BedJet 3 recension: Personlig sängklimatkontroll på ett enkelt sätt

0
61


Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Fungerar, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket övrigt att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiska, närmar sig bäst i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: 489 USDAmazon Walmart

Temperaturen har en betydande inverkan på din sömnkvalitet. Faktum är att en studie från 2012 fann att temperaturen var en av de viktigaste faktorerna som påverkar sömnen. Exponering för både värme och kyla kan påverka sömnen, vilket kan göra det svårare att somna och till och med påverka sömnstadierna.

Att hålla temperaturen i ditt sovrum konstant hela natten kan vara svårt med traditionella lösningar som fläktar och luftkonditionering. Dessutom, om du och din partner föredrar olika sömntemperaturer, måste ni kompromissa med ett mellanting. BedJet 3 löser dessa problem och kan hjälpa dig att uppnå och sedan behålla en behaglig temperatur hela natten.

Så hur fungerar BedJet 3? Låt oss gräva in.

Här är vad vi gillar

 • Behändig fjärrkontroll med valfri appanslutning
 • Mycket tyst fläktdrift
 • Förinställda temperaturer för varje timme
 • Passar de flesta madrasser och sängramar

Och vad vi inte gör

 • Begränsade kylningsmöjligheter
 • Får inte plats under varje säng
 • Par kan behöva 2 maskiner

LifeSavvys expertgranskare går hand i hand med varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Design och installation: Enkel med några få grepp
Användarvänlighet: Enkel och anpassningsbar
Drift och prestanda: Tyst nog för en god natts sömn
Ska du köpa BedJet 3?

Design och installation: Enkelt med några fångar

Paige Cerulli/LifeSavvy

 • Mått: 21,26 x 16,02 x 9,09 tum (540 x 406,91 x 230,89 mm)
 • Vikt: 14,67 lb (6,65 kg)
 • Sladdlängd: < /strong>78in (1 981,2 mm)
 • Kontroller: Fjärrkontroll, smartphone-app

BedJet 3 var väl packad i en tung låda med kartonginlägg som håller alla komponenter säkra. De enskilda bitarna låg också i plastpåsar, och allt var i utmärkt skick vid ankomsten.

Instruktionsboken är på 32 sidor, med hälften av instruktionerna på engelska och hälften på franska. Den är tryckt i fullfärg, inklusive många foton, och är en av de mer detaljerade men enkla manualerna som jag har läst.

Att montera BedJet var enkelt, tack vare bilderna i bruksanvisningen. Processen bestod av att ansluta luftslangen till luftmunstycket och sedan ansluta munstycket till basenheten. Den svåraste delen av monteringsprocessen var att bestämma rätt inställning för den justerbara madrassmonteringen.

Den justerbara enheten innehåller fem insatser som gör att du kan anpassa den till din madrasshöjd. Jag har en DreamCloud-madrass, som mäter 14,5 tum hög. Jag upptäckte att jag fick rätt höjd att använda alla insatser, men att lägga till och ta bort insatser är svårt eftersom de har fasta plastknappar som du måste trycka in. Jag har några hand- och handledsskador som begränsar min handstyrka, så även om det var svårt att lägga till och ta bort inlägg kunde jag åstadkomma det.

Jag testade BedJet både med mitt vanliga lakan och med BedJet Cloud Ark. Cloud Sheet är ett dubbelskiktsark med luftmunstyckesöppningar för att kanalisera munstycket in i arket. Dessa öppningar fästs lätt på klämmorna på sidan av munstycket, vilket gör en säker anslutning. Jag hade heller inga svårigheter att klippa fast mitt eget ark på dessa munstycksklämmor.

Fjärrkontrollen levereras med två AA-batterier och ansluts enkelt till BedJet när maskinen är påslagen. Den kan paras ihop med BedJet-appen (tillgänglig för iPhone/iPad och Android), eller så kan du använda fjärrkontrollen utan att ansluta den till appen.

Det största problemet med installationen var att bestämma var BedJet-basenheten skulle placeras. Instruktionsboken erbjuder flera placeringsförslag, där en position under sängen är den mest idealiska. Tyvärr var min sängram för låg för att passa enheten under. Min sängram har också intrikat metallarbete på fotplattan, så att ansluta BedJet till foten av sängen var inte ett alternativ.

