G20-bijeenkomst voor toerisme gaat dag 2 in in Srinagar: 'Een nieuw tijdperk', zegt LG Manoj Sinha

0
54

Op de tweede dag van de bijeenkomst van de G20-werkgroep toerisme in Srinagar benadrukte luitenant-gouverneur Manoj Sinha dat het eens zo bloeiende terreur-ecosysteem in Jammu en Kasjmir nu “geïsoleerd” is. Hij voegde eraan toe dat het grondgebied van de Unie nu “een nieuw tijdperk ingaat dat grenzeloze mogelijkheden voor groei en vrede heeft geopend”.

In totaal nemen 61 afgevaardigden uit 29 landen deel aan de drie- dag G20-werkgroep toerisme in Srinagar — het eerste grote internationale evenement dat wordt gehouden in J&K sinds de intrekking van artikel 370 in augustus 2019.

Dit zijn alle ontwikkelingen vanaf dag 2 tot nu toe:

👉🏻 “Bijna 30 jaar lang heeft dit land van vreedzame coëxistentie van bijna alle religieuze sekten te lijden gehad van door de staat gesponsord terrorisme door ons buurland”, zei de LG tijdens de inaugurele zitting van de derde vergadering van de werkgroep toerisme van de G20-landen in het Sher-e-Kashmir International Convention Center (SKICC). Hij vervolgde: 'J&K staat nu open voor een nieuw tijdperk dat openstaat voor groei, vrede en ontwikkeling. Tegenwoordig staat J&K als een van de ontwikkelde staten van het land

👉🏻 Vakbondsminister Jitendra Singh sprak dinsdag ook de vergadering over werktoerisme toe en zei dat Srinagar een breed scala aan vakmanschap heeft. We hebben hier de hoogste spoorbrug ter wereld. India is bereid om de wereldwijde verantwoordelijkheid te delen voor wat betreft onze verplichting ten opzichte van de economie, het milieu en het milieu. de samenleving maakt zich zorgen. Jongeren zijn zeer goed geïnformeerd en zien de enorme kansen die de premier van India biedt. De gewone man van Srinagar wil deel uitmaken van de wereldwijde reis onder leiding van premier Modi.”

👉🏻 Verder wordt van de afgevaardigden verwacht dat ze meerdere sessies houden bij SKICC. Gedurende de dag zullen de afgevaardigden naar een aantal locaties worden gebracht, waaronder Nishat Garden, Cheshma Shahi, Pari Mahal, Kashmir Arts Emporium en Polo View Market, meldde ANI.

👉🏻Simon Wong, Hoge Commissaris van Singapore , sprak ook met verslaggevers en voegde eraan toe: “Singapore blijft de grootste investeerder in India. Cumulatief hebben we $ 140 miljard aan investeringen in India, die met de dag groeien, en we zijn op zoek naar nieuwe investerings- en groeigebieden.

👉🏻Ondertussen maakt het Bandipora-district van Noord-Kashmir van de gelegenheid gebruik om zijn beroemde producten te promoten bij buitenlandse afgevaardigden die de top bijwonen. Deze producten omvatten zwarte komijn (kala jeera) uit de Gurez-vallei, biologische rajma (bruine bonen) uit de Tulail-vallei en voortreffelijke kunstwerken van papier-maché uit de Sumbal-onderverdeling. Dit aanbod benadrukt de diverse en rijke producten van het district.

Ontwikkelingen vanaf maandag:

👉🏽 Eerder in de ochtend op maandag werden de afgevaardigden, die met een chartervlucht in Srinagar aankwamen, hartelijk welkom geheten op de luchthaven. Ze kregen een Kashmiri pashmina-sjaal en een Dogri-saffa aangeboden en werden vervolgens onder strenge beveiliging naar de vergaderlocatie, Sher-e-Kashmir International Convention Center (SKICC), gebracht. Het uitgebreide beveiligingsapparaat omvat versterkte CCTV-bewaking, anti-drone-systeem, inzet van de elite NSG en elite Marine Commando's en beperkingen op burgerbewegingen op belangrijke wegen.

👉🏽 De bijeenkomst van de G20-werkgroep toerisme is een “moment van verjonging en reïncarnatie” voor Jammu en Kasjmir, vertelde minister Jitendra Singh van de Unie aan buitenlandse afgevaardigden, het internationale evenement begon op maandag. G20-sherpa Amitabh Kant zei later tegen verslaggevers dat “alle G20-landen behalve China deelnemen aan de werkgroepbijeenkomsten in Srinagar”.

Advertentie

👉🏽 Hoewel Kant geen ander land noemde dan China, Indian Express heeft vernomen dat Turkije, Saoedi-Arabië en Egypte – die een speciale genodigde waren – er ook voor kozen om weg te blijven van het evenement.

Lees ook

Alle partijen uitgenodigd … koppel het niet aan politiek: Shah

Meer dan twee keer zo groot en arbeidsintensief als meer dan 23.000: het nieuwe parlementsgebouw…

Bij de inauguratie van het nieuwe parlement zal de premier de scepter overhandigen aan Neh…

Rahul Gandhi's pleidooi voor nieuw paspoort: rechtbank vraagt ​​Swamy om uiterlijk vrijdag te antwoorden

👉🏽 In Tijdens een evenement op zondag had voormalig Jammu en Kasjmir CM Mehbooba Mufti het centrum ervan beschuldigd Kasjmir in ‘Guantanamo’ en een ‘openlucht’ gevangenis.

(Met input van instanties)