Utfrågningen har skjutits upp i journalistens begäran om revidering av annullerat OCI-kort

0
64

Delhis högsta domstol ajournerade på måndagen “tills vidare” förhandlingen av en “revisionsansökan” som lämnats in av den brittiska journalisten Amrit Wilson i samband med att hennes kort för Overseas Citizen of India (OCI) annullerats.

Den 12 maj hade HC utfärdat ett meddelande till centret i Wilsons utmaning till en order den 17 mars utfärdad av Indiens högkommission i London om att annullera hennes OCI-kort. HC hade då informerats om att Wilsons revideringsansökan som flyttades den 17 april hade varit under behandling hos inrikesministeriet (MHA) trots upprepade förfrågningar.

I sin order den 12 maj hade HC noterat: “Anklagelsen som togs upp i meddelandet om uppvisningen daterad 23 november 2022…och i den ifrågasatta ordern är att framställaren har varit engagerad i skadlig propaganda mot Indiens regering och involverad i anti-indiska aktiviteter.” Rätten hade gett advokaten som inställde sig för centret att placera “materialet på vilket anklagelserna i meddelandet om orsak och den ifrågasatta ordern gjordes med avseende på” till Wilson. Rätten hade listat ärendet för den 7 augusti.

Under utfrågningen om Wilsons nya ansökan i ärendet på måndagen ingav senioradvokaten Rebecca John inför justitierådet Prathiba Singhs ensamdomarbänk att ett e-postmeddelande mottogs klockan 22.00 den 19 maj, som fastställde en förhandling klockan 15.00 i maj. 22 i Wilsons revideringsansökan.

John sa att “materialet som ligger till grund för annulleringen av OCI-kortet för att hävda att framställaren är engagerad i “anti-Indien propaganda och för aktiviteter som är skadliga för Indiens suveränitet” … har ännu inte tillhandahållits”.

Advokaten Nidhi Raman framträdde för centret och sa att revisionsansökan kan prövas vid vilket lämpligt datum som helst.

Högskolan sa att det “bedöms lämpligt att revisionsansökan skjuts upp tills vidare” efter att ha övervägt ordern. utfärdat av domstolen den 12 maj. Rätten utfärdade också meddelande om den nya ansökan och listade den tillsammans med huvudärendet den 7 augusti.

Läs även

Premiärminister Modi Live-uppdateringar: Narendra Modi säger att Indien-Australien förenar T-20-mod…

Färsk spänning i Manipur: tidigare vice talman bland tre hållna

G20-möte: J&K led i 30 år men terrorekosystemet är nu isolerat, säger…

IIT-studentens kropp grävd upp; mamma säger att hon hoppas på att hitta svar – och lite p…Annons

Att acceptera meddelandet sa Raman att hennes kunder är villiga att anteckna i “förseglat omslag” “indata från RAW och IB” med avseende på Wilson. Domare Singh sa muntligen till Raman under utfrågningen: “Vilka dokument som är tillgängliga i offentlig egendom kan du ge.”

© The Indian Express (P) Ltd