Jag tyckte att det var bäst att ansluta munstycket till sidan av foten av sängen. sängen och placera sedan basenheten vid fotändan av sängen. Det innebar att jag antingen var tvungen att dra nätsladden direkt över golvet till ett eluttag eller köpa en förlängningssladd för att gå tillbaka under sängen. Min situation beror delvis på typen och placeringen av min säng, men det är värt att överväga din rumslayout när du köper BedJet 3.

Enkel att använda: Enkel och anpassningsbar

Paige Cerulli/LifeSavvy

BedJet 3 är lätt att använda, till stor del på grund av kvaliteten på fjärrkontrollen. Kontrollen kan paras ihop med upp till fyra olika BedJet-enheter, vilket gör att du enkelt kan växla fram och tillbaka. Tydligt märkta funktionsknappar för “Cool,” “Värme,” och “Turbo” gör det enkelt att navigera i kontrollen redan från början. Den digitala skärmen ger information om fläktinställningarna, den faktiska temperaturen och den inställda temperaturen, och upp- och nerknapparna låter dig snabbt anpassa inställningarna.

Fjärrkontrollens verkliga värde ligger i möjligheten att skapa minnesinställningar. Tre minnesknappar låter dig komma åt dessa inställningar, som kan inkludera önskat läge, fläkthastighet, temperatur och automatisk avstängningstid.

Det faktum att fjärrnycklarna är bakgrundsbelysta är också användbart för nattbruk. Medan jag letade efter en knapp för att stänga av strömmen till fjärrkontrollen insåg jag att fjärrkontrollen vaknar när den tas upp och sedan sover när den är inaktiv.

Appen är också användarvänlig. Den innehåller samma funktioner som fjärrkontrollen, inklusive möjligheten att skapa minnesinställningar. Med tanke på fjärrkontrollens bakgrundsbelysta funktion och enkelhet skulle jag förmodligen använda den istället för min telefon när jag justerar inställningarna på natten.

BedJet-basenheten har en strömknapp, en lågströmbrytare när du använder två basenheter i samma sovrum och en Wi-Fi- och felindikatorlampa. Förutom att slå på och stänga av enheten, utförs alla kontroller via fjärrkontrollen eller appen för hands-off användning.

Underhållet är också minimalt. BedJet har ett livstids tvättbart insugsfilter för att hålla skräp, som länkar och djurhår, borta från luftflödet. Filtret måste inspekteras var tredje månad och rengöras när det är smutsigt. Insugningsgrillen är lätt att ta bort genom att trycka in två flikar. Skumfiltret sitter direkt under grillen och kan rengöras med rinnande vatten. Det är också enkelt att återinstallera filtret och luftgrillen snäpper enkelt tillbaka på plats.

Drift och prestanda: Tyst nog för en god natt’s Sömn

Paige Cerulli/LifeSavvy

Jag är en extremt lätt sovande, så min första oro var om jag skulle kunna sova med ljudet av BedJet 3 igång. Det var inte ett problem alls. Fläkten är väldigt tyst och var till och med lugnande. Jag skulle jämföra den med en ljudmaskin på sin lägsta inställning, till den punkt där den knappt hörs.

Jag var också glad över att se att maskinen inte hade någon sorts av starkt rinnande ljus, så det störde inte mörkret i mitt sovrum.

Fjärrkontrollen gjorde att jag enkelt kunde styra BedJet från sängen, och med lite experimenterande hittade jag de temperaturinställningar som fungerade bäst för mig. En av de största fördelarna med BedJet är dess biorytmsömnteknik, som låter dig förprogrammera temperaturinställningarna för varje timme genom natten. Till exempel brukar jag föredra en varmare säng när jag ska sova, men jag vaknar ofta runt 03:00 för att jag är för varm. Jag kunde programmera BedJet så att den gradvis sänker temperaturen från 01:00, så jag vaknade inte och kände mig för varm vid 3.

När jag använde BedJet med mina egna lakan, tog ett tag att vänja sig vid känslan av luft som blåste över mina fötter. Att placera en tyngre filt eller täcke ovanpå lakanet begränsade luftflödet till en punkt, vilket gjorde mina fötter mer bekväma. Även om luftflödet inte var lika starkt, verkade BedJet fortfarande hålla en lämplig temperatur, och jag kunde känna dess effekter genom hela min Queen-säng.

