Delhi vertrouwelijk: quiztijd

0
54

Minister van Wetenschap en Technologie, dr. Jitendra Singh, had maandag een interessante opdracht: spreken over films en entertainment op de G20-top in Srinagar, die hij opende met minister van Cultuur G Kishan Reddy van de Unie. Singh, een grote filmliefhebber, veranderde het evenement in een popquiz en vroeg het publiek om de allereerste filmster van India, die uit J&K kwam, te raden. Hoewel de antwoorden varieerden van Balraj Sahni tot Rajesh Khanna, kon niemand de juiste naam bedenken. Singh vertelde hen dat het K L Saigal was, die toneelacteur was in J&K voordat hij verkoper werd, die vervolgens naar het toenmalige Calcutta reisde om films uit te proberen. Singh zegt vaak dat hij dokter werd en vervolgens per ongeluk in de politiek stapte, maar zijn “ware weg” was de filmindustrie.

Image Boost

Het lijkt erop dat niet iedereen bij het Ministerie van Wegvervoer en Snelwegen van de Unie het werk van imagovorming serieus genoeg neemt, waarbij veel regionale kantoren van het ministerie vragen en klachten op sociale media negeren, ondanks dat het probleem door het ministerie wordt gesignaleerd. Om dit aan te pakken, heeft het ministerie een bevel uitgevaardigd waarin al deze kantoren worden gevraagd om nodale officieren aan te wijzen om te reageren op grieven op sociale media. Het bevel zegt dat het doel is “gericht op het creëren van een goed imago van het ministerie” om responsief en gevoelig te zijn voor publieke bezorgdheid.

Rooting For Start-up

Lees ook

Delhi Confidential: voorbereiding van het podium< figure class="non_premium_icon">

Delhi Confidential: toplezing van de luchtmacht na drie uur -jaar onderbreking

Delhi vertrouwelijk: warm welkom

Delhi Confidential: A-G Venugopal's speciale afscheidsbrief voor Justitie Saran

Naast het uiten van zorgen met betrekking tot zijn staat, Odisha, of zijn kiezers, bij het Centrum, nam Rajya Sabha MP en BJD-leider Dr. Amar Patnaik onlangs contact op met Finance Minister Nirmala Sitharaman de oorzaak van een in Gurgaon gevestigde vrouwelijke ondernemer. De beginnende ondernemer, die onlangs een defensieverkoper is geworden, rent van het kastje naar de muur om bankkrediet als werkkapitaal te verwerven. Dit ondanks haar twintig jaar ervaring in de auto- en banksector. Op zoek naar Sitharaman's tussenkomst in de zaak, heeft Patnaik geschreven dat hij “verrast” was dat de ondernemer “dit doormaakt” op een moment dat het Centrum en de premier “alle inspanningen leveren om ondernemerschap te bevorderen, met name door vrouwen”. ”.

© The Indian Express (P) Ltd