Hur man ser vem som förföljer din Facebook-profil

0
64

De säger att nyfikenhet dödade katten, men ibland vill du ta reda på vem som har tittat på din Facebook-profil, foton, inlägg och personlig information. Vill du veta hur du ser vem som förföljer din Facebook-profil? Vi visar dig hur du ser vem som kan ha tittat mest på din profil av dina Facebook-vänner.

Hur du ser vem som förföljer din Facebook-profil på webben

Även om Facebook tillåter dig att se alla dina likes, kan du faktiskt inte se vem som har tittat på din profil eller vad de har tittat på. Du kanske stöter på appar eller webbplatser som hävdar att de kan visa dig denna information, men det finns inget sätt för dem att göra detta. Det finns dock några steg du kan ta för att ta reda på vem som kanske tittar mest på din profil.

Innehållsförteckning

  Se vem som interagerar mest med dina inlägg

  Det enklaste sättet att se vem som kan hänga runt din Facebook-profil är att lägga upp cirka fem till sex inlägg under en tidsperiod, till exempel en vecka. Genom att se vem som gillar, kommenterar eller interagerar mest med dina inlägg bör du ha en uppfattning om vem som förföljer din Facebook-profil.

  Hitta dina bästa tittare med hjälp av din profils källkod

  Du kan förmodligen använda din profils källkod för att kolla vem som förföljer din Facebook-profil, men ta detta med en nypa salt eftersom det inte har bekräftats att det är dessa personer som faktiskt besöker din profil.

  1. Logga in på Facebook i din webbläsare.
  2. Överst till höger klickar du på ditt namn för att öppna din profil.
  3. Högerklicka eller Ctrl + klicka på sidan och välj sedan Visa sidkälla/Visa sidkälla.
  4. Tryck på Ctrl + F på din PC (eller Kommando + F på din Mac) för att öppna sökfältet.
  5. Skriv buddy_id i sökfältet.
  6. I resultaten bör du se en lista med användar-ID:n som inleds med buddy_id.
  7. Namnen på den här listan kan mycket väl vara de som tittar mest på din profil, men ta inte detta på för stort allvar – det är också möjligt att det helt enkelt är de personer du har interagerat mest med på Facebook nyligen.

  Så här ser du vem som förföljer din Facebook-profil med spårningslänkar

  Du kan överväga att använda spårningslänkar för att logga dina vänners IP-adresser. Detta kommer inte att fungera om alla dina vänner bor i din hemstad eftersom du inte får folks namn, bara deras IP-adresser och allmänna platser.

  1. Välj en webbplats att dela på Facebook, helst något roligt eller intressant som dina vänner vill klicka på.
  2. Kopiera webbplatsens URL.
  3. På en ny flik, gå till https://grabify.link.
  4. Klistra in URL:en i fältet och klicka på Skapa URL.
  5. Du kommer att se en popup som säger “Denna åtgärd kräver ditt samtycke.” Välj “Jag godkänner och skapa en URL.”
  6. Kopiera eller anteckna Access Link, som gör att du kan spåra dina resultat.
   < li>Eftersom folk kanske inte vill klicka på länken om de ser att du använder Grabify, välj Visa andra länkförkortare och välj en mindre uppenbar URL-förkortare från listan för att dölja att du använder Grabify.
  1. Kopiera den nya förkortade webbadressen och dela den på Facebook med ett intressant inlägg för att locka människor att klicka.
  2. Ha tålamod och ge det lite tid innan du besöker Access Link.
  3. Du kommer att kunna se en lista över alla IP-adresser som klickade på länken.
   < li>Genom att göra detta några gånger bör du få en uppfattning om var personerna som tittar på dina inlägg oftast befinner sig, vilket kan hjälpa dig att ta reda på vilka vänner som förföljer din Facebook-profil.
  1. Detta betyder inte att dessa personer nödvändigtvis har besökt din profil, bara att de klickade på en länk i ditt inlägg.

  Obs! Det här fungerar inte om dina vänner använder en proxy eller VPN.

  Hur är det med föreslagna vänner eller bästa vänner?

  Du kanske tror att du kan ta reda på hur du ser vem som förföljer din Facebook-profil genom att titta på din lista över bästa vänner eller föreslagna vänner. Tyvärr är listan Människor du kanske känner inte baserad på personer som har tittat på din profil. Istället är det baserat på gemensamma vänner, dina nätverk, aktivitet, eventuella grupper du är medlem i och så vidare.

  Din lista över bästa vänner är inte till någon hjälp här heller. Det här är de personer du chattar mest med och vars inlägg du gillar och svarar mest på (och vice versa). Det betyder inte nödvändigtvis att de klickade på din profil.

  Hur du ser vem som förföljer din Facebook-profil i appen (iOS/Android)

  Saker och ting är inte annorlunda på Facebook-appen för iOS- och Android-enheter heller. Det finns fortfarande inte ett sätt att definitivt se vem som förföljer din Facebook-profil, även om detta kan vara en funktion som Facebook introducerar en dag i framtiden. En sak du kan göra på Facebook är dock att kontrollera om någon blockerat dig. Eller så kan du alltid överväga att byta till ett av de bästa sociala mediealternativen, av vilka några låter dig se vem som tittar på din profil.

  Som du kan se, om du undrar hur du kan se vem som förföljer din Facebook-profil, finns det inget konkret svar eller lösning. Se till att du undviker appar eller webbplatser från tredje part som lovar att de kan förse dig med den här informationen – de kan fiska efter din personliga information eller inloggningsuppgifter, och de kommer faktiskt inte att kunna visa dig vem som förföljer dig på Facebook .