Hittegolfwaarschuwing in delen van Noord- en Midden-India; in sommige staten zijn scholen gesloten

0
47

Met temperaturen van bijna 45 graden Celsius in delen van Noordwest-India op zondag, heeft de Indiase Meteorologische Dienst nieuwe hittegolfwaarschuwingen afgegeven boven Delhi-NCR en aangrenzende gebieden, waaronder Haryana, Chandigarh, Delhi, West UP . West-Rajasthan, East UP, Jharkhand, East Madhya Pradesh en Gangetic West-Bengalen zullen naar verwachting ook getuige zijn van hittegolven, aldus de IMD.

Zonder op korte termijn een onderbreking, zullen de maximumtemperaturen zeer waarschijnlijk stijgen stijging met 2-3 graden Celsius boven Noordwest-India gedurende de volgende 3 dagen. Bovendien is er geen significante verandering in de maximumtemperaturen in de rest van India.

Het IMD zei echter in zijn rapport dat een nieuwe westelijke storing verlichting zou kunnen brengen van de hete weersomstandigheden met een daling van de maximumtemperatuur met 3-5 graden Celsius vanaf 24 mei. Gedurende deze tijd wordt verwacht dat lichte regen en bewolkt weer aanhouden gedurende drie tot vier dagen.

Tot nu toe zijn de scholen in Maharashtra, Odisha en West-Bengalen gesloten vanwege hittegolven.

Op zondag ervoeren delen van Delhi een maximumtemperatuur van meer dan 45 graden Celsius, waarbij Najafgarh de hoogste optekende met 46,3 graden Celsius. Op dezelfde dag hadden andere delen van het land, waaronder Andhra Pradesh aan de kust, Yanam, Rayalaseema en Kerala en Mahe, een heet en onaangenaam weer als gevolg van vochtige en hoge temperaturen.

Lees ook

BJP-leider stelt huwelijk dochter met moslimman uit na protesten, zegt…< figure class="non_premium_icon">

Maffiageweld geen oplossing, zegt CM, terwijl Manipur een nieuw incident van brandstichting ziet

Delhi naar Amritsar in vier uur over de weg terwijl nieuwe projecten Punjab verkleinen

PM Modi Live Updates: Narendra Modi bereikt Australië in laatste etappe van 3-na…

Het IMD heeft maandag ook een waarschuwing voor zware regenval afgegeven voor Assam en Meghalaya.