YouTube Musics nya etikettfunktion borde finnas på varje streamingtjänst

0
58
Jordan Gloor/Review Geek

YouTube Music testar en ny funktion som talar om för dig om låten du lyssnar på är en cover. Den nya etiketten upptäcktes av en Reddit-användare förra veckan och dök upp på låten “Jesus He Knows Me“ av Ghost. Låten släpptes ursprungligen 1991 av Genesis.

Zachman97123/Reddit

Det nya systemet för omslagsmärkning verkar dock inte rullas ut i stor omfattning ännu. När vi sökte efter olika låtar som ofta täcks (som “Bad Medicine” av Bon Jovi, “Help” av The Beatles och “Hallelujah” av Jeff Buckley ), kunde vi inte replikera Reddit-användarens upplevelse.

Andra publikationer, inklusive Android Central och Android Police, kunde replikera omslagsetiketten med blandad framgång. Android Police kunde se coveretiketter för låten “Tainted Love” av Soft Cell. Och Android Central kunde se etiketten på omslagen till låten “If Tomorrow Never Comes” av Garth Brooks. Review Geek kunde inte replikera dessa fynd heller.

RELATERAT

strong>Så här skapar du din egen musikstreamingtjänst med Plex

Om testet skulle bli framgångsrikt och rullas ut till alla YouTube Music-användare, skulle märkning av coverlåtar vara en unik egenskap hos YouTube Music. Och det kommer att räcka långt för att hjälpa människor att identifiera om en låt är den de vill lyssna på (eller en cover) innan de trycker eller klickar. Det kan också tillåta människor att veta att musiken de älskar kan ha sitt ursprung från ett annat band och kommer att göra det möjligt för dem att upptäcka den ursprungliga artisten.

Om testet är framgångsrikt och YouTube Music rullar ut det till alla, musik streamers som Spotify och Apple Music bör notera. Att märka omslag verkar vara en självklar funktion att ha på musikstreamingplattformar.

Källor: Android Central, Android Police