Høringen utsatt i journalistens anmodning om revisjon av kansellert OCI-kort

0
49

Delhi High Court utsatte mandag «foreløpig» behandlingen av en «revisjonssøknad» inngitt av den britiske journalisten Amrit Wilson i forbindelse med kanselleringen av hennes Overseas Citizen of India (OCI)-kort.

Den 12. mai hadde HC sendt varsel til senteret i Wilsons utfordring til en ordre 17. mars utstedt av High Commission of India i London om å kansellere hennes OCI-kort. HC hadde blitt informert på det tidspunktet at Wilsons revisjonssøknad flyttet 17. april hadde vært til behandling hos innenriksdepartementet (MHA) til tross for gjentatte forespørsler.

I sin ordre fra 12. mai hadde HC bemerket: “Påstanden som ble reist i varselet om fremvisningen datert 23. november 2022&#8230, og i den påklagede ordren er at klageren har vært engasjert i skadelig propaganda mot Indias regjering og involvert. i anti-India aktiviteter.” Retten hadde bedt advokaten som dukket opp for senteret om å plassere “materialet som påstandene i varselet om fremvisningsårsak og den påklagede ordren ble fremsatt med hensyn til” til Wilson. Retten hadde oppført saken for 7. august.

I løpet av høringen om Wilsons ferske søknad i saken på mandag, fremla senioradvokat Rebecca John for enkeltdommerbenken til justice Prathiba Singh at en e-post ble mottatt kl. 22.00 den 19. mai, som fastsatte en høring kl. 22 i Wilsons revisjonssøknad.

John sa “materialet som er grunnlaget for kanselleringen av OCI-kortet for å hevde at klageren er engasjert i “anti-India propaganda og for aktiviteter som er skadelig for Indias suverenitet” … har ennå ikke blitt gitt.”

Advokat Nidhi Raman, som dukket opp for senteret, sa at revisjonssøknaden kan behandles på en hvilken som helst passende dato.

Hjelperådet sa at det “ansees som passende at revisjonssøknaden utsettes inntil videre” etter å ha vurdert bestillingen utstedt av retten 12. mai Retten ga også varsel om den ferske søknaden og listet den sammen med hovedsaken 7. august.

Les også

PM Modi Live-oppdateringer: Narendra Modi sier India-Australia knytter T-20-mod…

Frisk spenning i Manipur: tidligere nestleder blant tre holdt

G20-møte: J&K led i 30 år, men terrorøkosystemet er nå isolert, sier…

IIT-studentens kropp gravd opp; mor sier at hun håper å finne svar – og litt p…Annonse

Raman godtok varselet og sa at kundene hennes er villige til å registrere “forseglet omslag” “innspillene fra RAW og IB” med hensyn til Wilson. Justice Singh sa muntlig til Raman under høringen: “Uansett hvilke dokumenter som er tilgjengelige i offentlig domene kan du gi.”

© The Indian Express (P) Ltd