Home Dutch Jeugdcongreschef Srinivas verschijnt voor de politie van Assam in een zaak van intimidatie

Jeugdcongreschef Srinivas verschijnt voor de politie van Assam in een zaak van intimidatie

0

De Indiase jeugdcongresvoorzitter Srinivas BV verscheen maandag voor de Assam-politie in Guwahati in verband met de intimidatiezaak die tegen hem was aangespannen door voormalig congresleider Angkita Dutta.

Dit was de eerste keer dat Srinivas verscheen. voor de politie van Assam sinds er op 20 april een FIR tegen hem was geregistreerd op het politiebureau van Dispur in Guwahati op basis van een klacht ingediend door Dutta.

Dutta, die voorzitter van het Assam Youth Congress was geweest, werd uit de congrespartij gezet dagen nadat ze Srinivas beschuldigde van “seksisme” en “intimidatie”.

Srinivas arriveerde maandagochtend rond 9.30 uur in Guwahati en werd op het vliegveld begroet door senior leiders van het Assam-congres, zoals parlementslid Abdul Khaleque, leider van de oppositie in de assemblee Debabrata Saikia en vice-president Rakibul Hussain van het congrescomité van Assam Pradesh. Ze begeleidden hem naar een volledig uit vrouwen bestaand politiebureau in Panbazar in de stad.

Daarna ging hij naar het CID-kantoor waar hij ongeveer een uur doorbracht.

“ De zaak ligt bij de Hoge Raad. We hebben vertrouwen in de rechtspraak. Ik ben hier gekomen op basis van de aanwijzingen van de rechtbank. Ik heb mijn verklaring afgelegd bij de politie”, zei hij.

Op 17 mei had Srinivas voorlopige anticiperende borgtocht verkregen van het Hooggerechtshof. Hoewel hem bescherming tegen arrestatie werd verleend, had de apex-rechtbank hem opgedragen mee te werken aan het onderzoek van de politie van Assam.

Advertentie

Voorafgaand aan zijn aankomst in de staat waren in Guwahati verbodsbevelen uitgevaardigd op grond van sectie 144 van de CrPC, die de bijeenkomst van meer dan vijf mensen, processies en het roepen van slogans verbood. Volgens een bevel van adjunct-commissaris van politie (Admin) Guwahati, Imdad Ali, was dit gedaan in afwachting van “personen of organisatie/vereniging die van plan zijn om agitatie/demonstratie/schreeuwen van slogans uit te voeren”.

In Sivasagar, in Upper Assam, kreeg het Assam Youth Congress zondagavond ook een juridische kennisgeving van de lokale politie, waarbij werd gedreigd met “strenge juridische stappen” als ze hun “programma” om maandag naar Guwahati te gaan. De politie van Sivasagar verklaarde in hun bericht dat ze informatie hadden ontvangen dat de Sivasagar-eenheid van plan was naar Guwahati te gaan om te ageren, wat “alle waarschijnlijkheid had van verstoring van de gemeenschap in het algemeen en zelfs van schending van de veiligheid, wet en orde”. /p>

Congresleider Debabrata Saikia noemde dit “autocratisch en fascistisch”.

Advertentie

“Jeugdcongresmedewerkers op verschillende plaatsen werden naar politiebureaus geroepen en vertelden dat ze niet naar Guwahati hoefden te komen. Srinivas is een nationale leider en de werknemers van de organisatie die hij leidt, wilden hem graag komen opzoeken. Van dharna's was geen sprake. Maar door hier 144 toe te passen en werknemers obligaties te laten ondertekenen in politiebureaus, stond de regering dat niet eens toe', zei hij.

Lees ook

PM Modi Live Updates: Narendra Modi's bezoek heeft India-Australië versterkt.. .Nieuwe spanning in Manipur: voormalig plaatsvervangend voorzitter onder drie gevangengenomen

AAP krijgt Mamata-boost in ordonnantiegevecht: 'Als we ons nu niet verenigen…

Centrum sancties opnemen Rs 10.460 crore bifurcatie contributie aan Andhra Pradesh

De FIR tegen Srinivas is geregistreerd onder secties 509 (met behulp van woorden, gebaren of handelingen bedoeld om de bescheidenheid van een vrouw te beledigen), 294 (obscene handelingen en liederen tot ergernis van anderen), 341 (onrechtmatige terughoudendheid), 352 (aanranding of gebruik van crimineel geweld tegen een persoon), 354/354A(iv) (aanranding of crimineel geweld tegen een vrouw met de bedoeling haar bescheidenheid te schenden), sectie 506 (criminele intimidatie) van de IPC en sectie 67 (publiceren of verzenden van obsceen materiaal in elektronische vorm) van de Information Technology Act.

© The Indian Express (P ) Ltd