J&K: G20-afgevaardigden arriveren in Srinagar voor de derde vergadering van de werkgroep toerisme

0
51

Ongeveer 60 buitenlandse afgevaardigden arriveerden maandag in Srinagar voor de derde bijeenkomst van de toerismewerkgroep van de G20-landen, aldus functionarissen.

Dit is de eerste internationale bijeenkomst gehouden in Kasjmir na de intrekking van artikel 370 en de splitsing van de voormalige staat in twee territoria van de Unie – Jammu en Kasjmir, en Ladakh – in augustus 2019.

Ambtenaren zeiden dat de afgevaardigden uit verschillende landen van de G20-groepering met een chartervlucht aankwamen op de internationale luchthaven van Srinagar in de ochtend te midden van strenge beveiliging.

Ze zeiden dat de afgevaardigden naar het Sher-e-Kashmir International Convention Centre (SKICC), de locatie van de bijeenkomst, werden gebracht te midden van zware inzet van beveiliging personeel langs de route.

Het stuk heeft een facelift gekregen met G20-logo's geschilderd op muren en reclameborden om de afgevaardigden te verwelkomen.

Mis het niet | Nieuwe Lal Chowk-klokkentoren naar eerste fietspad, Srinagar's facelift voor G20-bijeenkomst

Ambtenaren zeiden dat er strikte veiligheidsregelingen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat het evenement zonder incidenten verloopt.

Terwijl de Boulevard Road rond de SKICC is tot een no-go zone gemaakt voor de drie dagen, er is een massale inzet van veiligheidstroepen op de route die door de afgevaardigden wordt afgelegd, en de Airport Road naar Dalgate, aldus functionarissen.

Advertentie

Ze zeiden dat de beveiliging in de hele vallei is versterkt met de elite NSG en Marine Commando's die politie en paramilitaire troepen hielpen om de locaties van het evenement te beveiligen, zeiden ze.

Sanering en “gebiedsoverheersing&#8221 ; Er zijn oefeningen gedaan in en rond de locaties, langs de route en op kwetsbare plekken in de stad. Scanners en speurhonden zijn ingezet om te controleren op explosieven of IED's, voegde de ambtenaar eraan toe.

Voertuigen die door de stad rijden worden willekeurig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat geen subversieve elementen erin slagen de stad binnen te komen, aldus functionarissen.

Advertentie

De politie van Jammu en Kasjmir heeft het leger ingezet om de hogere regionen van de Zabarwan te dekken Bereik met uitzicht op de vergaderlocatie en verblijfsfaciliteiten voor de gasten.

Dertig compagnieën van de Central Reserve Police Force (CRPF), die eerder uit Jammu en Kasjmir waren gehaald voor verkiezingsdienst in de rest van het land, zijn sindsdien teruggeroepen om de veiligheid in de vallei verder te versterken.

De contra-drone-eenheid van de NSG is in gebruik genomen om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste indringing vanuit de lucht plaatsvindt.

Volgens ambtenaren is er geen beperking op het verkeer van mensen of het openbaar vervoer in de stad of elders, zeiden de functionarissen.
Ze zeiden dat winkels en bedrijven overal in de stad open waren en dat het leven “absoluut normaal” was.

Lees ook

PM Modi Live Updates: PM Modi, Albanezen hernoemen voorstad Sydney als 'Kleine ik…

AAP krijgt Mamata-boost in ordonnantiegevecht: 'Als we ons nu niet verenigen…

Onderzoekende oplichter Sherpuria link, ED doet inval in bedrijf gerund door voormalig NDTV CEO, gratis…

BJP-leider stelt huwelijk van dochter met moslimman uit na protesten, zegt…

De stad Srinagar is opgeknapt voor de driedaagse werkgroepbijeenkomst over toerisme die later op de dag begint. Verschillende projecten, die deel uitmaakten van Srinagar Smart City, werden met voorrang opgepakt en de stad is ingericht voor het internationale evenement.