Delhi vertrouwelijk: het podium voorbereiden

0
45

Vooruitlopend op het bezoek van premier Narendra Modi aan de Verenigde Staten volgende maand, is de eerste secretaris van de premier, PK Mishra, in Washington. De afgelopen dagen heeft hij ontmoetingen gehad met hoge ambtenaren van de Amerikaanse regering, waaronder de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo, senior adviseur van de Amerikaanse president voor schone energie John Podesta, adjunct-NSA Mike Pyle en de directeur van de National Economic Council, Lael Brainard. Mishra had ook interactie met vertegenwoordigers van de industrie en denktanks tijdens de lunch in India House, de Indiase ambassadeur in de VS, Taranjit Singh Sandhu.

Aan de slag

Terwijl de voorbereidingen voor de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw op zondag in een stroomversnelling raken, wordt de beveiliging rond het parlementscomplex aangescherpt. Het personeel van de receptie van het Parlement heeft te horen gekregen dat ze vanaf donderdag geen toegangskaarten mogen uitgeven zonder goedkeuring van topfunctionarissen. Woensdag staat een vergadering op het programma om de veiligheidsregelingen te bespreken. De Rijkswaterstaat heeft controle door de politie van alle werknemers die betrokken zijn bij het voorbereiden en uitstallen van bloemstukken en rangoli's voor de inhuldiging een vereiste gemaakt voor degenen die deze week bieden op de aanbesteding op korte termijn.

Kantoor Kantoor

Lees ook

Delhi Confidential: achter de codewisseling van CJI Chandrachud in Ranchi

Delhi Confidential: zal Ghulam Nabi Azad medeoppositiekandidaat zijn f…

Delhi Confidential: Air Force's topcollege terug na drie jaar onderbreking

Delhi Confidential: The Pilgrim

Onafhankelijke denktank Stichting India heeft een nieuw kantoor geopend in het India Habitat Centre. Op dinsdag werd het kantoor ingehuldigd door vakbondsminister voor Huisvesting en Stedelijke Zaken en Petroleum en Aardgas Hardeep Puri in aanwezigheid van ambtsdragers van de India Foundation, waaronder leden van de bestuursraad, RSS nationaal uitvoerend lid Ram Madhav en Shaurya Doval, zoon van nationaal veiligheidsadviseur Ajit Doval. BJP-parlementsleden Sushil Kumar Modi en Arvind Dharmapuri waren ook aanwezig bij de inauguratie.

© The Indian Express (P) Ltd