CUET Toppers tips: “Fokuser på selvstudium, følg NCERT-bøker,” sier Aprajita Garg fra LSR

0
52

CUET UG 2023: Aprajita Garg fra Gautam Buddha Nagar følte at det hadde vært bedre om hun hadde oppnådd full karakter i Common University Entrance Test Undergraduate (CUET UG) 2022 statsvitenskapseksamen. Selv om hun fikk høgskolen og kurset hun valgte, mener hun at navnet hennes var sist på listen siden hun ikke fikk full karakter i faget.

For tiden studerer BA (Hons) statsvitenskap fra Lady Shri Ram College, dukket hun opp for fem fag i CUET UG 2022— Økonomi, statsvitenskap, psykologi, sosiologi, engelsk (språk). Hun scoret 200 i alle fag unntatt statsvitenskap. Hennes beste av fire fag var 800. Hun fikk 193 i statsvitenskap.

Les også | CUET UG 2023 Deltakende universiteter: Central University of Jharkhand; Sjekk kvalifisering, herberger, plasseringer

Hun delte sin CUET UG-reise med indianexpress.com. Garg sikret seg 98,4 prosent i CBSE-styreklasse 12-eksamener i 2022. Hun var student ved DPS Gautam Buddha Nagar.

Hvordan var overgangen min fra beskrivende til objektiv

Det var ikke vanskelig for meg da jeg alltid fokuserte på detaljer mens jeg studerte, derfor var det lett for meg. Jeg sikret meg 200 i alle fag unntatt statsvitenskap. Jeg sikret meg 193 i statsvitenskap, jeg mistet 5 poeng da jeg valgte ett feil svar og mistet to karakterer til normalisering.

Mitt navn ble nevnt på slutten av statsvitenskap-listen for kurset mitt, BA (Hons ) Statsvitenskap. Det var 33 navn totalt og navnet mitt ble plassert i det siste. Jeg føler at hvis jeg hadde sikret meg fulle karakterer i statsvitenskap, ville navnet mitt ha vært høyere. Likevel er jeg glad for at jeg studerer drømmehøgskolen og mitt valg av kurs.

CUET var en utmattende prosess

Hvis du ser på det, var CUET en utmattende prosess for oss på én måte siden vi hadde to brett, mye usikkerhet og vi var den første gruppen som dukket opp til styreeksamener etter Covid-19-pandemien. CUET i seg selv var en veldig lang prosedyre som pågikk i flere måneder.

Les også | CUET UG 2023: Effektive tips for å forberede seg til «General Test»-seksjonen

Men jeg føler at det kom mange studenter til gode og flyttet fokus fra styreeksamener til en felles plattform. Det ga like konkurransevilkår for alle elevene.

Annonse

Elever som ikke kunne dra nytte av CUET

Siden det var mye forvirring i utgangspunktet med hensyn til hvordan man skulle vises for CUET og hvilke fag man skulle ta, bidro det til mye stress. Det var problemer for studenter fra PCM-gruppen da de ikke kunne score like mye som humanistiske studenter. Jeg er ikke sikker på hvor mye det påvirket studentene positivt når det gjelder alternativer.

Ting å forbedre

CUET kan utvide pensum og bli mer inkluderende ved å legge til emner som dekkes av andre styrer . Andre styrer, spesielt statlige styrer, har ikke samme pensum som NCERT.

Les også

JAC 10., 12. (Vitenskap) Resultat 2023 Oppdateringer: Kunst, handelsresultat skal…

CGSOS klasse 10., 12. resultater 2023 Deklarert: Slik sjekker du scorekort

JAC Board 10th, 12th Science Results 2023 (Out): Hvordan kan jeg laste ned resultat…

JAC Class 10th 11th 12th Resultat 2023 (Ut): Nettsteder for å sjekke Klasser 10t…

Råd til studenter som vises i år

Jeg håper de ikke kaster bort tiden sin på coachingsentre, siden det ikke bare er tidkrevende men de kan heller ikke lære deg noe annet enn noe du allerede kan. Konsentrer deg om selvstudier og les NCERT grundig.

© IE Online Media Services Pvt Ltd