Brij Bhushan för att spänna politiska muskler vid Ayodhya-rallyt, säger BJP kommer att hålla sig borta

0
66

I en tid då olika oppositionspartier och organisationer i det civila samhället når ut till brottare som protesterar vid Jantar Mantar i New Delhi, chef för Wrestling Federation of India (WFI) och BJP:s Kaiserganj MP Brij Bhushan Sharan Singh, som har anklagats för sexuella trakasserier av sju kvinnliga brottare, planerar att göra en styrkedemonstration vid ett möte i Ayodhya den 5 juni. Men Ayodhya BJP-enheten har tagit avstånd från rallyt.

Brij Bhushan kommer att tala vid Jan Chetna Maha-rallyt i Ram Katha Park i Ayodhya, dit sadhus såväl som experter inom juridik, utbildning och socialt arbete har bjudits in från flera stater. Rallyt hålls vid en tidpunkt då Delhi-polisen har registrerat två FIR mot MP. Sedan FIRs lämnades in, hade Singh hållit sig borta från politiska program. Men han har turnerat i olika distrikt i UP’s Awadh-region, inklusive Gonda, Ayodhya, Bahraich och Basti, under den senaste veckan för att bjuda in folk till Ayodhya-rallyt.

“BJP är inte associerad med rallyt. Vi deltar bara om ledningen ber oss om det. Än så länge har vi inte fått några sådana anvisningar”, sa BJP’s Ayodhya-distriktets president Sanjeev Singh.

En annan senior BJP-ledare från Awadh sa: “Partyarbetare kommer inte att gå med i demonstrationen eftersom Brij Bhushan Sharan Singh organiserar det i sin egenskap.”

Special att uttrycka | Vinesh Phogat: “Varför Brij Bhushan skyddas är någons gissning”

Sanjiv Singh, en representant för Kaiserganj MP, sa: “Det är inte ett politiskt möte. Vid det stora rallyt kommer det bara att finnas en diskussion med sadhus och intellektuella om hur man ska hantera de som missbrukar lagar för att förtala någon.”

MP:s medarbetare sa att personer som lämnar falska anklagelser för närvarande bokförs enligt IPC Section 182 (falsk information med avsikt att få tjänsteman att använda sin lagliga makt för att skada en annan person) men straffet står inte i proportion till brottet. “Åtgärder som tillhandahålls enligt IPC Section 182 är otillräckliga. Vid rallyt kommer ett krav att ställas om att ändra lagen och göra straffet strängt i sådana fall”, sa han och tillade att anklagelserna mot Brij Bhushan var falska. Han hävdade också att sadhus brödraskap utfärdade rallyuppropet och att MP bara gjorde arrangemanget.

BJP har hittills inte agerat mot parlamentsledamoten och, enligt källor, har inte ens utfärdat ett meddelande till honom. Förra veckan deltog Singh i ett verkställande utskottsmöte för BJP’s Awadh-enhet i Lucknow där diskussioner hölls om förberedelser för partiets Mahasampark Abhiyan från den 30 maj för att markera nio år av Narendra Modis regering.

Läs även

< /figur>Fyra oppositionspartier hoppar över parlamentsinvigningen, fler kan följa

Bakom frånvaro av vissa icke-BJP-partier från att flytta till att hoppa över parlamentet invigdes…

19 oppositionspartier bojkottar ny parlamentsinvigning: 'Udemokrat…

Nyckelansikte i Trimbakeshwars tempelrad, Tushar Bhosale, aggressiv sammankallande…Annons

Men källor i BJP sa att många partiledare var obekväma över Kaiserganj MP och hans rally. “Han förbereder sig för att tävla i Lok Sabha-valet 2024 igen. Därför kan detta rally ses som en skadekontrollövning och ett försök att söka stöd från folket och sadhu-gemenskapen”, sa en BJP-ledare.