De fitnessvoorwaarden die u moet kennen

0
22
16.00 uur production/Shutterstock.com

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net aan je fitnessreis begint, begrip van algemene trainingstermen is essentieel om je doelen te bereiken. Van actief herstel tot plyometrie, elke term vertegenwoordigt een belangrijk onderdeel van een succesvol fitnessregime.

Deze gids met fitnesstermen onderzoekt de betekenissen en voordelen van enkele van de meest voorkomende fitnesstermen.< /p>

Inhoudsopgave

Actief herstel
Circuit
Opwarming
Cooldown
Pacing
Herhalingen
Sets
Aërobe oefening
Anaërobe oefening
Cross-training
DOMS
HITT
Isometrics
Plyometrie
Weerstand

Actief herstel

Actief herstel is een term die doorgaans gepaard gaat met de term 'actieve rustdag'. Degenen die zes dagen per week trainen, zorgen er vaak voor dat één dag per week wordt besteed aan actief herstel, of dat ze opzettelijk tijd besteden aan herstel terwijl ze mobiel blijven. Zwemmen en wandelen zijn geweldige low-impact activiteiten voor actieve hersteldagen.

Actief herstel kan helpen de doorbloeding te verbeteren, spierpijn te verminderen en een sneller herstel tussen trainingen te bevorderen.

Kieba Massage Lacrosse Balls for Myofascial Release

De perfecte massageballenset voor uw actieve hersteldag.

Amazon

$ 10,85
$11,65 Bespaar 7%

Circuit

PeopleImages. com – Yuri A/Shutterstock.com

Een circuit is een mooie manier om een ​​combinatie van oefeningen te zeggen. Circuits staan ​​vooral bekend om het opbouwen van uithoudingsvermogen.

Sommige populaire circuitoefeningen omvatten lichaamsgewichtbewegingen zoals push-ups, squats en lunges, maar ook op apparatuur gebaseerde oefeningen zoals kettlebell swings, battle touwen en slams met medicijnballen. Evenzo kunnen populaire circuits in de pilates- en barre-wereld een Pilates-springplankreeks bevatten, gemengd met Pilates-armbeeldhouwen, en een buitverbranding.

Opwarming

BongkarnGraphic/Shutterstock.com

Elke goede en veilig uitgevoerde training omvat een warming-up. Een warming-up kan helpen om de bloedtoevoer naar de werkende spieren te verhogen, de beweeglijkheid en flexibiliteit van de gewrichten te verbeteren en uw lichaam en geest voor te bereiden op de komende training.

Opwarmingen kunnen verschillende soorten bewegingen omvatten, waaronder lopen, armzwaaien, lunges en squats. Normaal gesproken duurt een warming-up ongeveer 10 minuten, waarna u aan uw training begint.

adidas Puremotion Adapt 2.0-sneaker voor dames

Koop een geweldig paar sneakers voor je warming-up.

Amazon

$28.78
$ 70,00 Bespaar 59%

Cooldown

GERELATEERDHaal het meeste uit je training met deze 6 tips

Bij elke goed uitgevoerde training hoort ook een goede cooldown. Cooldowns zijn ontworpen om uw hartslag te verlagen en spieren en weefsels te mobiliseren die tijdens de training mogelijk verkrampt zijn geraakt. Een goede cooling-down na een training kan ook helpen om de flexibiliteit en het bewegingsbereik te verbeteren, het risico op blessures te verminderen en het algehele herstel van de training te verbeteren.

Cooldowns zijn meestal vertraagde versies van uw trainingsroutine, maar kunnen omvat ook activiteiten die vergelijkbaar zijn met die in een warming-up, zoals stevig wandelen, actief stretchen en meer.

Pacing

16.00 uur production/Shutterstock.com

Pacing is de snelheid waarmee je traint. Als je terugkeert van een blessure is het belangrijk om een ​​langzamer tempo in gedachten te houden. Als je traint voor een specifiek evenement of wedstrijd, werk je misschien met een trainer die je coacht om je tempo of snelheid in de loop van de tijd te verhogen. Veelvoorkomende manieren om het tempo te meten, zijn onder meer het gebruik van een hartslagmeter of het bijhouden van uw tijd of afstand tijdens een training.

Apple Watch Series 8

☆ ☆☆☆☆ Koppelingspictogram Lees recensie Volledige recensie van Geek

Houd uw hartslag bij met Apple Watch

Amazon

$ 389,99
 

Reps< /h2> GERELATEERDHoe te beginnen met trainen als een totale beginner

Herhalingen verwijzen naar het aantal keren dat u een specifieke oefening herhaalt. In een groepsles zal de instructeur je herhalingen vaak tellen om je tot het einde te begeleiden. Door het aantal herhalingen dat u uitvoert te variëren, kunt u uw spieren op nieuwe manieren uitdagen en een plateau in uw fitnessvoortgang voorkomen.

Sets

Master1305/Shutterstock.com

Sets zijn gewoon groepen herhalingen. Als je bijvoorbeeld squats doet, kun je twee herhalingen van vijf squats doen, dus je doet vijf squats, rust uit en doet weer vijf squats.

