LRS-regeling: 38,39% stijging van overzeese geldovermakingen door Indiërs in FY23

0
59

Indiërs haalden $ 27,14 miljard (ongeveer Rs 2,24 lakh crore) op tijdens het jaar dat eindigde in maart 2023 onder de Liberalized Remittances Scheme van de Reserve bank of India, een stijging van 38,39 procent in vergelijking met $ 19,61 miljard in het voorgaande jaar eindigde in maart 2022. De uitstroom komt neer op slechts 4,54 procent van India's forexreserves van $ 600 miljard.

Onder LRS kunnen alle ingezeten personen, inclusief minderjarigen, tot $ 250.000 (ongeveer Rs 2,06 crore) overmaken ) in het buitenland per jaar zonder voorafgaande goedkeuring van de RBI. Vanaf 1 juli van dit jaar wordt er 20 procent belasting geheven op overmakingen onder LRS, met uitzondering van creditcarduitgaven onder Rs 7 lakh buiten India, medische kosten en onderwijsdoeleinden.

Indiërs gaven in het huidige financiële jaar ongeveer $ 13,66 miljard (meer dan Rs 1,13 lakh crore) uit aan buitenlandse reizen, een stijging van 98 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de laatste gegevens van de RBI.

Het totale bedrag dat werd uitgegeven aan reizen buiten India was $ 6,90 miljard onder de LRS in dezelfde periode van FY2022. Het bedrag dat tijdens de eerste 10 maanden van fiscaal 2022-2023 aan buitenlandse reizen werd uitgegeven, is bijna verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode van het vorige fiscale jaar toen vluchten werden hervat en reisbeperkingen door landen werden versoepeld in de nasleep van de afnemende Covid-pandemie.

< p>Vorige week heeft het Centrum de regels onder de Foreign Exchange Management Act (FEMA) gewijzigd, waardoor internationale creditcarduitgaven buiten India onder de LRS vallen. Als gevolg hiervan zouden uitgaven met internationale creditcards vanaf 1 juli een hoger TCS-tarief van 20 procent hebben aangetrokken. Nu, met het besluit van afgelopen vrijdag, zal het belastingtarief van 20 procent waarschijnlijk worden geheven op kaart transacties van meer dan Rs 7 lakh.

Het aanvankelijke voorstel voor 20 procent belasting op kaartuitgaven buiten India leverde veel kritiek op, omdat het werd gezien als een aanzienlijke nalevingslast voor zowel kaartuitgevende banken als consumenten. Ook uitten experts hun bezorgdheid dat hoewel belastingbetalers restitutie van de TCS-heffing kunnen claimen op het moment van het indienen van hun aangifte, dit ertoe zou kunnen leiden dat hun tegoeden worden geblokkeerd totdat de teruggave is geïnitieerd door de belastingdienst.

Momenteel is er een belasting van 5 procent op fondsen van meer dan Rs 7 lakh die vanuit India worden verzonden onder de LRS van de RBI. De regering heeft blijkbaar de belasting op overmakingen verhoogd omdat mensen grote overmakingen deden, maar hun belastingaangifte weerspiegelde niet evenredige inkomstenbelastingbetalingen. Als de regering de belasting van 20 procent met ingang van april 2022 had opgelegd, zou ze Rs 18.800 crore belasting hebben geïnd van buitenlandse reisovermakingen van mensen.

Advertentie

Uit de gegevens bleek dat reizen ongeveer 50 procent van de totale uitgaande overmakingen toegestaan ​​onder de LRS voor ingezeten natuurlijke personen in FY2023. In de periode 2021-2022 was het aandeel van reizen 35 procent van de totale internationale uitgaven van Indiërs.

Lees ook

RBI neemt Rs op 2.000 biljetten uit omloop, vraagt ​​iedereen om te ruilen of te de…

IRDAI pusht om Health Exchange, Bima Sugam tegen 1 augustus aan boord te krijgen

Hoe u uw biljetten van Rs 2.000 inwisselt: een beknopte handleiding

De inflatie is getemperd, maar er is geen ruimte voor zelfgenoegzaamheid: RBI-gouverneur Das

Naast reizen geven Indiërs in het buitenland geld uit aan geschenken, donaties, onderhoud van naaste familieleden, onderwijs, medische behandeling, aankoop van onroerend goed, investeringen in aandelen of schulden en deposito's.

© The Indian Express (P) Ltd