Att para ihop BedJet med Cloud Sheet eliminerade känslan av luft över mina fötter eftersom luften kanaliseras in i lakanets innerficka. Medan jag använde samma temperaturinställningar kändes sängen svalare när jag använde Cloud Sheet, som är tänkt att skingra luften jämnare. Cloud Sheet har en trevlig känsla. Den är gjord av 100 % bomull, men jag kunde inte hitta ett antal trådar någonstans. Lakanet kan tvättas i maskin och torkas för enkel skötsel, och det känns mjukt och naturligt svalt vid beröring.

Jag upptäckte att den lägsta temperaturen berodde på omgivningstemperaturen i mitt sovrum, eftersom BedJet fungerar som en fläkt, inte som luftkonditionering. Enligt BedJet bör den omgivande temperaturen vara 79 grader Fahrenheit eller lägre för bästa kylningsprestanda. Men eftersom BedJet värmer luften också, förblev den maximala temperaturen konsekvent på 104 grader Fahrenheit.

När du använder värmefunktionen värms BedJet upp otroligt snabbt. Jag kunde känna värmen inom cirka 10 sekunder efter att fläkten fungerade, och den nådde 104 grader (i ett 70-graders rum) inom cirka 30 sekunder. De 104 graderna var varmare än jag någonsin skulle behöva när jag sov, men jag kunde se det som ett trevligt sätt att förvärma en säng innan jag skulle sova.

Medan BedJet låter dig anpassa temperaturen till dina önskade sömninställningar, kan den fortfarande fungera bra för par med olika preferenser. BedJet föreslår att man använder två till fyra olika enheter för att anpassa temperaturerna i varje halva av sängen. Även om det skulle vara en betydande investering att köpa fyra av dessa maskiner, kunde jag se att två maskiner var en praktisk lösning för par som föredrar olika temperaturer.

Bör du Köpa BedJet 3?

Paige Cerulli/LifeSavvy

BedJet 3 är ett utmärkt val så länge du förstår hur det fungerar och vilken typ av installation som fungerar bäst för den. Till exempel blev jag lite besviken över att den lägsta tillgängliga temperaturen inte var lägre eftersom en verklig kylfunktion kan vara till stor hjälp i den fuktiga sommarvärmen som vi får här i Massachusetts. Men när den parades ihop med Cloud Sheet verkade kylfunktionen fungera ännu bättre, och maskinen kan producera imponerande värme som sprider sig över hela sängen.

BedJet är mångsidig och kan kombineras med sängar i olika höjder. Den kan passa under sängramar med bara sex tums spelrum, även om det inte fungerade för min. Det är viktigt att tänka på hur ditt sovrum är utformat och var du ska placera både luftgallret och basenheten. Placeringen av dina eluttag är också viktig.

Detta klimatbehagliga sömnsystem är idealiskt för flera situationer. Det kan hjälpa till att göra din sängtemperatur mer behaglig så att du lättare kan somna. Det kan också hjälpa till att förhindra att du vaknar överhettad och kan torka svett under natten. Om du ställer in temperaturen så att den ökar på morgonen kan du vakna naturligt och eventuellt undvika behovet av en väckarklocka. Det kanske viktigaste är att BedJet låter dig styra din sömntemperatur utan att behöva justera din termostat, vilket är idealiskt för att spara på dina uppvärmnings- och kylkostnader.

Allt som allt gjorde BedJet en imponerande prestanda. Även om det tog mig några nätter att anpassa mig till det och hitta rätt inställningar för mina personliga preferenser, när jag väl gjorde det, blev BedJet en trevlig del av min läggdagsrutin. Jag föreställer mig att den kan vara idealisk för alla som är trötta på en för varm eller för kall säng på natten, och den kan också vara till hjälp för dem som lider av sömnstörningar till följd av obekväma sängtemperaturer. Om du är osäker på om det är rätt för dig, erbjuder BedJet en 60-dagars “älska eller returnera den” garanti med fri frakt.

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner , men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket övrigt att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: $489 Amazon Walmart

Här är vad vi gillar

 • Behändig fjärrkontroll med valfri appanslutning
 • Mycket tyst fläktdrift
 • Förinställda temperaturer för varje timme
 • Passar de flesta madrasser och sängramar

Och vad vi inte gör

h3>

 • Begränsade kylningsmöjligheter
 • Passar kanske inte under varje säng
 • Par kan behöva 2 maskiner