Vijf veelvoorkomende kookfouten en hoe ze te verhelpen

0
62
BAZA Production/Shutterstock.com

Of je nu een groentje bent in de keuken of al jaren aan het koken bent, niemand is immuun voor het maken van kookfouten. Sommige van die fouten komen echter vaker voor dan andere, en er is maar één verkeerde beweging voor nodig om in wezen een “ruïne” een heel gerecht.

Gelukkig kunnen de meeste keukenfouten worden opgelost met een beetje kennis, ervaring en vindingrijkheid.

Laten we met dat in gedachten eens kijken naar vijf veelgemaakte kookfouten en hoe u ze kunt oplossen – en mogelijk uw diner kunt redden!

Inhoudsopgave

Een zoute schotel bereiden
Een pittige schotel bereiden
Hoe u onvoldoende gaar kip maakt
Hoe u klonterige sauzen en jus maakt
Hoe u te gaar gekookte pasta maakt

Hoe een zoute schotel maken

VasiliyBudarin/Shutterstock.com

GERELATEERDZijn Kosjer zout en keukenzout anders?

Eerlijk gezegd is het voor de meeste thuiskoks moeilijk om een ​​gerecht te zout te maken. Als je uit eten gaat, is de kans groot dat de koks van het restaurant meer zout in je gerecht gebruiken dan je ooit zou denken om alleen te gebruiken. Spoiler alert, dat is meestal de reden waarom het zo lekker smaakt.

Toch kan het voorkomen dat een gerecht te zout wordt tijdens het koken. Misschien heb je het recept verkeerd gelezen en twee eetlepels toegevoegd in plaats van theelepels. Of misschien ben je gewoon een beetje hardhandig geworden met een “snuifje” van zout.

Kun jij het maken? Waarschijnlijk!

Probeer iets zuurs aan het gerecht toe te voegen, zoals citroensap, azijn of zelfs een soort tomatenproduct. Het zuur in die ingrediënten helpt het zout te neutraliseren. Kies natuurlijk een zuur ingrediënt dat bij het gerecht past en begin met slechts een kneepje, en pas de hoeveelheden dienovereenkomstig aan. Proef altijd onderweg!

Gravity elektrische zout- en pepermolenset

Koop deze mooie zout- en peperstrooiers voor je volgende maaltijd.

Amazon

$ 62,99 < img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
$69,98 Bespaar 10%

Een pittig gerecht maken

Pixel-Shot/Shutterstock.com

Een klein beetje pit is lekker, maar niemand wil gaan zitten bij een gerecht dat zo pittig is dat je niet echt van de smaak kunt genieten. Wat kun je doen als je te veel cayennepeper, hete saus of pittige pepers aan een recept hebt toegevoegd?

Je kunt het altijd verdunnen met een beetje water of bouillon, maar een van de beste manieren om het kruid te neutraliseren is met melk of een ander zuivelproduct. Mensen grijpen vaak naar melk na het eten van gekruid voedsel met een reden.

Zuivelproducten bevatten een bepaald type eiwit dat caseïne wordt genoemd. Caseïne bindt zich met capsaïcine (wat pepers heet maakt!) voordat het je smaakpapillen bereikt, waardoor een deel van het kruid wordt geneutraliseerd. Voeg dus een scheutje room, melk of zelfs veel kaas toe aan je pittige gerecht en je kunt ervan genieten zonder je tong te verbranden.

Sla een halve gallon glazen melkfles met deksel in huis

Houd uw melk bij de hand als u maak een pittig gerecht!

Amazon

$ 19,99
 

Hoe repareer ik onvoldoende verhitte kip

Razmarinka/Shutterstock.com

Sommige mensen hebben een ernstige angst als het gaat om onvoldoende verhitte kip, en daar is een goede reden voor. De veilige kooktemperatuur voor alle gevogelteproducten is 165 graden. Als u kip eet die niet gaar is, kunt u het risico lopen op door voedsel overgedragen ziekten zoals salmonella.

Dus, wat moet u doen als u uw kip uit de oven haalt en het is nog roze (of rauw) van binnen? Het veiligste is om het te blijven koken! Investeer in een direct afleesbare thermometer waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw kip goed wordt gekookt tot een veilige temperatuur.

Als je haast hebt om het eten op tafel te krijgen, probeer dan je kip in kleinere of dunnere stukjes te snijden voordat je ze terug in de oven of op de grill legt. Ze koken sneller en u verkleint het risico dat ze niet gaar worden.

Alpha Grillers Instant Read vleesthermometer!

Zorg ervoor dat uw eten altijd op een veilige temperatuur is!

Amazon

$ 15,99
$ 19,99 Bespaar 20%

Hobbelige sauzen en jus oplossen

Elena Veselova/Shutterstock.com

Er gaat niets boven een luxe jus of rijke pannensaus om een ​​gerecht naar een hoger niveau te tillen. Maar veel sauzen beginnen met een roux (bloem en boter of olie) of worden verdikt met maizena. Soms kunnen hierdoor klonten ontstaan ​​die er bijna niet meer uit te krijgen zijn.

De eenvoudigste manier om uw saus of jus glad te strijken is door een staafmixer te gebruiken. Het is een draagbare “stick” blender die direct in de pan kan worden gebruikt waarin u uw saus kookt. Geef de saus een paar snelle mengsels en de dingen zouden gemakkelijk glad moeten worden.

Als je geen staafmixer hebt, probeer dan je jus door een fijnmazige zeef te zeven. Je krijgt misschien een paar kleinere klontjes, maar over het algemeen zal het veel gladder zijn.

Mueller Ultra-Stick multifunctionele staafmixer met 9 snelheden en 500 watt

Geweldig voor smoothies, soepen en zijdezachte jus!

Amazon

$ 29,97
$ 39,99 Bespaar 25%

Te gaar pasta oplossen

nerudol/Shutterstock.com

De perfecte pasta wordt typisch al dente gekookt, wat betekent dat hij een subtiele stevigheid heeft wanneer hij wordt gebeten. Als u niet oppast, kunnen uw noedels echter binnen enkele minuten van perfect gaar naar papperig gaan.

In plaats van je pasta om te gooien en opnieuw te beginnen, verstevig je hem met een beetje hoger vuur. Nadat je je noedels hebt afgegoten, doe je ze in een sauteerpan met een beetje olijfolie of boter.

Zet het fornuis op middelhoog vuur en kook de pasta tot hij wat bruin is. Dit zorgt voor meer textuur en bevordert een aangenamere eetervaring tegen de tijd dat u uw favoriete saus toevoegt.

Gotham Steel Multifunctionele Pastapan van 5 Quart

Een gemakkelijke manier om je noedels uit te lekken.

Amazon

$ 28,99 < img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
$39,95 Bespaar 27%

Natuurlijk, koken is een beetje een wetenschap, maar een van de beste dingen van het maken van je eigen eten is dat je ruimte hebt om te experimenteren en creatief te worden. Maar je bent ook maar een mens en fouten gebeuren.

Gelukkig kunnen de meest voorkomende kookfouten op de een of andere manier worden verholpen. Houd deze handige tips in gedachten de volgende keer dat u een “oeps” tijdens het avondeten. U kunt het gerecht misschien binnen enkele minuten bewaren.