Varför har vissa hus staket runt skorstenen?

0
47
Chuck Wagner/Shutterstock.com

När du tänker på historiska hem föreställer du dig förmodligen gavlarna på en Queen Anne eller de lutande taken i Tudor-stilar. Men en del av vissa historiska hem är lite annorlunda—ett staket runt skorstenen. Även om det kan se ut som en udda balkong, är det faktiskt inte det, och det hade en gång ett viktigt syfte.

Räcket är känt som en änkevandring, och det är särskilt populärt i kuststäder i östra USA. Men oroa dig inte. Det är inte så tråkigt som det låter.

Räckena blir populära med valfångstindustrins framväxt, och de fick namnet eftersom många fruar lämnades hemma när deras sjömansmän gick till hav. I huvudsak var de en förbiseplats. Men de hade fler funktioner än bara en bra utsikt.

Lighthouses of America Coffee Table Book< /h3>

De som är intresserade av historiska hem kommer att älska den här coffee table-boken.

Amazon

19,95 USD
 

RELATERATBygg arkitektoniska ikoner med dessa 7 fantastiska LEGO-satser

Att använda eldar för värme och matlagning var vanligt under den här tiden, men det betydde tyvärr större chans för husbränder—av vilka några skulle ha sitt ursprung i skorstenen. Änkans promenader rymde hinkar med sand eller vatten som hälldes ner i skorstenen för att hjälpa till att släcka bränder.

Medan de så småningom fasades ut som ett sätt att släcka bränder, förblev de populära som status symboler och kan fortfarande ses runt om i USA, särskilt på östkusten.

Om du någonsin har sett denna unika hemfunktion och undrat vad det var, är änkans promenad en liten bit av historia som har fastnat.