Als je in een klaslokaal zit, zou je kunnen merken dat je drie sets van 12 herhalingen doet! Als u met gewichten werkt, is het belangrijk om het aantal sets dat u doet in evenwicht te brengen met de hoeveelheid gewicht die u gebruikt om veilige en effectieve trainingen te garanderen.

Amazon Basis Neopreen Hexagon Workout Dumbbell Handgewicht

Amazon

$50.52
$53,64 Bespaar 6%

Aërobe oefening

GERELATEERD8 beste cardiotrainingen voor degenen die een hekel hebben aan hardlopen

Aerobics wordt ook wel cardiotraining of kortweg cardio genoemd. Het gaat vaak om repetitieve, ritmische bewegingen die uw hartslag en ademhaling verhogen, wat resulteert in een verbeterd cardiovasculair uithoudingsvermogen. Voorbeelden van aërobe oefeningen zijn joggen, fietsen, zwemmen en dansen.

Anaërobe oefening

Hryshchyshen Serhii/Shutterstock.com

Anaërobe oefening is elke activiteit die korte, intense uitbarstingen van energie zonder het gebruik van zuurstof. Het gaat om bewegingen met hoge intensiteit die je spieren tot hun maximale capaciteit duwen. Voorbeelden van anaërobe oefeningen zijn sprinten, gewichtheffen en plyometrie.

Origiwish hardloopshort met hoge taille voor dames

Haal het meeste uit je training in deze short.

Amazon

$ 22,99
 

Cross-Training< /h2>

Cross-training is een onmisbaar onderdeel van ieders fitnessprotocol en omvat het combineren van verschillende soorten oefeningen in uw routine. Verschillende atleten hebben de neiging om verschillende vormen van crosstraining te gebruiken, zoals Pilates, yoga of zwemmen, afhankelijk van hun behoeften en doelen.

Het opnemen van een verscheidenheid aan crosstrainingoefeningen in uw fitnessroutine kan helpen om blessures te voorkomen, de algehele conditie te verbeteren en uw trainingen fris en boeiend te houden.

DOMS

Adamov_d/Shutterstock.com

DOMS staat voor Delayed Onset Muscle Soreness. Dit is de spiervermoeidheid of -pijn die je 24 tot 48 uur na een training of een nieuwe les kunt ervaren. Ontsteking is een normaal onderdeel van het herstel van een training, maar als je drie dagen na je training nog steeds pijn hebt, is dit een teken dat je het misschien wat rustiger aan moet doen tijdens je volgende les.

Lululemon Fly Away tamer Headband II

Amazon

$ 20,02
$ 26,00 Bespaar 23%

HITT

GERELATEERDDe 30 minuten HIIT-workout die je altijd en overal kunt doen

HITT is de afkorting van High Intensity Interval Training en is een soort training die afwisselt tussen korte perioden van intensieve training en periodes van rust of lage intensiteit. Het idee achter HIIT is om de verbranding van calorieën te maximaliseren en de cardiovasculaire conditie te verbeteren in een kortere tijd dan traditionele steady-state cardiotrainingen.

HIIT-trainingen kunnen worden gedaan met een verscheidenheid aan oefeningen, inclusief lichaamsgewichtbewegingen, cardiomachines en losse gewichten. Ze kunnen ook worden aangepast aan elk fitnessniveau, waardoor het een veelzijdige en effectieve training wordt voor zowel beginners als gevorderde atleten.

Isometrics

insta_photos/Shutterstock.com

Isometrics beschrijven de vastgehouden samentrekking van specifieke spiergroepen. In wezen gaat het om het vasthouden van een positie of een statische samentrekking van een spiergroep zonder enige beweging. Het richt zich op specifieke spieren en helpt de kracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Voorbeelden van isometrische oefeningen zijn planken, muurzitten en statische houdingen met gewichten.

HPYGN-weerstand Banden

Weerstandsbanden kunnen helpen bij isometrische bewegingen.

Amazon

$ 9,94
$16,99 Bespaar 41%

Plyometrics

GERELATEERDThe Best Box Jump Boxes

Plyometrics is een soort oefening die zich richt op explosieve, snelle bewegingen om spierkracht en snelheid te vergroten. Het omvat springende, springende en begrenzende bewegingen die gericht zijn op de spieren die worden gebruikt bij explosieve bewegingen. Voorbeelden van plyometrische oefeningen zijn box jumps, jump squats en power cleans.

Weerstand

Gorodenkoff/Shutterstock.com

Weerstand verwijst naar de toegevoegde belasting achter elke gegeven oefening. Weerstand is belangrijk omdat het helpt de spierkracht te vergroten terwijl uw lichaam tegen een kracht inwerkt. Terwijl lichaamsgewichtoefeningen het lichaam en de zwaartekracht gebruiken als hun weerstandsmedium, zijn gewichten, halters, therabands en veren andere veelgebruikte weerstandsmedia in de fitnesswereld.

THERABAND weerstandsbuizen

Sommigen gebruiken weerstandsbuizen in hun trainingen.

Amazon

$12,71
 

Door Als u deze algemene fitnesstermen begrijpt, kunt u coaches en instructeurs in groepsfitnesslessen beter begrijpen, de betekenissen en doeleinden achter specifieke oefeningen begrijpen en uw fitnessroutine optimaliseren.