De bästa skräckfilmerna på Netflix 2023

0
50
Justin Duino/How-To Geek

Från älskade klassiker till Netflix-original, från hemsökta hus till onda varelser, Netflix har något för alla typ av skräckfan. Här är en titt på de bästa läskiga filmerna som streamas på Netflix.

Uppdatering, 23/5/22: Hush, Piranha och Sweetheart är alla kvar Netflix, så vi har ersatt dem med tre nya val.

Innehållsförteckning

Fåglarna
Crimson Peak
His House
I Am the Pretty Thing That Lives in the House
It Follows
Paranormal Activity
The Perfektion
The Thing
Under the Shadow
Unfriended

Fåglarna

Spela upp video

Alfred Hitchcock gjorde till synes oskyldiga, inaktiva bevingade varelser skrämmande med sin skräckklassiker The Birds. Det plötsliga och oförklarliga sättet som fåglar börjar attackera människor är det som gör filmen så skrämmande, eftersom invånarna i den lugna kuststaden Bodega Bay tvingas fly för sina liv från svepande, pickande djur.

Hitchcock kopplar naturens revolt till socialiteten Melanie Daniels (Tippi Hedren) psykologiska turbulens när hon förföljer den stilige advokaten Mitch Brenner (Rod Taylor). Utan musikmusik är det en kuslig fördjupning i en yttre och inre mardröm.

Se på Netflix

Crimson Peak

Spela upp video

Guillermo del Toro erbjuder en mästerlig version av vintage gotisk skräck med Crimson Peak. Del Toro kanaliserar Brontë-systrarna och Hammer-skräckproduktionerna på samma sätt som denna spöklika romans som utspelar sig i slutet av 1800-talet. Mia Wasikowska spelar en ung arvtagerska som svepts bort av en engelsk baronet (Tom Hiddleston). Han gifter sig med henne och för henne till sin sönderfallande herrgård, som är full av farliga hemligheter, de flesta innehas av hans grymma syster (Jessica Chastain).

Se på Netflix Vad du ska se på Netflix Våra toppval bästa filmer | Bästa TV-program | Bästa originalfilmer | Bästa original-TV-program | Bästa komedifilmer | Bästa romantiska filmer | Bästa skräckfilmer | Bästa familjefilmer | Bästa filmerna för barn | Bästa dokumentärer | Bästa actionfilmer | Bästa thrillers | Bästa Sci-Fi-filmer Holiday Roundups Bästa Halloween-filmer | Bästa Thanksgiving-filmer | Bästa klassiska julfilmer | Bästa julfilmer Ytterligare strömningsguider Bästa strömningsenheter | Bästa streamingtjänsterna | Bästa speciella streamingtjänster | Bästa musikströmningstjänster | Hur man använder ett VPN för Netflix

His House

Spela upp video

Ett par flyktingar från Sydsudan förföljs av traumatiska minnen såväl som en ond ande från sitt hemland när de bosätter sig i statliga bostäder i London. His House blandar traditionell hemsökt hemskhet med en meditation över trauma och förskjutning, vilket sätter en engagerande (och oroande) ny snurr på en välbekant sorts historia.

Se på Netflix

I Am the Pretty Thing That Lives in the House

Spela upp video

Börjar med dess kusliga titel, författare-regissör Oz Perkins’ I Am the Pretty Thing That Lives in the House skapar en ihållande stämning av obehag. Ruth Wilson spelar en bosatt sjuksköterska som tar hand om en äldre författare i ett hus som kan vara platsen för faktiska tragiska händelser som skildras i författarens mest berömda roman.

Både sjuksköterskan och spöket till en kvinna som dog i huset driver genom de mestadels tomma rummen, deras öden flätas samman när Perkins fördjupar publiken i en atmosfär av trög rädsla.

Se på Netflix

RELATED: De 10 bästa skräckfilmerna att streama gratis 2023

It Follows

< p> Spela upp video

En av de läskigaste sakerna i skräckfilmer är en fara som är obeveklig och oförklarlig, och det är vad karaktärerna möter i David Robert Mitchells It Follows. Unga människor förföljer en förbannelse via sexuell kontakt, och den som är den nuvarande mottagaren förföljs av en tyst, långsam närvaro som tar formen av främlingar eller ibland bekanta ansikten. Mitchell skapar en oroväckande, avskalad atmosfär, med dödens ständiga spöke över sina huvudpersoner.

