Express i Cannes: Mangeårige partnere i en mordrettssak; en lærer sulter nesten elevene

0
61

En rettssak, som frem til da har foregått på en ryddig måte, blir varmere når den tiltalte, en kvinne som er mistenkt for å ha drept mannen sin, sier: et par er kaos. Det er et utsagn hvis sannhet er ubestridelig, selv om tvilen svirrer rundt forholdet mellom Sandra og ektemannen Samuel, begge forfattere av yrke, førstnevnte vellykket, sistnevnte sliter med å finne sin rytme.

Lang tid partnere forstår at to mennesker som bor sammen er mer et spørsmål om å håndtere forventninger, ettersom de pendler mellom høyder og nedturer: The Anatomy Of A Fall, Justine Triets medrivende konkurransebidrag er en rettsmedisinsk undersøkelse, ikke bare av et fatalt fall, men også av et mishandlet ekteskap , med en eksepsjonell ytelse fra Sandra Huller.

Sandra, Samuel (Samuel Theis) og sønnen deres Daniel (Milo Machado Graner), blindet i svært ung alder i en ulykke, bor i en hytte i de snødekte Alpene. Filmen åpner med at Sandra avkorter et intervju fordi mannen hennes ovenpå sprenger musikk så høyt at ingen kan høre seg selv tenke. Intervjueren går, og vi følger henne som går til bilen og kjører bort; Kameraet svinger bort for å vise oss Daniel som går tilbake med hunden sin til huset, og tar en pause ved en stille kropp som ligger i snøen. Det er faren hans.

Ikke gå glipp av | Express At Cannes: Martin Scorseses nye oppføring Killers Of The Flower Moon er et mesterverk, og mange filmer rullet sammen

Såret på Samuels panne, og blodet spruter på et uthus rett under avsatsen fra der han falt, er tankevekkende av stygt spill. Mens Sandra henvender seg til en advokat (Swann Arlaud), en gammel venn som ser ut til å ha følelser for henne (filmen er tvetydig med hensyn til intensiteten til disse følelsene, men det er tydelig at de er mer enn bare tilfeldige bekjentskaper), og Når rettssaken begynner, begynner gamle hemmeligheter å ramle ut.

Det som gir denne filmen et forsprang er måten Daniel blir brakt frem fra kantene: hans vitnesbyrd er avgjørende for måten rettssaken vil svinge på, og vi vet ikke før slutten hvilken vei han vil svinge. Han kunne ha blitt til en trope – den blinde personen som ser mer enn de seende – men han klarer å holde seg ung, konfliktfylt og forvirret. Det viser seg at ting mellom ektefellene var hektisk, og det var en stor krangel mellom de to bare et par dager før Samuels død: skyver det sistnevnte over kanten, eller ble han presset i gjengjeldende sinne?

Vi får en tilfredsstillende avslutning, og sjansen for en solid spådom: Huller, som var så god som ‘dronningen av Auschwitz’ i Jonathan Glazers The Zone Of Interest ser det ut til at hun tar Palme for beste kvinnelige kvinne.

Jessica Hausners Club Zero

En lærer som begynner å utøve mer kontroll over elevene sine enn det som er strengt passende, er i fokus for den østerrikske filmskaperen Jessica Hausners Club Zero, der Mia Wasikowska spiller hovedrollen som Miss Novak med uforsonlig sikkerhet. Novak har nettopp sluttet seg til en eliteinternatskole – den typen som vanligvis tiltrekker seg studenter som er både berettigede og følsomme. Som lærer som er ment å overvåke deres ernæringsbehov, begynner hun å presse på for “bevisst spising”, som i bunn og grunn går ut på å redusere inntaket til null, og umiddelbart gi mening til filmens tittel.

Annonse

Hausner, som kommer tilbake til Cannes-konkurransen for 2019 Little Joe, gjør dette til mer enn bare en ulik maktskjevhet mellom lærer og elever. Det blir en skarpt fortalt moralhistorie, som kritiserer forholdet sårbare tenåringer har til kroppen sin, samt hvordan foreldre kan bruke formuen både som våpen og tilskyndelse

Les også

Sarabhai vs Sarabhai-skuespilleren Vaibhavi Upadhyaya dør i en bilulykke; JD Ma…

Dilip Joshi husker da han delte rom med Salman Khan under HAHK …

Ram Teri Ganga Maili-skuespiller Mandakini på ryktet om at faren hennes hadde skutt…

Hvem er Aditya Singh Rajput, TV-skuespiller som ble funnet død i hjemmet sitt?

Det er ikke overraskende at av studentene som Miss Novak begynner å veilede, er de som faller lettest under hennes trolldom de som tydeligvis ikke er hjemme når de er hjemme. Men filmen forteller oss også at det ikke bare er rikdom som kan være et problem; noen ganger vil unge mennesker gjøre det unge mennesker vil gjøre, selv om det driver dem ned på en vei uten retur.