JPC moest beschuldigingen tegen de Adani-groep onderzoeken: Cong

0
55

Het congres beweerde maandag dat de door het Hooggerechtshof aangestelde commissie van deskundigen en de SEBI “tegen muren hebben geschoten” tijdens het onderzoek naar de transacties van de Adani-groep en benadrukte de noodzaak van een onderzoek door een gezamenlijke parlementaire commissie om de waarheid in deze zaak te ontrafelen.

Het Congres & #8217; bewering komt nadat een rapport van de door het Hooggerechtshof aangestelde commissie van deskundigen zei dat het geen bewijs heeft gevonden van manipulatie van aandelenkoersen in bedrijven van de Adani-groep, terwijl een afzonderlijk SEBI-onderzoek naar vermeende schending van geldstromen van offshore-entiteiten heeft plaatsgevonden “tekende een spatie”.

Algemeen secretaris van het Congres, Jairam Ramesh, tagde op Twitter een mediabericht waarin werd beweerd dat de Registrar of Companies (Gujarat) eerder deze maand in een uitspraak heeft geoordeeld dat Adani Power en zijn functionarissen de bepalingen van de Companies Act, 2013, hadden geschonden door het niet rapporteren van contracten en transacties met verbonden partijen in het contractregister.

“Terwijl de Modani-brigade wanhopig probeert het rapport van de deskundigencommissie van het Hooggerechtshof af te doen als een ‘ chit’ (dat is het niet), er komt meer bewijs naar voren dat Adani betrokken is geweest bij meerdere transacties met verbonden partijen om minderheidsaandeelhouders te misleiden en de initiatiefnemers op oneerlijke wijze te verrijken,” zei Ramesh.

De Registrar of Companies in Gujarat oordeelde onlangs dat Adani Power de Companies Act van 2013 had geschonden door contracten en transacties met verbonden partijen te verbergen. Het legde sancties op aan Gautam Adani, Rajesh Adani en Vineet Jain,” zei hij.

Intussen hebben de commissie van het Hooggerechtshof en zelfs SEBI “tegen muren ” bij het onderzoeken van de transacties van de Adani-groep, beweerde Ramesh.

“Daarom hebben we een JPC nodig om de Modani MegaScam te ontrafelen,” zei hij.

Lees ook

PM Modi Live Updates: PM Modi, Albanezen hernoemen de voorstad van Sydney als 'Little I…

AAP krijgt Mamata-boost in ordonnantiegevecht: 'Als we er nu niet in slagen om ons nu weer te verenigen…

Onderzoekende oplichter Sherpuria link, ED doet invallen in bedrijf gerund door voormalig NDTV CEO, gratis…

BJP-leider stelt huwelijk van dochter met moslimman uit na protesten, zegt …Advertentie

Het congres heeft een onderzoek van de Gemengde Parlementaire Commissie (JPC) geëist naar de beschuldigingen tegen de Adani-groep.

De Adani-groep heeft de beschuldigingen als ongegrond afgewezen.