Storleksgräns för e-postbilagor: Hur man skickar stora filer via e-post

0
70
Hannah Stryker/How-To Geek

De flesta e-posttjänster kan skicka filer upp till 20 MB utan problem. Om du behöver skicka något större än så laddar du först upp filen till en molnlagringstjänst och vidarebefordrar sedan en länk till den filen via din e-post istället för att bifoga filen direkt.

Många e-postservrar vägrar att acceptera e-postbilagor över en viss storlek. Även om storleken på bilagor inte har hängt med tiden, finns det andra enkla sätt att skicka stora filer till någon via e-post.

Innehållsförteckning

< /p>

Vad är den maximala storleken på en e-postbilaga?
Använd en Cloud Storage-tjänst för att skicka stora filer via e-post
Skapa och skicka arkiv med flera delar
Använd en tjänst för att skicka stora filer

Vad är den maximala storleken på en e-postbilaga?

I teorin finns det ingen gräns för mängden data du kan bifoga till ett e-postmeddelande. E-poststandarder anger inte någon form av storleksgräns. I praktiken tillämpar de flesta e-postservrar—och vissa e-postklienter— sina egna storleksgränser. I de flesta fall kan e-postbilagor vara upp till 20 MB eller så stora.

Gmail låter dig bifoga upp till 25 MB till ett enda e-postmeddelande, men det här fungerar garanterat bara om du skickar e-post till andra Gmail-användare. Så snart e-postmeddelandet lämnar Gmails servrar kan det avvisas av en annan e-postserver. Den maximala filstorleken på Outlook är bara 20 MB. När du skickar meddelanden via dessa tjänster ger de dig automatiskt en hjälpande hand och föreslår alternativ som att använda Google Drive för Gmail-bilagor och OneDrive för Outlook.com.

Det är inte ens så enkelt som att titta på den maximala bifogade storleken för tjänsten du använder och tjänsten du skickar e-postmeddelanden ofta över flera e-postöverföringsagenter när de skickas, så du kan få din bilaga avvisad av en server längs vägen om du bifogar för mycket data, även om detta inte ofta är ett problem längre.

Du bör också komma ihåg att e-postbilagor i allmänhet är MIME-kodade, vilket ökar deras storlek med cirka 33%. Så 10 MB filer på din disk kommer att bli cirka 13 MB data när det bifogas till ett e-postmeddelande.

RELATED: Hur fungerar e-post?

Använd en Cloud Storage-tjänst för att skicka stora filer via e-post h2>

Ditt enklaste alternativ är att lagra filer du vill dela på en molnlagringstjänst som Dropbox, Google Drive eller OneDrive. Du kan sedan dela filen med någon och meddela dem via e-post att du har gjort det. De kan sedan klicka på en länk och ladda ner filen direkt till sin dator.

Om du använder Gmail eller Outlook.com kommer du att upptäcka att Google och Microsoft har integrerat Google Drive och OneDrive i sina respektive e-posttjänster. Klicka bara på Google Drive- eller OneDrive-knappen när du skickar ett e-postmeddelande, så kommer du att kunna dela en fil via e-post. Gmail och Outlook vägleder dig genom att välja en fil som redan finns på din molnlagringsenhet eller ladda upp en ny fil.

Det här är alternativet många e-postleverantörer driver oss mot—om du försöker bifoga en stor fil i Gmail eller Outlook kommer du att uppmanas att ladda upp den till Google Drive eller OneDrive först.

Outlook.com’s användargränssnitt är mer kompakt men erbjuder alla samma funktionalitet.

Om du använder något som Dropbox kan du dela filen från molnlagringstjänstens webbplats. Högerklicka till exempel på en fil på Dropbox's webbplats och välj “Dela länk” om du använder Dropbox. Om du har Dropbox-appen installerad på din dator kan du också högerklicka på valfri fil i din Dropbox-mapp, så ser du en “Dela” kommando där också. Alla större molnlagringsleverantörer där ute erbjuder den här typen av funktionalitet, och det är det mest pålitliga sättet att dela stora filer.

Skapa och skicka arkiv med flera delar

Om du letar efter en mer traditionell gör-det-själv-metod kan du dela upp filen i mindre delar. Om du till exempel hade en 50MB fil som du ville skicka e-post—eller ens en samling av stora filer—kan du använda ett filkomprimeringsprogram som 7-Zip för att skapa ett arkiv och sedan dela upp arkivet i fem 10MB bitar.

Efter att ha delat upp arkivet kan du sedan bifoga alla separerade delar till separata e-postmeddelanden. Mottagaren måste ladda ner varje bilaga och sedan använda ett filextraktionsprogram för att extrahera den större, kompletta filen från de separata arkiven.

Även om det kan vara lite krångligt, fungerar den här traditionella metoden fortfarande lika bra som den alltid har gjort. Vissa mottagare kan bli förvirrade av de separata bilagorna—eller kommer åtminstone inte njuta av att hoppa genom bågar för att sätta ihop dem igen. Om du inte är säker på om din mottagare kommer att veta hur man gör detta är det förmodligen bättre att välja en enklare metod.

RELATERAT: Hur man laddar upp riktigt stora filer till SkyDrive, Dropbox eller e-post

Använd en tjänst för att skicka stora filer

För att hjälpa till att besvara de stora bilagaproblemen har ett antal filsändningstjänster dykt upp online under åren. Med dessa tjänster kan du ladda upp en fil och sedan ge dig en länk till din uppladdning. Du kan sedan klistra in den länken i ett e-postmeddelande och mottagaren kan klicka på länken och ladda ner filen.

Naturligtvis måste dessa tjänster tjäna pengar på något sätt. De kan göra det genom att visa annonser, begränsa den maximala filstorleken som är tillgänglig för gratisanvändare eller kräva en prenumerationsavgift. Vi har täckt många av dessa onlinetjänster för att skicka och dela stora filer tidigare. Och observera att när du använder en onlinetjänst anförtror du dina filer till den. Det kan vara okej om dina filer inte är särskilt känsliga, men du vill antagligen undvika att ladda upp känslig data till en gratistjänst som du inte har hört talas om tidigare. Naturligtvis kan du kryptera filerna innan du laddar upp dem — men det skulle lägga till ytterligare krångel för mottagaren också.

Dessa filsändningstjänster fungerar bra, så länge du är okej med alla annonser eller begränsningar som finns, och du förstår riskerna, särskilt med känsliga filer. Vi rekommenderar dock vanligtvis att du använder en molnlagringstjänst istället.

The Best Cloud Storage Services of 2023 Best Cloud Storage Service Overall IDrive Shop Bästa molnlagringstjänst för samarbete Google Drive/One Shop Bästa molnlagringstjänst för säkerhet Icedrive Shop Bästa molnlagringstjänst för synkronisering av stora filer Bästa gratis molnlagringstjänst MEGA Shop LÄS NÄSTA

  • › E-post: Vad är skillnaden mellan POP3, IMAP och Exchange?
  • › Hur man bifogar ett e-postmeddelande till ett svar i Gmail
  • › Hur man skickar en video via e-post
  • › 6 sätt att faktiskt använda 1 TB molnlagring
  • › Så här delar du stora filer över Internet
  • › Så här åtgärdar du de bilagor som inte visas i Outlook-problemet
  • › Så här delar du filer och mappar från din molnlagringsmapp
  • › Intels nya lilla NUC-dator kommer att se bra ut på ditt skrivbord