G20-toerisme komt vanaf vandaag bijeen in Jammu & Kashmir: The TL;DR

0
46

Jammu en Kasjmir is gastheer van de derde bijeenkomst van de G20-werkgroep toerisme van maandag 22 mei tot woensdag 24 mei, te midden van verhoogde veiligheid.

Ongeveer 60 buitenlandse afgevaardigden – een ongekend hoog aantal, volgens ambtenaren – wordt verwacht aanwezig te zijn bij de conferentie.

Het grote punt:< /sterk>De bijeenkomst van de G20 Tourism Working Group in Srinagar heeft tot doel de economische groei te versterken, het cultureel erfgoed te behouden en de duurzame ontwikkeling van de regio te bevorderen, aldus een persbericht van het Ministerie van Toerisme. India bekleedt momenteel het voorzitterschap van de G20.

De details: De derde bijeenkomst van de Werkgroep Toerisme zal beraadslagen over de vijf belangrijkste prioriteitsgebieden: groen toerisme, digitalisering, vaardigheden, mkmo's, en bestemmingsbeheer. Afgevaardigden krijgen ook de kans om de lokale bezienswaardigheden in Srinagar te ervaren.

Inzoomen:Officiële bronnen zeiden dat voor het eerst de National Security Guard (NSG) en Marine Commando's zijn ingezet om het Sher-e-Kashmir International Convention Centre (SKICC), de locatie voor de bijeenkomst, en de omliggende gebieden te beveiligen. De bewaking in de Vallei is verhoogd om eventuele militante verstoringen tegen te gaan.

Het grote plaatje:Dit is het eerste dergelijke internationale evenement in Jammu en Kasjmir sinds 2019, na de intrekking van artikel 370. Tijdens een persconferentie op zondag zei de minister van de Unie, dr. Jitendra Singh, dat het tot een paar jaar geleden taboe was om Jammu en Kasjmir te bezoeken. . “Maar wat we nu zien is dat van alle G20-bijeenkomsten die in het hele land worden gehouden, de grootste opwinding gaat over de G20-bijeenkomst in Srinagar,” Zei Singh.

Zoom uit: Drie G20-landen – China, Turkije en Saoedi-Arabië – hebben zich niet aangemeld voor de bijeenkomst. “China is fel gekant tegen het houden van enige vorm van G20-bijeenkomsten op betwist gebied… We zullen dergelijke bijeenkomsten niet bijwonen,” Dat zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin.

Lees ook

PM Modi Live Updates: PM Modi, Albanezen hernoemen voorstad Sydney als 'Kleine ik…

AAP krijgt Mamata-boost in verordeningsgevecht: 'Als we ons nu niet verenigen…

BJP-leider stelt huwelijk van dochter met moslimman uit na protesten, zegt…

Onderzoek naar oplichter Sherpuria link, ED doet invallen bij bedrijf gerund door voormalig NDTV CEO, gratis…

Naast India, de G20 omvat Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Indonesië, Italië, Japan, Zuid-Korea, Mexico, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en de Europese Unie.

p>