Maximale grootte van e-mailbijlagen: grote bestanden verzenden via e-mail

0
50
Hannah Stryker/How-To Geek

De meeste e-maildiensten kunnen probleemloos bestanden tot 20 MB versturen. Als u iets groters moet verzenden, uploadt u het bestand eerst naar een cloudopslagservice en stuurt u vervolgens een link naar dat bestand door via uw e-mail in plaats van het bestand rechtstreeks bij te voegen.

Veel e-mailservers weigeren e-mailbijlagen van een bepaalde grootte te accepteren. Hoewel de grootte van bijlagen niet bij de tijd is gebleven, zijn er andere gemakkelijke manieren om iemand grote bestanden via e-mail te sturen.

Inhoudsopgave

< /p>

Wat is de maximale grootte van een e-mailbijlage?
Gebruik een cloudopslagservice om grote bestanden via e-mail te verzenden
Maak en verzend meerdelige archieven
Gebruik een verzendservice voor grote bestanden

Wat is de maximale grootte van een e-mailbijlage?

In theorie is er geen limiet aan de hoeveelheid gegevens die u aan een e-mail kunt toevoegen. E-mailstandaarden specificeren geen enkele limiet voor de grootte. In de praktijk hanteren de meeste e-mailservers en sommige e-mailclients hun eigen limieten voor de grootte. In de meeste gevallen kunnen e-mailbijlagen tot 20 MB groot zijn.

Met Gmail kun je maximaal 25 MB toevoegen aan een enkele e-mail, maar dit werkt alleen gegarandeerd als je andere Gmail-gebruikers e-mailt. Zodra de e-mail de servers van Gmail verlaat, kan deze worden afgewezen door een andere e-mailserver. De maximale bestandsgrootte in Outlook is slechts 20 MB. Wanneer u berichten via deze services verzendt, helpen ze u automatisch en stellen ze alternatieven voor, zoals het gebruik van Google Drive voor Gmail-bijlagen en OneDrive voor Outlook.com.

Het is niet eens zo eenvoudig als kijken naar de maximale grootte van bijlagen van de service die u gebruikt en de service die u e-mailt. het is mogelijk dat uw bijlage onderweg door een server wordt geweigerd als u te veel gegevens bijvoegt, hoewel dit niet vaak meer een probleem is.

Houd er ook rekening mee dat e-mailbijlagen over het algemeen MIME-gecodeerd zijn, wat vergroot hun grootte met ongeveer 33%. Dus 10 MB aan bestanden op uw schijf wordt ongeveer 13 MB aan gegevens wanneer u deze bij een e-mail voegt.

GERELATEERD: Hoe werkt e-mail?

Gebruik een cloudopslagservice om grote bestanden via e-mail te verzenden

Uw eenvoudigste optie is om bestanden die u wilt delen op te slaan op een cloudopslagservice zoals Dropbox, Google Drive of OneDrive. U kunt het bestand vervolgens met iemand delen en hen via e-mail laten weten dat u dit hebt gedaan. Ze kunnen dan op een link klikken en het bestand rechtstreeks naar hun computer downloaden.

Als u Gmail of Outlook.com gebruikt, zult u zien dat Google en Microsoft Google Drive en OneDrive hebben geïntegreerd in hun respectieve e-mailservices. Klik gewoon op de Google Drive- of OneDrive-knop wanneer u een e-mail verzendt en u kunt een bestand via e-mail delen. Gmail en Outlook begeleiden u bij het kiezen van een bestand dat al op uw cloudopslagstation staat of bij het uploaden van een nieuw bestand.

Dit is de optie waar veel e-mailproviders ons naar pushen: als u een groot bestand probeert bij te voegen in Gmail of Outlook, wordt u gevraagd het eerst te uploaden naar Google Drive of OneDrive.

De gebruikersinterface van Outlook.com is compacter maar biedt alle dezelfde functionaliteit.

