Home Dutch Brij Bhushan om politieke spierballen te laten zien tijdens Ayodhya-rally, zegt BJP weg te blijven

Brij Bhushan om politieke spierballen te laten zien tijdens Ayodhya-rally, zegt BJP weg te blijven

0

In een tijd waarin verschillende oppositiepartijen en maatschappelijke organisaties de hand reiken naar worstelaars die protesteren bij Jantar Mantar in New Delhi, hoofd van de Wrestling Federation of India (WFI) en BJP's Kaiserganj-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh, die beschuldigd is van seksuele intimidatie door zeven vrouwelijke worstelaars, is van plan om op 5 juni kracht te tonen tijdens een bijeenkomst in Ayodhya. Maar de Ayodhya BJP-eenheid heeft afstand genomen van de rally.

Brij Bhushan zal de Jan Chetna Maha Rally toespreken in het Ram Katha Park in Ayodhya, waar zowel sadhu's als experts op het gebied van recht, onderwijs en maatschappelijk werk uit verschillende staten zijn uitgenodigd. De bijeenkomst wordt gehouden op een moment dat de politie van Delhi twee FIR's tegen het parlementslid heeft geregistreerd. Sinds de FIR's waren ingediend, was Singh weggebleven van politieke programma's. Maar hij heeft de afgelopen week verschillende districten van de Awadh-regio van UP bezocht, waaronder Gonda, Ayodhya, Bahraich en Basti, om mensen uit te nodigen voor de Ayodhya-rally.

“De BJP is niet geassocieerd met de rally. We doen alleen mee als de leiding ons dat vraagt. Tot nu toe hebben we dergelijke aanwijzingen niet ontvangen”, zei Sanjeev Singh, president van het BJP-district in Ayodhya.

Een andere senior BJP-leider uit Awadh zei: “Partijwerkers willen niet deelnemen aan de bijeenkomst omdat Brij Bhushan Sharan Singh organiseert het in zijn hoedanigheid.”

Speciaal voor Express | Vinesh Phogat: 'Waarom Brij Bhushan wordt beschermd, is een raadsel'

Sanjiv Singh, een vertegenwoordiger van het Kaiserganj-parlementslid, zei: “Het is geen politieke bijeenkomst. Tijdens de grote bijeenkomst zal er alleen een discussie zijn met sadhu's en intellectuelen over hoe om te gaan met degenen die de wet misbruiken om iemand te belasteren.”

De medewerker van het parlementslid zei dat mensen die valse beschuldigingen uiten momenteel worden geboekt onder IPC-sectie 182 (valse informatie met de bedoeling om een ​​ambtenaar ertoe te brengen zijn wettige macht te gebruiken om een ​​andere persoon schade toe te brengen), maar de straf staat niet in verhouding tot de misdaad. “Actie op grond van IPC Section 182 is onvoldoende. Tijdens de bijeenkomst zal een eis worden ingediend om de wet te wijzigen en de straf in dergelijke gevallen streng te maken,' zei hij, eraan toevoegend dat de beschuldigingen tegen Brij Bhushan vals waren. Hij beweerde ook dat de broederschap van sadhu's de oproep had gedaan en dat het parlementslid alleen de regelingen trof.

De BJP heeft tot nu toe niet opgetreden tegen het parlementslid en heeft hem volgens bronnen niet eens een show-cause notice gegeven. Vorige week woonde Singh een vergadering van het uitvoerend comité bij van de Awadh-eenheid van de BJP in Lucknow, waar besprekingen werden gehouden over de voorbereidingen voor het Mahasampark Abhiyan van de partij vanaf 30 mei ter gelegenheid van negen jaar Narendra Modi-regering.

Lees ook

< /figuur>Vier oppositiepartijen slaan de inauguratie van het Parlement over, mogelijk volgen er nog meer

Achter de afwezigheid van sommige niet-BJP-partijen om het parlement in augustus over te slaan…

19 oppositiepartijen boycotten nieuwe inauguratie parlement: 'Ondemocratisch…

Sleutelfiguur in de tempelrij van Trimbakeshwar, Tushar Bhosale, agressieve gesprekspartner…Advertentie

Maar bronnen in de BJP zeiden dat veel partijleiders zich ongemakkelijk voelden bij de Kaiserganj-parlementslid en zijn bijeenkomst. “Hij bereidt zich voor om opnieuw deel te nemen aan de Lok Sabha-verkiezingen van 2024. Daarom kan deze bijeenkomst worden gezien als een oefening om de schade te beperken en een poging om de steun van de mensen en de sadhu-gemeenschap te zoeken”, zei een BJP-leider.