Hoorzitting verdaagd in herziening pleidooi van journalist over geannuleerde OCI-kaart

0
52

Het Hooggerechtshof van Delhi heeft maandag de hoorzitting van een “herzieningsverzoek” dat was ingediend door de Britse journaliste Amrit Wilson in verband met de intrekking van haar Overseas Citizen of India (OCI)-kaart, maandag “voorlopig” uitgesteld.

>

Op 12 mei had de HC kennis gegeven aan het Center in Wilson's betwisting van een bevel van 17 maart van de Hoge Commissie van India in Londen om haar OCI-kaart te annuleren. De HC was er destijds van op de hoogte gebracht dat Wilsons herzieningsaanvraag die op 17 april was verplaatst, ondanks herhaalde verzoeken in behandeling was bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (MHA).

In zijn bevel van 12 mei had de HC opgemerkt: “De aantijging in de show-cause-kennisgeving van 23 november 2022 en in het betwiste bevel is dat indiener betrokken is geweest bij schadelijke propaganda tegen de regering van India en betrokken was bij bij anti-Indiase activiteiten.” De rechtbank had de raadsman die voor het Centrum verscheen opgedragen om het “materiaal waarop de aantijgingen in de show-cause notice en het betwiste bevel met respect waren gemaakt” aan Wilson te plaatsen. De rechtbank had de zaak genoteerd voor 7 augustus.

Tijdens de hoorzitting over de nieuwe aanvraag van Wilson in de zaak op maandag, legde senior advocaat Rebecca John voor de enkelvoudige rechter van Justitie Prathiba Singh voor dat er op 19 mei om 22.00 uur een e-mail was ontvangen, waarin een hoorzitting op 15 mei om 15.00 uur werd vastgelegd. 22 in de herzieningsaanvraag van Wilson.

John zei dat het “materiaal dat de basis vormt van de annulering van de OCI-kaart voor het beweren dat indiener betrokken is bij 'anti-Indiase propaganda en voor activiteiten die strijdig zijn met de soevereiniteit van India' … zijn nog niet verstrekt”.

Advocaat Nidhi Raman, die voor het Centrum verscheen, zei dat de herzieningsaanvraag op elke geschikte datum kan worden gehoord.

De HC zei dat het “gepast wordt geacht dat de herzieningsaanvraag voorlopig wordt uitgesteld” na bestudering van het bevel uitgegeven door de rechtbank op 12 mei. De rechtbank heeft ook een bericht over de nieuwe aanvraag uitgebracht en deze op 7 augustus samen met de hoofdzaak vermeld.

Lees ook

PM Modi Live Updates: Narendra Modi zegt banden tussen India en Australië in T-20 mod…

Nieuwe spanning in Manipur: voormalig plaatsvervangend voorzitter van drie gevangengenomen

G20-ontmoeting: J&K leed 30 jaar maar het terreur-ecosysteem is nu geïsoleerd, zegt… .jpg?resize=450,250″ />

IIT student'lichaam opgegraven; moeder zegt antwoorden te hopen te vinden – en wat p…Advertentie

Raman accepteerde de kennisgeving en zei dat haar cliënten bereid zijn om de “inbreng van RAW en IB” met betrekking tot Wilson in een “verzegelde omslag” te plaatsen. Justitie Singh zei tijdens de hoorzitting mondeling tegen Raman: “Alle documenten die in het publieke domein beschikbaar zijn, kunt u geven”.

© The Indian Express (P) Ltd.