Als u iets als Dropbox gebruikt, kunt u het bestand delen vanaf de website van de cloudopslagservice. Klik bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een bestand op de Dropbox-website en selecteer “Link delen” als je Dropbox gebruikt. Als je de Dropbox-app op je computer hebt geïnstalleerd, kun je ook met de rechtermuisknop op een bestand in je Dropbox-map klikken. commando daar ook. Elke grote aanbieder van cloudopslag biedt dit soort functionaliteit en het is de meest betrouwbare manier om grote bestanden te delen.

Meerdelige archieven maken en verzenden

Als u op zoek bent naar een meer traditionele doe-het-zelfmethode, kunt u uw bestand opsplitsen in kleinere delen. Als u bijvoorbeeld een bestand van 50 MB had dat u wilde e-mailen, of zelfs een verzameling grote bestanden, zou u een bestandscompressieprogramma zoals 7-Zip kunnen gebruiken om een ​​archief te maken en het archief vervolgens opsplitsen in vijf bestanden van 10 MB stukken.

Nadat u het archief hebt gesplitst, kunt u alle afzonderlijke stukken aan afzonderlijke e-mails koppelen. De ontvanger moet elke bijlage downloaden en vervolgens een bestandsextractieprogramma gebruiken om het grotere, volledige bestand uit de afzonderlijke archieven te extraheren.

Hoewel het een beetje omslachtig kan zijn, werkt deze traditionele methode nog steeds zo goed als altijd. Sommige ontvangers kunnen in de war raken door de afzonderlijke bijlagen – of zullen het in ieder geval niet leuk vinden om door hoepels te springen om ze weer in elkaar te zetten. Als u niet zeker weet of uw ontvanger weet hoe dit moet, is het waarschijnlijk beter om een ​​eenvoudigere methode te kiezen.

GERELATEERD: Echt grote bestanden uploaden naar SkyDrive, Dropbox of e-mail

Een verzendservice voor grote bestanden gebruiken

Om de grote bijlageproblemen te helpen oplossen, zijn er in de loop der jaren een aantal services voor het verzenden van bestanden online verschenen. Met deze services kunt u een bestand uploaden en krijgt u vervolgens een link naar uw upload. U kunt die link vervolgens in een e-mail plakken en de ontvanger kan op de link klikken en het bestand downloaden.

Natuurlijk moeten deze diensten op de een of andere manier geld verdienen. Ze kunnen dat doen door advertenties weer te geven, de maximale bestandsgrootte die beschikbaar is voor gratis gebruikers te beperken of abonnementskosten te vragen. We hebben al veel van deze online services voor het verzenden en delen van grote bestanden besproken. En houd er rekening mee dat wanneer u een online service gebruikt, u deze uw bestanden toevertrouwt. Dat is misschien oké als uw bestanden niet bijzonder gevoelig zijn, maar u wilt waarschijnlijk niet bang zijn om gevoelige gegevens te uploaden naar een gratis service waarvan u nog niet eerder hebt gehoord. U kunt de bestanden natuurlijk versleutelen voordat u ze uploadt — maar dat zou ook extra gedoe opleveren voor de ontvanger.

Deze services voor het verzenden van bestanden werken prima, zolang u akkoord gaat met de bestaande advertenties of beperkingen en u de risico's begrijpt, vooral met gevoelige bestanden. We raden echter meestal aan om in plaats daarvan gewoon een cloudopslagservice te gebruiken.

The Best Cloud Storage Services of 2023 Best Cloud Storage Service Overall IDrive Shop Beste cloudopslagservice voor samenwerking Google Drive/One Shop Beste cloudopslagservice voor beveiliging Icedrive Shop Beste cloudopslagservice voor grote bestanden Sync Shop Beste gratis cloudopslagservice MEGA Shop VOLGENDE LEZEN

  • › E-mail: wat is het verschil tussen POP3, IMAP en Exchange?
  • › Een e-mail toevoegen aan een antwoord in Gmail
  • › Een video verzenden via e-mail
  • › 6 manieren om daadwerkelijk 1 TB cloudopslag te gebruiken
  • › Grote bestanden delen via internet
  • › Hoe de bijlagen te repareren die niet worden weergegeven in het probleem met Outlook
  • › Bestanden en mappen delen vanuit uw cloudopslagmap
  • › Intel's nieuwe Tiny NUC-pc ziet er geweldig uit op je bureau