Statsminister Modi holder samtaler med Papua Ny-Guinea motpart, lover å støtte prioriteringer og ønsker fra Stillehavsøyenes land

0
46

Statsminister Narendra Modi holdt mandag samtaler med sin kollega på Papua Ny-Guinea, James Marape, tok oversikt over deres bilaterale forbindelser og diskuterte måter å styrke samarbeidet ytterligere på områder som handel, teknologi, helsevesen og klimaendringer.

Modi, den første indiske statsministeren som besøkte landet, gjentok også Indias støtte og respekt for prioriteringene og ønskene til Stillehavsøyenes land.

Les også | Følg liveoppdateringer fra statsministerens besøk til Papua Ny-Guinea her

Han møtte også øynasjonens generalguvernør Bob Dadae separat og diskuterte måter å ytterligere styrke det bilaterale partnerskapet på tvers av flere sektorer.

Talsperson for utenriksdepartementet, Arindam Bagchi, sa i en tweet, “PM Narendra Modi ankommer det ikoniske APEC-huset som ligger ved bredden av Ela Beach i Port Moresby. Hjertelig velkommen av statsminister James Marape.” Under samtalene med Marape takket Modi motparten for den varme velkomsten og for å være vertskap for det tredje toppmøtet til Forum for India-Pacific Islands Cooperation, sa utenriksdepartementet i en uttalelse.

FIPIC ble lansert under Modis besøk til Fiji i 2014. Toppmøtet fant sted på et tidspunkt da Kina forsøker å styrke sin militære og diplomatiske innflytelse i regionen.

Begge lederne tok oversikt over sine bilaterale relasjoner og diskuterte måter og midler for å styrke deres partnerskap på tvers av ulike sektorer, inkludert handel og amp; investeringer, helse, kapasitetsbygging & kompetanseutvikling og informasjonsteknologi, sto det.

De diskuterte også spørsmål knyttet til klimatiltak og fremme folk-til-folk-bånd. Statsminister gjentok Indias støtte og respekt for prioriteringene og ønskene til Stillehavsøyenes nasjoner, heter det i uttalelsen.

“Statsminister James Marape og jeg hadde meget produktive samtaler som dekket hele spekteret av bilaterale forbindelser mellom India og Papua Ny-Guinea. Vi diskuterte måter å forsterke samarbeidet innen handel, teknologi, helsetjenester og for å håndtere klimaendringer,” Statsminister Modi tvitret og la ut et bilde av ham håndhilse på Marape.

Annonse

De to lederne lanserte en oversettelse av den tamilske klassikeren ‘Thirukkural’ til Tok Pisin-språket på Papua Ny-Guinea. Den oversatte boken er medforfatter av lingvist Subha Sasindran og Sasindran Muthuvel, guvernør i West New Britain-provinsen Papua Ny-Guinea. Boken har et forord av statsminister Marape.

Statsminister Modi gratulerte forfatterne og komplimenterte dem med deres bidrag til å bevare prinsippene for indisk tankegang og kultur i Papua Ny-Guinea.

Tidligere på dagen møtte Modi Papua Ny-Guineas generalguvernør. Bob Dadae i regjeringshuset.
Generalguvernøren ønsket statsministeren hjertelig velkommen på sitt første besøk i landet.

Annonse

“Statsminister Narendra Modi starter dagen i Papua Ny-Guinea med en varm samtale med generalguvernør Sir Bob Dadae i det historiske regjeringshuset. understreket betydningen av forholdet mellom India og Papua Ny-Guinea og utviklingspartnerskap mellom de to landene,” MEA-talsperson Bagchi sa på Twitter.

Begge ledere hadde en god meningsutveksling, inkludert om betydningen av de bilaterale båndene og utviklingspartnerskapet mellom de to landene, som de ble enige om å styrke ytterligere, utenriksdepartementet sa i en uttalelse.

Statsminister Modi la ut bilder av sitt møte med generalguvernør Dadae på hans offisielle Twitter-håndtak.

“Hadde et fantastisk møte med generalguvernøren for Papua Ny-Guinea, Sir Bob Dadae. Vi snakket om måter å utdype bilaterale relasjoner mellom våre nasjoner på tvers av ulike sektorer,” sa Modi.

Den indiske statsministeren ankom hit søndag kveld fra Japan hvor han deltok på toppmøtet for G7 avanserte økonomier og holdt bilaterale møter med flere verdensledere.

Annonse

Besøket hans til Papua Ny-Guinea på den andre etappen av hans trenasjonsreise er det første noensinne av noen indisk statsminister. Han ble mottatt på flyplassen av statsminister James Marape som rørte ved føttene hans som et tegn på respekt.

Vanligvis gir ikke Papua Ny-Guinea en seremoniell velkomst til noen ledere som kommer etter solnedgang. Men et spesielt unntak ble gjort for statsminister Modi og en seremoniell velkomst ble gitt ham.
FIPIC-toppmøtet deltok fra ledere fra 14 land.

Les også

PM Modi Live-oppdateringer: PM Modi, Albanese gir nytt navn til Sydney-forstaden 'Lille jeg…

BJP-leder utsetter datters bryllup med muslimsk mann etter protester, sier…

Undersøkende svindler Sherpuria-kobling, ED-raidsfirma drevet av tidligere NDTV-sjef, gratis…

Delhis G20-melding fra J&K: 2 generasjoner tapt, endre herAnnonse

Stillehavsøyene inkluderer Cookøyene, Fiji, Kiribati, Republikken Marshalløyene, Mikronesia, Nauru, Niue, Palau, Papua Ny-Guinea, Samoa, Salomonøyene, Tonga, Tuvalu og Vanuatu.