Delhi's G20-bericht van J&K: 2 generaties verloren, verander hier

0
51

De G20-werkgroepbijeenkomst voor toerisme is een “moment van verjonging en reïncarnatie” voor Jammu en Kasjmir, zei vakbondsminister Jitendra Singh tegen buitenlandse afgevaardigden toen het driedaagse evenement maandag in Srinagar van start ging.

In totaal nemen 61 afgevaardigden uit 29 landen deel aan de bijeenkomst — het eerste dergelijke internationale evenement dat in J&K wordt gehouden sinds de intrekking van artikel 370 in augustus 2019.

“Toen ik probeerde alles vast te leggen wat ik zag, was de eerste gedachte die bij me opkwam was: het is inderdaad een moment van verjonging, een moment van reïncarnatie,” zei Singh, terwijl hij de positieve veranderingen in de Vallei onderstreepte.

Bij aankomst kregen de afgevaardigden een Kashmiri-sjaal en een Dogri-saffa. (Express)

De staatsminister van PMO, die een voorbeeld gaf, zei dat er, in tegenstelling tot vroeger, hier geen ontvangers meer waren voor stakingsoproepen. “Als een dergelijk evenement eerder was gehouden, zou er een stakingsoproep zijn gegeven vanuit Islamabad en zouden de winkels aan Residency Road (in het hart van) Srinagar zijn gesloten. Nu is er geen hartal, zelfs niet als de roep om hartal van hier of daar komt,” zei hij.

Mis | Vier decennia later blaast Bollywood zijn romance met Kasjmir nieuw leven in.

“Deze verandering is gebeurd. Gewone mensen in de straten van Srinagar willen verder. Ze hebben twee generaties verloren [door strijdbaarheid],” zei hij, terwijl hij de afgevaardigden toesprak tijdens een nevenevenement over “Filmtoerisme voor economisch en cultureel behoud”.

Lees ook | G20-toeristenbijeenkomst in Jammu & Kasjmir vanaf vandaag: De TL;DR

De minister sprak de hoop uit dat de afgevaardigden bij hun terugkeer de positieve kanten van de Valley onder de aandacht zouden brengen. “Ik hoop dat wanneer onze vrienden teruggaan, zij onze ambassadeurs zullen zijn.” over de situatie hier en hoe die eruitziet,' zei hij.

Bij de ingang van de locatie van de G20-bijeenkomst in Srinagar op zondag. (Expressfoto door Shuaib Masoodi)

In zijn toespraak zei G Kishan Reddy, minister van Toerisme van de Unie, het volgende: “Filmtoerisme is naar voren gekomen als een krachtig medium om de toeristenindustrie te promoten, en de regering stippelt een alomvattende strategie uit voor de groei ervan in J&K.”

Advertentie < p>Bij de gelegenheid werd ook een concept-nationale strategie voor filmtoerisme vrijgegeven, die tot doel heeft India te promoten als bestemming voor filmtoerisme.

Een beroep doen op de eeuwenoude geschiedenis van Kasjmir die begon met de Martand Sun Temple, zei Reddy: “Ik wil graag de schoonheid en het culturele erfgoed van de gastbestemming benadrukken. Srinagar is een van de oudste steden van India.”

Eerder op de ochtend werden de afgevaardigden, die met een chartervlucht in Srinagar aankwamen, hartelijk welkom geheten op de luchthaven. Ze kregen een Kashmiri pashmina-sjaal en een Dogri-saffa aangeboden en werden vervolgens onder strenge beveiliging naar de vergaderlocatie, het Sher-e-Kashmir International Convention Centre, gebracht.

Advertentie Lees ook | Dagelijkse briefing: G20-toeristenbijeenkomst in Srinagar; Dr. Arvind Panagariya bij Idea Exchange; en meer

G20-sherpa Amitabh Kant zei later tegen verslaggevers dat “alle G20-landen behalve China deelnemen aan de werkgroepbijeenkomsten in Srinagar”. Hoewel Kant geen ander land noemde dan China, heeft The Indian Express vernomen dat Turkije, Saoedi-Arabië en Egypte – dat een speciale genodigde was – er ook voor kozen om weg te blijven van het evenement.

Kant zei echter: “Reizen en toerisme is volledig een activiteit van de particuliere sector, dus hun (Turkije en Saoedi-Arabië) touroperators en reisbureaus zijn hier. Er zijn hier 61 deelnemers uit 29 landen. Ik kan zeggen dat de toerismebijeenkomst in Srinagar een uitstekende respons heeft gekregen. Landen komen om verschillende redenen niet.”

NSG-commando's bij Lal Chowk in Srinagar op donderdag voorafgaand aan de G20-ontmoeting. (Expressfoto door Shuaib Masoodi)

In antwoord op een vraag over adviezen van sommige landen tegen reizen naar J&K, zei Kant: “Als deze reisadviezen zo streng waren, zouden hun vertegenwoordigers niet zijn gekomen. Hier doen alle G7-landen aan mee. Kasjmir is een vreedzame bestemming en we zullen hier vrede, vooruitgang en welvaart zien.”

Over de ongekende veiligheidsregelingen in Srinagar voor de G20-evenementen zei MoS Singh: “Telkens wanneer er een bijeenkomst van deze omvang is, je hebt altijd opgeschaalde beveiliging. Het is de verantwoordelijkheid van het lokale bestuur om ervoor te zorgen dat er geen tijdverlies is.”

Toen het politieke proces in J&K begon, zei Singh: 'Ik weet niet wat je bedoelt, het politieke proces is al aan de gang. We hebben DDC's (District Development Councils) en panch/sarpanch etc. Is dat niet het politieke proces?”

Advertentie

Hij zei dat deze vraag door eerdere regeringen beantwoord zou moeten worden. “Het politieke proces betekent grassroots. Waarom werd J&K beroofd en wat was het gevestigde belang van deze regeringen op dat moment? Het is deze regering die de eer verdient om het politieke proces aan de basis te hebben geïntroduceerd', zei hij.

Lees ook

Niet doen koppel het aan politiek, zegt Amit Shah over de inauguratie van het nieuwe parlement,…

PM Modi Live Updates: Narendra Modi zegt India-Australië banden in T-20 mod…

Nieuwe spanning in Manipur: voormalig plaatsvervangend voorzitter onder drie aangehouden

Bij de inauguratie van het nieuwe parlement zal premier de scepter overhandigen aan Neh…

In gesprek met The Indian Express, het hoofd van de Amerikaanse delegatie, Philip Cummings zei: “We zijn blij om de G20 te steunen en deel te nemen aan de werkgroepvergadering in Srinagar.”

© The Indian Express (P) Ltd