Arrestasjon av voldtektsofferets mor i POCSO-saken vekker protest i Chhattisgarhs Bilaspur

0
55

To måneder etter at en 19-åring fra Chhattisgarhs Bilaspur-distrikt registrerte en FIR mot sin nå fengslede ekskjæreste for angivelig å ha voldtatt henne, registrerte den siktedes slektning en FIR mot tenåringens mor for angivelig forulemping av en 10-årig- gammel gutt, noe som førte til hennes umiddelbare arrestasjon.

Arrestasjonen utløste en protest utenfor en lokal politistasjon 19. mai med høyreorienterte grupper uoffisielt støttet av BJP og påsto at kvinnen ble arrestert i en falsk sak. 19-åringen og hennes tidligere kjæreste tilhører forskjellige religioner.

Må motreaksjoner har Bilaspur politioverbetjent Santosh Singh beordret en undersøkelse av hendelsen.

En høytstående polititjenestemann forklarte hendelsesforløpet at i mars henvendte 19-åringen, som kommer fra en fattig familie, politiet og påsto at hun ble voldtatt av kjæresten sin siden hun var mindreårig. Basert på klagen hennes ble det registrert en FIR i henhold til loven om beskyttelse av barn mot seksuelle overgrep (POCSO) mot ham, og han ble arrestert. Han fortsetter å være i varetekt.

Ofret påsto også at slektningene til den siktede, inkludert en BJP-selskap, presset henne til å ta tilbake saken.

«Den 19. mai kom tanten til den voldtektstiltalte til politistasjonen og påsto at hennes 10 år gamle sønn ble forulempet av offerets mor. Siden det var en alvorlig påstand, ble en FIR under POCSO-loven registrert og hun ble arrestert. På det tidspunktet var det imidlertid ikke klart at voldtektstiltalte og 10-åringens mor var i slekt. Også betjenten som registrerte saken var annerledes. Nå har vi satt sammen et team for å finne ut om den andre saken ble anlagt med ondsinnede hensikter. Vi vil fremskynde etterforskningen og sende inn en endelig rapport i retten snart,» la polititjenestemannen til.

Tenåringens 35 år gamle mor, en enslig forelder, sitter nå i fengsel.

Annonse

«Jeg møtte offeret og sa at jeg vil kjempe mot hennes sak. Vi har også diskutert innlevering av kausjon i hennes mors sak på tirsdag,” sa advokat Priyanka Shukla.

Les også

Alle inviterte partier… ikke koble det til politikk: Shah

Mer enn det dobbelte av størrelsen og arbeidskraften til over 23 000: det nye parlamentet…

Ved ny åpning av parlamentet skal statsministeren overleveres septer gitt til Neh…

Rahul Gandhis nye passpåstand: Retten ber Swamy om å sende inn svar innen fredag ​​

BJP-distriktssjef for Bilaspur Ramdev Kumavat sa at partiet har suspendert selskapets medlemskap “for å ha presset offeret og anlagt en falsk sak mot moren hennes” .