Brij Bhushan for å spenne politiske muskler på Ayodhya-rally, sier BJP vil holde seg unna

0
54

I en tid da forskjellige opposisjonspartier og sivilsamfunnsorganisasjoner henvender seg til brytere som protesterer ved Jantar Mantar i New Delhi, sjef for Wrestling Federation of India (WFI) og BJPs Kaiserganj-parlamentsmedlem Brij Bhushan Sharan Singh, som har blitt anklaget for seksuell trakassering av syv kvinnelige brytere, planlegger å vise styrke på et møte i Ayodhya 5. juni. Men Ayodhya BJP-enheten har tatt avstand fra rallyet.

Brij Bhushan skal ta for seg Jan Chetna Maha-rallyet i Ram Katha Park i Ayodhya, hvor sadhus så vel som eksperter innen jus, utdanning og sosialt arbeid er invitert fra flere stater. Rallyet holdes på et tidspunkt da Delhi-politiet har registrert to FIR-er mot MP. Siden FIR-ene ble arkivert, hadde Singh holdt seg unna politiske programmer. Men han har reist rundt i forskjellige distrikter i UP’s Awadh-region, inkludert Gonda, Ayodhya, Bahraich og Basti, den siste uken for å invitere folk til Ayodhya-rallyet.

“BJP er ikke assosiert med rallyet. Vi deltar bare hvis ledelsen ber oss om det. Så langt har vi ikke mottatt slike instruksjoner,” sa BJP’s Ayodhya-distriktspresident Sanjeev Singh.

En annen senior BJP-leder fra Awadh sa: “Partiarbeidere vil ikke delta i demonstrasjonen fordi Brij Bhushan Sharan Singh organiserer det i sin egenskap.»

Spesielt å uttrykke | Vinesh Phogat: “Hvorfor Brij Bhushan blir beskyttet er noens gjetning”

Sanjiv Singh, en representant for Kaiserganj MP, sa: “Det er ikke et politisk møte. På det store rallyet vil det bare være en diskusjon med sadhuer og intellektuelle om hvordan man skal håndtere de som misbruker loven for å ærekrenke noen.»

MPs medarbeider sa at personer som fremsetter falske påstander for øyeblikket er registrert under IPC-seksjon 182 (falsk informasjon med den hensikt å få offentlig tjenestemann til å bruke sin lovlige makt til å skade en annen person), men straffen står ikke i forhold til forbrytelsen. “Handlingen gitt under IPC seksjon 182 er utilstrekkelig. På rallyet vil det bli reist et krav om å endre loven og gjøre straffen streng i slike tilfeller, sa han og la til at anklagene mot Brij Bhushan var falske. Han hevdet også at brorskapet til sadhus utstedte møteoppfordringen og at MP bare gjorde ordningene.

BJP har så langt ikke handlet mot parlamentsmedlemmet, og ifølge kilder har han ikke engang gitt ham et varsel om sak. Singh deltok i forrige uke på et eksekutivkomitémøte for BJP’s Awadh-enhet i Lucknow hvor det ble holdt diskusjoner om forberedelsene til partiets Mahasampark Abhiyan fra 30. mai for å markere ni år med Narendra Modi-regjeringen.

Les også.

< /figur>Fire opposisjonspartier vil hoppe over åpningen av parlamentet, flere kan følge

Bak fravær av noen partier som ikke er BJP fra flytting til å hoppe over parlamentet innledet…

19 opposisjonspartier vil boikotte ny parlamentsinnsettelse: 'Udemokrat…

Nøkkelansikt i Trimbakeshwar tempelrekke, Tushar Bhosale, aggressiv innkaller…Annonse

Men kilder i BJP sa at mange partiledere var ukomfortable med Kaiserganj-parlamentsmedlemmet og hans rally. «Han forbereder seg på å konkurrere i Lok Sabha-valget i 2024 igjen. Derfor kan dette møtet sees på som en skadekontrolløvelse og et forsøk på å søke støtte fra folket og sadhu-samfunnet, sa en BJP-leder.