Dagelijkse briefing: Vinesh Phogat verbreekt haar stilzwijgen; BJP distantieert zich van de Brij Bhushan-rally; DU's filosofische afdeling verzet zich tegen het verwijderen van de Ambedkar-cursus; en meer

0
61

Goedemorgen!

🚨 Groot verhaal< /b>

Terwijl het protest van de worstelaars zijn tweede maand ingaat, verbreekt het gezicht en de stem, medaillewinnaar van het Wereldkampioenschap en gouden winnaar van de Aziatische Spelen Vinesh Phogat, haar stilzwijgen: &#8220 ;Onze strijd voor gerechtigheid lijkt eeuwig te duren omdat de wielen van gerechtigheid heel langzaam bewegen.. Net als veel andere meisjes moest ik al die jaren in stilte lijden vanwege deze man (WFI-chef Brij Bhushan Singh) geen optie.

Ondertussen zal de WFI-chef, die ook een BJP-parlementslid is, de Jan Chetna Maha Rally toespreken in het Ram Katha Park in Ayodhya, waar zowel sadhus als experts op het gebied van recht, onderwijs en sociaal werk uit verschillende staten zijn uitgenodigd. . Maar de Ayodhya BJP-eenheid heeft afstand genomen van de rally.

⚡ Alleen in Express

Het directoraat Handhaving is < b>het onderzoeken van een start-up in sporttechnologie die wordt geleid door een voormalig senior NDTV-manager in verband met het witwasonderzoek naar de vermeende oplichter Sanjay Prakash Rai 'Sherpuria'. MyySports Pvt Ltd is opgericht en wordt beheerd door Saurav Banerjee, voormalig co-CEO en CFO van NDTV Group.

De afdeling Wijsbegeerte van de Universiteit van Delhi heeft zich sterk gekant tegen een suggestie van het Permanent Comité voor Academische Zaken van de universiteit om een ​​keuzevak over de filosofie van BR Ambedkar uit een niet-gegradueerd programma te schrappen, en heeft vice-kanselier Yogesh Singh verzocht de cursus te behouden. De suggestie van de Permanente Commissie was onderdeel van een doorlopende herziening van het curriculum, gebaseerd op het Nationale Onderwijsbeleid 2020.

📰 Van de voorpagina

De inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw door premier Narendra Modi op 28 mei, wat toevallig ook de geboortedag is van de Hindutva-ideoloog V D Savarkar, heeft geleid tot een politieke storm met oppositiepartijen die schending van de grondwettelijke fatsoen beweren en beweren dat president Droupadi Murmu, als hoofd van het parlement had moeten worden uitgenodigd om het gebouw aan de natie op te dragen. We bekijken de kritiek en de verdediging van de BJP.

De vergadering van de G20-werkgroep toerisme is eeneen moment van verjonging en reïncarnatievoor Jammu en Kasjmir, vertelde minister Jitendra Singh van de Unie aan buitenlandse afgevaardigden toen het driedaagse evenement maandag in Srinagar begon. In totaal nemen 61 afgevaardigden uit 29 landen deel aan de bijeenkomst – het eerste dergelijke internationale evenement dat in J&K wordt gehouden sinds de intrekking van Artikel 370 in augustus 2019.

Advertentie

De ongemakkelijke rust die over Manipur heerste sinds er eerder deze maand gewelddadige etnische botsingen uitbraken, werd onderbroken door nieuwe spanningen in Imphal op maandag nadat een menigte een aantal verlaten huizen in brand had gestoken, die toebehoorden aan leden van de Kuki-gemeenschap, in het oostelijke district. Na de opflakkering heeft minister-president N. Biren Singh het publiek opgeroepen zich te onthouden van elke vorm van geweld en te werken aan vredesopbouw. We brengen u het laatste nieuws van de grond.

👩🏽‍💻 Must Read

Uit bezorgdheid over de sterfgevallen van cheeta's in Kuno in Madhya Pradesh, vroeg het Hooggerechtshof vorige week het Centrum om boven de politiek uit te stijgen en te overwegen om er een paar naar Rajasthan te verplaatsen. Wat het Centrum de rechtbank niet vertelde was dat het vorig jaar een verzoek van Rajasthan om cheeta's had afgewezen.

Op een Harappan-begraafplaats in Gujarat's Kutch ligt een mysterie begraven in de tijd: wiens graven zijn dit? Ga met ons mee terwijl we praten met het team dat probeert het mysterie te ontrafelen.

Advertentie

De afgelopen 13 maanden deed Dinesh Gope, alias Kuldeep Yadav, zelfbenoemd hoofd van de verboden maoïstische groepering People's Liberation Front of India, zich voor als een Sikh-man en runde een dhaba in Biratnagar in Nepal, vlakbij de internationale grens met India. Ontdek hoe veiligheidstroepen zijn locatie in de gaten hielden, wat leidde tot zijn arrestatie.

⌛ En tot slot…

Nu de definitieve adoptieorders in Maharashtra vanaf 11 januari tot stilstand zijn gekomen, zijn ongeveer 170 toekomstige ouders getroffen . Internationale wensouders worden echter het zwaarst getroffen, aangezien zij geen recht hebben op pleegzorg.

Minister van Wetenschap en Technologie, dr. Jitendra Singh, had maandag een interessante opdracht: spreken over films en entertainment op de G20-top in Srinagar, die hij opende met minister van Cultuur G Kishan Reddy van de Unie. Singh, een grote filmliefhebber, veranderde het evenement in een popquiz. Lees meer in  Delhi Confidential van vandaag!

Lees ook

Dagelijkse briefing: ruzie over inhuldiging van nieuw parlementsgebouw; hoe UPSC…

Dagelijkse briefing: Australische premier roept Quad-bijeenkomst af; Siddaramaiah of Shi…

< /figuur>Dagelijkse briefing: India pakt U-19 Women's Cricket World Cup-titel; Odis…

Dagelijks Briefing: Wie wordt K'taka's volgende CM? De excuses van een IPS-officier aan…

🎧 In de laatste aflevering van de 3 Things-podcast bespreken we waarom Kiren Rijiju werd verwijderd als minister van Justitie, de zorgen over de DRDO-spionagezaak en waarom een ​​interreligieuze bruiloft in Uttarakhand werd geannuleerd.

Tot de volgende keer,

Ayesha Jain en Arushi Bhaskar