanse president Biden om de handtekening van premier Modi, wijst op 'verzoeken' over zijn evenementen

In feite, zei hij, is het G20-voorzitterschap een trots moment voor India en de Verenigde Naties hebben ook veel vertegenwoordigers naar de Srinagar-bijeenkomst. “Dit toont aan dat de hele wereld wil dat India dergelijke evenementen organiseert”, zei hij, eraan toevoegend dat de overweldigende deelname “een weerspiegeling is van India's kracht en oude waarden”.

Ambtenaren zeiden dat vijf VN-organisaties, waaronder het VN-hoofdkwartier, UNWTO en UNEP, vertegenwoordigd zijn op de bijeenkomst, afgezien van een aantal internationale organisaties zoals de ILO.

Over het ontketenen van het toeristisch potentieel van het grondgebied van de Unie gesproken, Sinha zei dat er maar liefst 300 nieuwe toeristische bestemmingen zijn geïdentificeerd en dat op deze plaatsen adequate infrastructuur wordt ontwikkeld, zodat de regio meer toeristen trekt – zowel internationale als binnenlandse.

Advertentie

Hij onderstreepte ook de infrastructurele ommekeer die in de regio wordt bewerkstelligd en de algehele vreedzame situatie. “Jammu & Kasjmir maakt snelle vorderingen op het gebied van vrede en vooruitgang”, zei hij. “We hebben het terroristische ecosysteem dat door het buurland wordt gesponsord grotendeels kunnen elimineren.”

“Het is niet langer een land van hartals, separatisten en steenkogels”, zei hij.

Lees ook

< /figuur>Spoorwegen worstelen om Vande Bharat-nummer, snelheidsdoelen te halen

< /figuur>'Vandaag wil de wereld weten wat India denkt': PM Modi landt in Del…

Meer dan twee keer zo groot en arbeidsintensief als meer dan 23.000: het nieuwe parlementsgebouw…

Sommige Opp-lijm komt los: BJD, YSRCP, Akalis om aanwezig te zijn 28 mei eventAdvertentie

De L-G zei ook dat er een plan is om Gulmarg om te vormen tot een bestemming voor wintertoerisme op internationaal niveau. Er was zelfs een initieel plan om de afgevaardigden naar Gulmarg te brengen, maar dat moest vanwege logistieke problemen worden afgeblazen, zei hij. Hij zei echter: “We zijn klaar om de afgevaardigden te verwelkomen in Gulmarg bij hun volgende bezoek aan Kasjmir.”

© The Indian Express (P) Ltd