Tips van CUET Toppers: 'Focus op zelfstudie, NCERT-boeken volgen', zegt Aprajita Garg van LSR

0
62

CUET UG 2023: Aprajita Garg van Gautam Buddha Nagar vond dat het beter was geweest als ze alle punten had gehaald voor het Common University Entrance Test Undergraduate (CUET UG) 2022 Politicologie-examen. Hoewel ze de universiteit en opleiding van haar keuze heeft gevolgd, gelooft ze dat haar naam als laatste op de lijst stond, omdat ze niet alle punten voor het vak behaalde.

Volgt momenteel BA (Hons) Politicologie van Lady Shri Ram College, verscheen ze voor vijf vakken in CUET UG 2022: economie, politieke wetenschappen, psychologie, sociologie, Engels (taal). Ze scoorde 200 in alle vakken behalve Politicologie. Haar beste van vier vakken was 800. Ze behaalde 193 in Politicologie.

Lees ook | CUET UG 2023 Deelnemende universiteiten: Central University of Jharkhand; Controleer geschiktheid, hostels, plaatsingen

Ze deelde haar CUET UG-reis met indianexpress.com. Garg behaalde 98,4 procent in CBSE board Class 12 examens in 2022. Ze was een student van DPS Gautam Buddha Nagar.

Hoe was mijn overgang van beschrijvend naar objectief

Het was niet moeilijk voor mij, omdat ik me altijd op details concentreerde tijdens het studeren, daarom was het gemakkelijk voor mij. Ik behaalde 200 in alle vakken behalve Politicologie. Ik behaalde 193 in Politicologie, ik verloor 5 punten omdat ik één verkeerd antwoord koos en verloor twee punten door normalisatie.

Mijn naam werd vermeld aan het einde van de lijst Politicologie voor mijn vak, BA (Hons ) Politicologie. Er waren in totaal 33 namen en mijn naam stond achteraan. Ik heb het gevoel dat als ik alle punten voor Politicologie had gehaald, mijn naam hoger zou zijn uitgekomen. Desalniettemin ben ik blij dat ik mijn droomuniversiteit en natuurlijk mijn keuze studeer.

CUET was een uitputtend proces

Als je ernaar kijkt, was CUET in zekere zin een uitputtend proces voor ons, aangezien we twee borden hadden, veel onzekerheid en we waren de eerste lichting die verscheen voor examens na de Covid-19-pandemie. CUET zelf was een erg lange procedure die maanden duurde.

Lees ook | CUET UG 2023: Effectieve tips om je voor te bereiden op het gedeelte 'Algemene toets'

Ik denk echter dat veel studenten er baat bij hebben gehad en de focus hebben verlegd van examens op examencommissies naar een gemeenschappelijk platform. Het zorgde voor een gelijk speelveld voor alle studenten.

Advertentie

Studenten die niet konden profiteren van CUET

Omdat er aanvankelijk veel verwarring was over hoe je voor CUET moest verschijnen en welke vakken je moest volgen, zorgde dit voor veel stress. Voor studenten uit de PCM-batch waren er problemen omdat zij niet zoveel konden scoren als Geesteswetenschappen-studenten. Ik weet niet zeker hoeveel het de studenten positief heeft beïnvloed in termen van opties.

Dingen om te verbeteren

CUET zou hun syllabus kunnen uitbreiden en inclusiever kunnen worden door onderwerpen toe te voegen die door andere borden worden behandeld . Andere borden, met name staatsborden, hebben niet dezelfde syllabus als NCERT.

Lees ook

JAC 10e, 12e (Wetenschap) Resultaat 2023 Updates: Arts, Commerce resultaat wordt…

CGSOS Klasse 10e, 12e resultaten 2023 Verklaard: hoe de scorekaart te controleren

JAC Board 10th, 12th Science Results 2023 (uit): Hoe kan ik resultaten downloaden…

JAC Klasse 10e 11e 12e Resultaat 2023 (Uit): Websites om Classes 10t te controleren…

Advies voor studenten die dit jaar verschijnen

Ik hoop dat ze hun tijd niet verspillen in coachingcentra, want het is niet alleen tijdrovend maar ze kunnen je ook niets anders leren dan iets wat je al weet. Concentreer u op zelfstudie en lees de NCERT grondig.

© IE Online Media Services Pvt Ltd