AAP krijgt Mamata boost in verordeningsstrijd: 'Als we ons nu niet verenigen tegen BJP, zullen mensen het ons niet vergeven'

0
55

Onderstrepend dat de oppositiepartijen zich “nu moeten verenigen tegen de BJP”, sprak de West-Bengaalse Chief Minister Mamata Banerjee dinsdag haar steun uit aan haar tegenhanger in Delhi en Aam Aadmi Party (AAP)-organisator Arvind Kejriwal tegen een centrale verordening die streeft naar om benoemingen en overplaatsingen van bureaucraten in de nationale hoofdstad te controleren, zeggend dat het Trinamool Congress (TMC) zich in beide kamers van het parlement tegen het wetsvoorstel zal verzetten.

Na een urenlange ontmoeting met Kejriwal, Punjab Chief Minister Bhagwant Mann, en senior AAP-leiders Sanjay Singh, Raghav Chadha en Atishi op het staatssecretariaat Nabanna, zei Banerjee: “Als we ons nu niet verenigen, zullen de mensen van dit land dat ook niet doen. vergeef ons. Deze regering (in het midden) is van de bulldozer, door de bulldozer en voor de bulldozer. Dit land zal alleen bestaan ​​als er democratie is.”

“Er is mij verteld hoe het Centrum probeert een verordening op te leggen tegen het bevel van het Hooggerechtshof. We hebben een goede kans om ze (BJP) te verslaan in Rajya Sabha. Onze partij zal hen (AAP) volledig steunen. Vandaag vallen ze de regering van Delhi aan, morgen kunnen ze anderen aanvallen”, zei de CM van West-Bengalen, eraan toevoegend: “Alleen het Hooggerechtshof kan dit land nu redden”.

Kejriwal, die samen met zijn partijleiders op tournee is door het hele land om steun te vergaren tegen de actie van het Centrum, zei: “Toen we in Delhi aan de macht kwamen, grepen ze al onze bevoegdheden af ​​door een eenvoudige kennisgeving vrij te geven. Daar hebben we acht jaar tegen gevochten in de rechtbank. Toen het Hooggerechtshof ons in het gelijk stelde, legden ze een verordening op op de dag dat de rechtbank op vakantie ging. Ze maken een aanfluiting van de democratie.

Hij voegde eraan toe: “Zij (BJP) gebruiken drie tactieken wanneer ze in een staat worden verslagen. Of ze kopen MLA's om de regering te vormen of gebruiken het CBI, het directoraat Handhaving of andere centrale instanties tegen die partij. Ook misbruiken ze de wet om de andere partij te beletten werk te doen. Ze zijn in wezen antidemocratisch en denken nooit aan de toekomst van het land. Als we ze kunnen verslaan in de Rajya Sabha, kan het de halve finale worden voor de Lok Sabha-verkiezingen van 2024.

Dit gevecht, zo beweerde hij, was niet alleen dat van de AAP, maar van het land.

Bhagwant Mann onderstreepte een “relatie” tussen de mensen van Bengalen en Punjab sinds de onafhankelijkheidsstrijd en zei: “De mensen van Bengalen en Punjab namen samen deel aan de vrijheidsbeweging van het land. Die relatie bestaat zelfs vandaag nog. We moeten deze nieuwe strijd samen aangaan. We moeten dit land redden, aangezien zij (BJP) alles kunnen doen om oppositieleiders van kant te laten wisselen of ze te verslaan. Als ze zulke dingen doen, wat heeft het dan voor zin om een ​​gekozen regering in staten te hebben. Ik moet dit een plaatsvervangend eerste minister aandoen. Hij is geen veroordeelde. De beschuldigingen zijn nog niet bewezen.

Mamata Banerjee voegde hieraan toe: “Ze deden dit ook bij ons. Toen ze naar het huis van (TMC-parlementslid en haar neef) Abhishek (Banerjee) kwamen om te dagvaarden, dreigden ze met consequenties als hij niet gehoorzaamde. Wat denken ze? Wij zijn geen dwangarbeiders. Ze kunnen niet doen wat ze willen.

Reagerend op de ontmoeting tussen CM Banerjee en senior AAP-functionarissen, zei de leider van de oppositie in de Bengaalse assemblee en BJP MLA Suvendu Adhikari: “Ze zijn allemaal corrupt. Dit is een alliantie van corrupte partijen.”

Zijn partijgenoot Samik Bhattacharya zei: “Deze partijen hebben geen geloofwaardigheid. Mensen hebben al besloten dat ze voor stabiliteit zullen stemmen.”

Lees ook

20 oppositiepartijen kondigen boycot aan van inhuldiging nieuw Huis door premier

BJP laat zich niet afschrikken door oproep van de Oppn om de inauguratie van het Parlement te boycotten, en houdt zich eraan…

Oppn's gemeenschappelijke grond tegen regering-Modi sinds 2014: land- en landbouwwetten om …

Achter de afwezigheid van een aantal niet-BJP-partijen om het parlement in augustus over te slaan. ..Advertentie

Vanuit Kolkata zal Kejriwal naar Mumbai vliegen om de president van de Nationalist Congress Party (NCP), Sharad Pawar en voormalig Maharashtra Chief Minister en Shiv Sena (Uddhav Balasaheb Thackeray) chef Uddhav Thackeray, te ontmoeten om steun te zoeken tegen de verordening.

p> © The Indian Express (P) Ltd