Home Dutch Tamil Nadu: In Namakkal-dorpen, hoe woede oversloeg na verkrachting en moord

Tamil Nadu: In Namakkal-dorpen, hoe woede oversloeg na verkrachting en moord

0

Een vermeende verkrachting en dood, vingers wijzen naar rivaliserende gemeenschappen en buitenstaanders, en recentelijk de dood van een migrerende werknemer hebben geleid tot sluimerende spanningen in een stad in Namakkal en de omliggende dorpen.

Over Op 13 mei staken vermeende onverlaten een geïmproviseerde ruige eenheid in brand, een van de 14 die bijna 380 arbeiders in dienst heeft, velen van hen migranten, in dorpen rond de stad in het district Namakkal in Tamil Nadu. Vier migrerende arbeiders afkomstig uit Odisha en Chhattisgarh, die sliepen in een geïmproviseerde schuur bij de eenheid, raakten gewond, van wie er één, T Rakesh,bezweek aan zijn brandwonden. Een andere werknemer, Shajuram, is kritisch.

Op 14 mei zei DGP C Sylendra Babu dat de zaak verschoven naar de CB-CID. De stad en de nabijgelegen dorpen zijn veranderd in een fort met bijna 800 politieagenten uit Namakkal, Erode, Salem, Krishnagiri en Dharmapuri die 24 uur per dag worden ingezet.

Ondanks de dekking van de politie kwamen op 18 mei een paar niet-geïdentificeerde personen de twee hectare grote landbouwgrond binnen van de schoonzoon van de man wiens rietsuikereenheid vijf dagen eerder was aangevallen, en naar verluidt meer dan 400 bananenbomen had vernietigd. De politie heeft een zaak geregistreerd.

De spanning in de stad begon op 11 maart, toen een moeder van twee kinderen dood werd gevonden in de buurt van een beek. De zwager van de vrouw vertelde The Indian Express dat ze 's middags van huis was vertrokken om haar vee te laten grazen en pas 's avonds thuiskwam. Later vond de echtgenoot van de vrouw “haar bewusteloos liggend met verwondingen op haar lichaam”.

De familie beweerde dat haar sieraden, waaronder een oorbel en een ketting, waren verdwenen. De vrouw werd naar het overheidsziekenhuis gebracht, waar ze dood werd verklaard. De politie bevestigde dat ze was verkracht voordat ze werd vermoord.

Haar familie beschuldigde migrerende arbeiders die in de nabijgelegen ruige eenheden werkten van de misdaad en organiseerde een dharna op de snelweg Namakkal-Salem. Ze beweerden dat de migranten, ondanks verschillende keren gewaarschuwd te zijn, naar de stroom zouden komen om te vissen.

Advertentie

De politie registreerde een zaak op grond van de secties 302 (moord), 376 (verkrachting) en 392 (overval) en gaf later een verklaring af waarin werd beweerd dat een 17-jarige plaatselijke inwoner, die in een van de jaggery-eenheden werkte, was gearresteerd in verband met het incident. De familie van de vrouw bleef echter volhouden de rol van arbeidsmigranten te vermoeden.

Sindsdien is de rivaliteit tussen twee rivaliserende gemeenschappen in het dorp enorm toegenomen, wat heeft geleid tot incidenten waarbij mensen van beide facties benzinebommen naar elkaars werkgebieden, huizen en voertuigen slingerden. Een van die aanvallen was op de ragfijne eenheid die werd gerund door de werkgever van de 17-jarige die werd gearresteerd.

Later, op 13 mei, zouden onverlaten de geïmproviseerde schuur waar de arbeidsmigranten sliepen in brand hebben gestoken. , leidend tot de dood van één.

Lees ook

PM Modi Live Updates: PM Modi, Albanezen hernoemen de buitenwijk van Sydney als 'Little I…

AAP krijgt Mamata-boost in ordonnantiegevecht: 'Als we ons nu niet verenigen…

Onderzoekende oplichter Sherpuria link, ED doet inval in bedrijf gerund door voormalig NDTV CEO, gratis…< figure class="non_premium_icon">

'Geen vluchtrisico': Delhi HC staat Prannoy, Radhika Roy toe om naar het buitenland te reizenAdvertentie

In een gesprek met The Indian Express zei Namakkal Collector Shreya P Singh dat de situatie onder controle was en dat ze maatregelen hadden genomen om de veiligheid van de arbeidsmigranten hier te waarborgen. “Overheidsfunctionarissen staan ​​constant in contact met de arbeiders, ze hebben te horen gekregen dat ze niet in paniek moeten raken of zich onzeker moeten voelen en we zijn hier om ze te beschermen,” zei ze.

© The Indian Express (P) Ltd