Home Dutch BJP-leider roept huwelijk van dochter met moslimman af: alleen de maffia is vrij

BJP-leider roept huwelijk van dochter met moslimman af: alleen de maffia is vrij

0

De stem die vanuit Pauri in de Garhwal-regio van Uttarakhand het luidst klinkt, is van de menigte – kleinzielig en bevooroordeeld. De woorden en daden van Yashpal Benam, BJP-raadslid, Pauri, zijn overschreeuwd. Eerder deze week werd Benam een ​​beetje een sensatie op sociale media nadat de uitnodigingskaart voor de bruiloft van zijn dochter openbaar werd. Zijn dochter zou op 28 mei met een moslimman trouwen, en een BJP-leider had geen probleem. “Voor haar geluk,” zei Benam, hij was perfect in orde met de wedstrijd.

Toen kwam de menigte. Op sociale media vielen aanhangers van Hindutva en de BJP hem aan omdat hij instemde met een interreligieus huwelijk. In Jhanda Chowk in Pauri verbrandden ideologische medereizigers VHP en Bajrang Dal de beeltenis van de leider. En in de tragische voorspelbaarheid van Nieuw-India stelde Benam de bruiloft uit. Als publieke leider, zei hij, moest hij “luisteren naar de stem van het volk”.

Maar de mensen van wie we nog niets hebben gehoord, zouden er het meest toe moeten doen.

Wat vindt de aanstaande bruid? En de man die haar echtgenoot zou zijn? Wat vindt ze van haar keuzevrijheid, haar toekomst, haar recht om haar eigen geluk te kiezen of, wat dat betreft, haar eigen fouten te maken, gedecimeerd te worden door bekrompen politiek? Wat is er met hem? Dit is waarschijnlijk het meest significante geval van discriminatie waarmee hij te maken heeft gehad, hoewel het zeer waarschijnlijk niet het eerste is. We kennen de antwoorden op deze vragen niet – tot nu toe heeft haar vader voor hen gesproken.

Het is waarschijnlijk de juiste beslissing.

Weinigen van ons zouden tegenwoordig onze dochters, zonen, broers en zussen en vrienden in interreligieuze relaties vragen zich uit te spreken of de aandacht op zichzelf te vestigen. Geconfronteerd met een menigte, zouden ook wij hen vragen om een ​​strategische terugtocht te verslaan. Haar stem wordt vervangen door die van haar vader, de zijne kan niet worden gehoord zonder ernstige gevolgen te riskeren.

Democratie is iets merkwaardigs. In zijn beste vorm is het een fijne balans. Het geeft het individu kracht: één persoon, één stem. Sab baraabar ke aandeelhouder hai loktantra mein. Wetten, grondwetten en gewoon een gevoel van fatsoen en openheid zorgen ervoor dat de velen de weinigen niet vertrappelen. Maar de logica van de velen, onbemiddeld en gemanipuleerd, wordt een bulldozer. Het legt het zwijgen op en het vertrapt, het intimideert en bedreigt.

Lees ook

Museum expo mascotte: Mohenjodaro's trotse Dancing Girl is teruggebracht tot …

< /figure>Niet alleen Arische Khan – de gewone man verdient een verontschuldiging

Geen schoon bewijs voor Adani door SC-panel – alleen een JPC kan de volledige waarheid aan het licht brengen

Sinds 2014 verdienen de armste gemeenschappen minder

In Pauri, op de hoogten van de Himalaya, zorgden de luidruchtige mensen die zich voordeden als de velen bruiloft ging niet door. En de fijne balans wankelde opnieuw op het randje.

Aakash.joshi@expressindia.com