Se på Netflix

Paranormal Activity

Spela upp video

Undergenren med skräckfilmer som hittats hade redan blivit lite unken när Paranormal Activity släpptes, men filmskaparen Oren Peli återupplivade formatet med sin innovativa inställning till spökhusfilmen.

Peli’s film handlar lika mycket om ett förhållandes sammanbrott som om det möjliga demonangreppet i det nya huset som huvudpersonerna Katie (Katie Featherston) och Micah (Micah Sloat) flyttar in i. Med bara den grundläggande videokameran som Micah ständigt bär runt skapar Peli en uppslukande, skrämmande upplevelse som placerar publiken precis vid sidan av de plågade huvudkaraktärerna.

Se på Netflix

RELATERAT: < strong>De bästa skräckfilmerna på Hulu 2022

The Perfection

Spela upp video

Allison Williams och Logan Browning spelar duellerande cellister i Richard Shepards krångliga, överdrivna psykologiska skräckfilm The Perfection. Både Charlotte (Williams) och Lizzie (Browning) är elever till samma stränga och krävande lärare (Steven Weber), som provocerar deras allt mer våldsamma rivalitet. Shepard leker med förväntningar via flera vändningar i handlingen, och håller publiken att gissa om karaktärerna’ sanna relationer även när de plågar varandra skoningslöst.

Se på Netflix

The Thing

Spela upp video

John Carpenters The Thing är ett sci-fi-skräckmästerverk, vilket innebär att varje uppföljare eller nyinspelning kommer att bedömas hårt i jämförelse. 2011 års version av The Thing är delvis remake, delvis prequel, och medan den lever i skuggan av Carpenters version, är den anmärkningsvärt framgångsrik på egen hand och hittar olika sätt att utforska samma premiss.< /p>

Det utspelar sig återigen på en avlägsen antarktisk bas, där en avslöjad gammal mördaralien orsakar förödelse. Mary Elizabeth Winstead är utmärkt som den stålsatta vetenskapsmannen som gör en överlevnadsplan och ger en välkommen ny vinkel till en välbekant historia.

Se på Netflix

RELATERAT: De bästa skräckfilmerna på Amazon Prime Video 2023

Under the Shadow h2>

Spela upp video

Utspelar sig i den iranska huvudstaden Teheran under 1980-talet, Babak Anvari’s Under the Shadow kombinerar skräcken att leva i en krigszon med skräcken från ett övernaturligt hot. Navari skapar ett upprörande drama om krigföring som också är en kuslig skräckfilm som bygger på folklore från Mellanöstern.

Medan hennes läkare man är borta och tjänstgör i militären, stannar Shideh (Narges Rashidi) i staden med sin unga dotter. De uthärdar missilattacker såväl som den eventuella närvaron av en djinn, en ond ande som fäster sig vid människor via personliga föremål.

Se på Netflix

Unfriended< /h2>

Spela upp video

Att skildra en hel berättelse enbart via bilderna på en datorskärm kan låta som en löjlig gimmick, men den smarta, intrikat designade skräckfilmen Unfriended drar fram det med sin grundläggande men effektiva berättelse om en grupp tonåringar som är målsatta för hämnd från andra sidan graven. Filmen fångar perfekt sina karaktärers liv online samtidigt som den levererar en tillfredsställande och skrämmande spökhistoria.

Watch on Netflix The Best Streaming Devices of 2023 Roku Streaming Stick 4K Buy at Amazon Fire TV Stick Lite Buy at Amazon Best Roku Streaming Device Roku Ultra Buy at Amazon Fire TV Stick 4K Köp på Amazon Bästa Google TV-enhet Chromecast med Google TV (2020) Köp på Best Buy Bästa Android TV-enhet NVIDIA SHIELD TV Pro Köp på Amazon Bästa Apple TV-enhet Apple TV 4K (3rd Gen) Köp på Amazon LÄS NÄSTA

  • › De bästa Halloween-filmerna på Netflix 2022
  • › 10 julskräckfilmer att titta på för en kuslig semester
  • › De bästa originalskräckfilmerna och TV-programmen från Netflix 2021
  • › Hur man väljer något på Netflix (och spenderar mindre tid på att rulla)
  • › Hur man streamar varje ‘Scream’ Film 2023
  • › Var kan du se ‘Barnspelet’ Franchise i ordning 2023
  • › Roku lägger till 17 nya gratis strömmande TV-kanaler
  • › Bärbara datorer av metall kontra plast: Vilket är bättre?