Home Svenska “En folkledare”: Efter leveransagent, busspendlare, åker nu Rahul Gandhi med lastbilschaufförer

“En folkledare”: Efter leveransagent, busspendlare, åker nu Rahul Gandhi med lastbilschaufförer

0

Kongressledaren Rahul Gandhi tog en lastbilstur i Haryana, från Murthal till Ambala, i ett försök att förstå de problem och problem som förarna står inför.

Efter Bharat Jodo Yatra, där Gandhi interagerade med människor från alla samhällsskikt, projicerar partiet nu Gandhi som en “jan nayak“, eller en folkledare. Under sin kampanj inför valet i Karnataka kallade flera tweets från kongressen Gandhi för en “folkets ledare”.

Nyligen åk Gandhi pillion med en Blinkit-leveransagent i Bengaluru som en del av kongressens uppsökande verksamhet till spelningsarbetare inför valet till Karnataka-församlingen, som partiet vann med ett rungande mandat.

Han gick också ombord på en Bengaluru Metropolitan Transport Corporation (BMTC) buss att interagera med passagerare som en del av sin kampanj. Där pratade han med några kvinnliga passagerare om deras ambitioner för Karnataka, enligt kongresslägret. I sitt valmanifest har kongressen också lovat att säkerställa gratis resor för kvinnor i statliga bussar i delstaten.

Kongressledaren Rahul Gandhi går ombord på en lastbil i Murthal, Haryana. (Foto: Aaron Mathew/Twitter)

Tidigare denna månad hade Gandhi besökt Delhi Universitys Post Graduate Men's Hostel på North Campus och interagerat med studenter över lunch. Senare skickade universitetet ett meddelande till honom och sa att hans besök var “plötsligt och oanmält” och att universitetsadministrationen inte hölls i ögat. Den bad Gandhi att “upphöra och avstå” från att ta sådana “oönskade steg i framtiden för välbefinnandet, förvaringen av vandrarhemmets invånare, personal och myndigheter”.

Läs även

Alla inbjudna partier… länka det inte till politik: Shah

Mer än dubbelt så stor och arbetskraft som över 23 000: det nya parlamentet…

Vid den nya parlamentets invigning kommer PM att överlämnas spiran som ges till Neh…

Färsk spänning i Manipur: tidigare vice talman bland tre hållna Rahul Gandhi interagerar med lastbilschaufförer. (Foto: Aaron Mathew/Twitter)

I april hade han interagerat med studenter som förberedde sig för undersökningar för Union Public Service Commission och Staff Selection Commission i Mukherjee Nagar, nära Delhi University North Campus.