ED bevestigt eigendommen ter waarde van Rs 121.87 crore in Chhattisgarh drankzwendelzaak

0
43

Ambtenaren van het Directorate of Enforcement (ED) die de vermeende Rs 2.000 crore drankzwendel onderzoeken, hebben beslag gelegd op 119 onroerende goederen ter waarde van Rs 121.87 crore die toebehoren aan Anwar Dhebar, de broer van de burgemeester van Raipur, Aijaz Dhebar; IAS-functionaris Anil Tuteja en Arunpati Tripathi, de algemeen directeur van Chhattisgarh State Marketing Corporation Limited (CSMCL), onder anderen.

“We hebben voorlopig beslag gelegd op 119 onroerende goederen ter waarde van ongeveer Rs 121.87 crore met betrekking tot Anil Tuteja , Anwar Dhebar, Arunpati Tripathi, Arvind Singh en Vikas Agrawal in het lopende onderzoek naar drankzwendel in de staat Chhattisgarh,” zei een ED-functionaris.

De bijgevoegde eigendommen omvatten 14 eigendommen van Anil Tuteja ter waarde van Rs 8,83 crore, 69 eigendommen van Anwar Dhebar ter waarde van Rs 98,78 crore, en één eigendom van Arunpati Tripathi ter waarde van Rs 1,35 crore. De bijgevoegde eigendommen van Dhebar omvatten Hotel Vennington Court, Raipur, dat wordt gerund onder auspiciën van zijn firma, M/s A Dhebar Buildcon.

Onder andere eigendommen zijn drie eigendommen van Vikash Agarwal alias Subbu ter waarde van Rs 1,54 crore en nog eens 32 eigendommen van Arvind Singh ter waarde van Rs 11,35 crore.

Volgens ED liep de vermeende drankzwendel tussen 2019 en 2022. De van de zwendel beschuldigde overheidsfunctionarissen zouden steekpenningen hebben verzameld van de distilleerders per krat sterke drank die ze van hen hadden gekocht door de CSMCL (staatsorgaan voor de aan- en verkoop van sterke drank). /p>

De vermeende bende die de zwendel leidde, verkocht ook niet-verantwoorde country-likeur en de verkoop ervan werd buiten de boeken gehouden, waardoor niet eens een enkele roepie de staatskas bereikte en alle verkoopopbrengsten in eigen zak werden gestoken door het syndicaat. Overigens werd de illegale drank verkocht vanuit staatswinkels.

De steekpenningen die door overheidsfunctionarissen werden ingezameld, werden van distilleerders genomen om hen in staat te stellen een kartel te vormen en een vast marktaandeel te hebben. Er werd ook een commissie geïnd van erkende dealers van buitenlandse sterke drank, zeiden opsporingsambtenaren.

Lees ook

PM Modi Live Updates: Narendra Modi's bezoek heeft India-Austra…

AAP krijgt Mamata-boost in verordeningsstrijd: 'Als we ons nu niet verenigen tegen…

' Geen vluchtrisico': Delhi HC staat Prannoy, Radhika Roy toe naar het buitenland te reizen

Centrale sancties registreren Rs 10.460 crore bifurcatierechten aan Andhra PradeshAdvertentie

Tot nu toe zijn Anwar Dhebar, Nitesh Purohit, Trilok Singh Dhillon en Arunpati Tripathi in deze zaak gearresteerd. ED heeft ook meer dan 50 zoekoperaties uitgevoerd op verschillende locaties in Raipur, Bhilai, Delhi, Kolkata en Mumbai en is succesvol geweest in het in beslag nemen van roerende activa ter waarde van Rs 58 crore, waaronder contanten, vaste deposito's, aandelen en sieraden. De totale inbeslagname en beslaglegging in de zaak bedragen Rs 180 crore.

© The Indian Express (P) Ltd