Cholesterolverlagende supplementen: waarom je er geen geld aan moet verspillen en in plaats daarvan statines moet nemen

0
71

Als het gaat om hartgezondheid, is een van de belangrijkste waarheden die Indiërs moeilijk kunnen accepteren, het feit dat geen enkele hoeveelheid dieetinterventies en supplementen het cholesterol kunnen verlagen zoals statines. In feite speelt voeding een kleine rol bij het cholesterolgehalte in het bloed. Ongeveer 90 procent van ons bloedcholesterol wordt genetisch bepaald, slechts 10 procent door voeding.

En mijn advies is om geen geld te verspillen aan supplementen, met name kruidengeneesmiddelen die niet altijd voldoen aan standaard medisch gecodificeerde productieprocessen en geen kwaliteit kunnen garanderen of cholesterol verlagenvoor zover nodig. Ze kunnen ze marginaal verminderen. Maar slechts 5 tot 10 mg statines kan het cholesterol in korte tijd met ongeveer 40 procent verlagen. Dus alternatieve supplementen voor cholesterolcontrole zijn in vergelijking daarmee echt nutteloos en ik zeg dit al tien jaar. Het idee dat statines bijwerkingen hebben is schromelijk overdreven; de bijwerkingen zoals pijn kunnen gemakkelijk worden beheerd. Er is ook weinig bewijs dat deze supplementen het risico op een hartaanval of beroerte verminderen, wat het uiteindelijke doel is om een ​​hoog cholesterolgehalte te verminderen. Maar vier decennia van onderzoek zijn consistent geweest over de werkzaamheid van statines.

ONDERZOEK WEEGT ZWAAR VOOR STATINES

Zelfs de laatste studie in ‘The Journal of the American College of Cardiology’ getuigt hiervan. Onderzoekers wezen willekeurig ongeveer 200 volwassenen, die een verhoogd risico op hart- en vaatziekten hadden, toe aan een van de acht behandelingsgroepen: een die een lage dosis statine slikte, een andere die een placebo slikte en zes andere groepen die visolie, kaneel slikten. , kurkuma, knoflook, fytosterolen of supplementen met rode gistrijst, die allemaal beweerden het cholesterol te verlagen of anderszins de gezondheid van het hart te verbeteren. Na vier weken verlaagden de mensen die de statines slikten hun LDL-cholesterol (of 'slechte' cholesterol) gemiddeld met 38 procent. Van de andere supplementengroepen verlaagde rode gistrijst het LDL-gehalte het meest, met zeven procent, wat mager is in vergelijking met statines. Dit werd gevolgd door fytosterolen, die het LDL-cholesterol met ongeveer vier procent verbeterden. En stel je voor dat degenen die een placebo namen hun cholesterolgehalte met gemiddeld drie procent verlaagden. Dus hoe kun je de werkzaamheid van supplementen rechtvaardigen?

WAAROM WERKEN STATINES EFFECTIEF?

Wat de meeste mensen niet begrijpen, is dat het grootste deel van iemands cholesterol uit de lever komt en dat statines dat proces in het orgaan zelf stoppen, waardoor de hoeveelheid cholesterol die wordt geproduceerd en gecirculeerd, wordt verminderd. Bij teveel cholesterolzich ophoopt in de bloedbaan, kan het als plaque in de slagaders terechtkomen en de bloedstroom belemmeren. Dit verhoogt na verloop van tijd het risico op een beroerte, een hartaanval en andere vormen van hart- en vaatziekten. Binnen cholesterol is het LDL of het slechte cholesterol schadelijker dan triglyceriden. Natuurlijk worden triglyceriden een punt van zorg wanneer hun niveaus erg hoog worden, waardoor de aard van de LDL-aard zelf verandert, waardoor het klein en compact wordt dat gemakkelijk in de slagaders terechtkomt en zelfs gemakkelijk loskomt om blokkades te vormen. Ja, je moet de niveaus van triglyceriden controleren in verband met LDL, maar het verlagen van LDL-niveaus is veel belangrijker. Er zijn aparte medicijnen voor het beheersen van triglyceriden. Bovendien komen ze gemakkelijk naar beneden als je de inname van suiker en koolhydraten vermindert. Helaas blijft LDL, eenmaal opgebouwd, hardnekkig.

WANNEER STATINES TE NEMEN

Statines worden meestal voorgeschreven als uw LDL-cholesterolgehalte hoger is dan 160 bij niet-diabetici of 130 bij mensen met diabetes. Veel mensen met een lager cholesterolgehalte krijgen ook statines voorgeschreven, gezien hun familiegeschiedenis-geïnduceerde risico's, bloeddruk, roken, diabetes of een voorgeschiedenis van interventie zoals stenting. Sterker nog, de US Preventive Services Task Force beveelt het gebruik van statines aan wanneer iemands risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten binnen het komende decennium 10 procent of groter is. Als een jongere persoon komt met licht verhoogde LDL-waarden, stellen we eerst leefstijlinterventies voor, zoals dieet en lichaamsbeweging, waarbij het medicijn alleen wordt voorgeschreven als de niveaus hoog blijven. Maar als dezelfde persoon op jonge leeftijd een familiegeschiedenis van hartaanvallen heeft gehad, moet de behandeling worden gestart.

De beste manier om het cholesterolgehalte onder controle te houden en de gezondheid van het hart te verbeteren, is om vrij vroeg met levensstijlaanpassingen te beginnen. Als we het hebben over gematigde oefeningen, moeten we begrijpen dat we routines moeten kiezen die spieren opbouwen, circuittraining, stretching en yoga omvatten. Deze zouden twee keer per week een derde van uw trainingsroutine moeten vormen. Probeer diëten te mixen en matchen, de inname van eiwitten en vezels te verhogen en koolhydraten te verminderen.

Lees ook

Nitesh Pandey hartaanval dood: waarom Indiase mannen van in de 50 het meest… .jpg?resize=450,250″ />

Kunnen honing en dadels de bloedsuikerspiegel beheersen en kunstmatig zoet…

Waarom de sixpack-buikspieren geen kenmerk zijn van een fit lichaam en alleen de ontw…

Een hartaanval is niet hetzelfde als een hartstilstand: ken hun symptomen en ; risico…

Het gebruik van statines is erg laag in India en zelfs degenen die een hartaanval hebben gehad, hebben de neiging om het na een bepaalde tijd op te geven, met het risico op toekomstige episodes. Indiërs kunnen zich deze aarzeling, grotendeels aangewakkerd door verkeerde informatie, niet veroorloven en moeten statines slikken.

© IE Online Media Services Pvt Ltd