ED fäster fastigheter värda Rs 121,87 crore i Chhattisgarh sprit bedrägerimål

0
45

Tjänstemän från direktoratet för tillsyn (ED) som utreder den påstådda spritbluffen på 2 000 crore Rs har fäst 119 fast egendom värd 121,87 crore Rs som tillhör Anwar Dhebar, bror till Raipurs borgmästare Aijaz Dhebar; IAS-tjänstemannen Anil Tuteja och Arunpati Tripathi, verkställande direktör för Chhattisgarh State Marketing Corporation Limited (CSMCL), bland andra.

“Vi har preliminärt fäst 119 fasta fastigheter värda cirka 121,87 miljoner Rs för Anil Tuteja , Anwar Dhebar, Arunpati Tripathi, Arvind Singh och Vikas Agrawal i den pågående utredningen av spritbedrägeri i delstaten Chhattisgarh”, sa en ED-tjänsteman.

De bifogade fastigheterna inkluderar 14 fastigheter av Anil Tuteja värda Rs 8,83 crore, 69 fastigheter av Anwar Dhebar värda Rs 98,78 crore, och en egendom av Arunpati Tripathi värd Rs 1,35 crore. Dhebars bifogade fastigheter inkluderar Hotel Vennington Court, Raipur, som drivs under hans firma, M/s A Dhebar Buildcon.

Bland andra fastigheter som tillhör Vikash Agarwal alias Subbu värda Rs 1,54 crore och ytterligare 32 fastigheter av Arvind Singh värda 11,35 crore Rs.

Enligt ED pågick den påstådda spritbluffen mellan 2019 och 2022. De regeringstjänstemän som anklagades för bluffen ska ha samlat in mutor från destillatörerna per fall av sprit som köpts från dem av CSMCL (statligt organ för köp och försäljning av sprit).< /p>

Det påstådda gänget som driver bluffen sålde också outtalad landssprit och dess försäljning hölls utanför bokföringen, vilket resulterade i att inte ens en rupier nådde statskassan och alla försäljningsintäkter sattes i pocket av syndikatet. Den illegala spriten såldes för övrigt från statliga butiker.

De mutor som samlats in av regeringstjänstemän togs från destillatörer för att de skulle kunna göra en kartell och ha en fast marknadsandel. En provision har också samlats in från licensierade återförsäljare av utländsk sprit, sade utredande tjänstemän.

Läs även

PM Modi Live Updates: Narendra Modis besök har stärkt Indien-Austra…

AAP får Mamata-boost i förordningskampen: 'Om vi ​​misslyckas med att enas nu mot…

' Ingen flygrisk': Delhi HC tillåter Prannoy, Radhika Roy att resa utomlands

Centrumssanktioner noterar 10 460 crore Rs bifurkationsavgifter till Andhra PradeshAdvertisement

Tills nu har Anwar Dhebar, Nitesh Purohit, Trilok Singh Dhillon och Arunpati Tripathi arresterats i det här fallet. ED har också genomfört mer än 50 sökoperationer på olika platser i Raipur, Bhilai, Delhi, Kolkata och Mumbai och har lyckats beslagta lös tillgångar värda 58 crore Rs inklusive kontanter, fasta insättningar, aktier och smycken. Det totala beslaget och kvarstaden i fallet uppgår till 180 crore Rs.

© The Indian Express (P) Ltd