'Een volksleider': Na bezorger, busforenzen, rijdt Rahul Gandhi nu met vrachtwagenchauffeurs

0
43

Congresleider Rahul Gandhi maakte een vrachtwagenrit in Haryana, van Murthal naar Ambala, in een poging de problemen en problemen van de chauffeurs te begrijpen.

Na de Bharat Jodo Yatra, waar Gandhi met mensen uit alle lagen van de bevolking, projecteert de partij Gandhi nu als een “jan nayak“, of een volksleider. Gandhi werd tijdens zijn campagne voor de verkiezingen in Karnataka in verschillende tweets door de congreshandhaver een “volksleider” genoemd.

Onlangs reed Gandhi achterop met een Blinkit-bezorger in Bengaluru als onderdeel van de campagne van het Congres om uitzendkrachten te bereiken in de aanloop naar de verkiezingen voor de Karnataka-vergadering, die de partij won met een klinkend mandaat.

Hij stapte ook in een bus van de Bengaluru Metropolitan Transport Corporation (BMTC) om met passagiers te communiceren als onderdeel van zijn campagne. Daar sprak hij met enkele vrouwelijke passagiers over hun ambities voor Karnataka, volgens het congreskamp. In zijn verkiezingsprogramma heeft het congres ook toegezegd te zorgen voor gratis reizen voor vrouwen in overheidsbussen in de staat.

Congresleider Rahul Gandhi aan boord van een vrachtwagen in Murthal, Haryana. (Foto: Aaron Mathew/Twitter)

Eerder deze maand had Gandhi een bezoek gebracht aan het Post Graduate Men's Hostel van Delhi University op North Campus en had hij tijdens de lunch contact met studenten. Later stuurde de universiteit een bericht naar hem, waarin stond dat zijn bezoek “plotseling en onaangekondigd” was en dat het universiteitsbestuur niet op de hoogte werd gehouden. Het vroeg Gandhi om 'op te houden' met het nemen van dergelijke “ongewenste stappen in de toekomst voor het welzijn, de veiligheid van de hostelbewoners, het personeel en de autoriteiten”.

Lees ook

Alle uitgenodigde partijen… koppel het niet aan politiek: Shah

Meer dan twee keer zo groot en arbeidsintensief als meer dan 23.000: het nieuwe parlementsgebouw…

Bij de inauguratie van het nieuwe parlement zal de premier de scepter overhandigen aan Neh…

Nieuwe spanning in Manipur: voormalige vice-voorzitter onder drie aangehouden Rahul Gandhi in interactie met vrachtwagenchauffeurs. (Foto: Aaron Mathew/Twitter)

In april had hij contact met studenten die zich voorbereidden op de examens van de Union Public Service Commission en Staff Selection Commission in Mukherjee Nagar, dicht bij Delhi University North Campus.