Brandstofkooien hebben geen wisselgeld omdat contante betalingen met biljetten van Rs 2.000 zoemen na RBI-beslissing

0
65

Contante betalingen bij brandstofbedden zijn enorm gestegen in de nasleep van het besluit van de Reserve Bank of India om biljetten van Rs 2.000 op te nemen, aangezien steeds meer consumenten de biljetten gebruiken om benzine en diesel te kopen.

>

Volgens de All India Petroleum Dealers Association is het aandeel van biljetten van Rs 2.000 in contante transacties bij brandstofbunkers gestegen van slechts 10 procent vóór de aankondiging van vrijdag door de RBI tot 90 procent. Digitale betalingen, waarvan de vereniging zei dat ze goed waren voor 40 procent van de totale verkoop van brandstofpompen, zijn gekrompen tot slechts 10 procent.

“De meerderheid van de klanten probeert Rs 2.000-biljetten te gebruiken, zelfs voor kleine aankopen van Rs 100-200 en verwacht wisselgeld van de benzinepompen en daarom hebben de benzinestations in het hele land extreem weinig wisselgeld”, zei de vereniging in een stelling. Het drong er ook bij de RBI op aan om banken opdracht te geven om voldoende hoeveelheden biljetten in kleine coupures aan benzinepompen te verstrekken in plaats van Rs 2.000 biljetten om een ​​vlotte werking bij brandstofuitlaten te garanderen.

De vereniging zei dat de RBI-beslissing “opnieuw dezelfde moeilijke situatie had gecreëerd bij benzinepompen in het hele land als tijdens de demonetiseringsactie in 2016”, en sprak haar bezorgdheid uit over brandstofdealers die het doelwit zijn van de belastingautoriteiten.

“We zijn bang dat we opnieuw in de problemen komen als gevolg van het huidige scenario, zoals na de demonetisering, aangezien de meeste dealers aangiften van inkomstenbelasting/invallen hebben ontvangen”, aldus de brancheorganisatie.

De vereniging deed een beroep op klanten. om te betalen met kaarten of digitaal, of om contant geld te betalen in “exacte of redelijke” coupures.

De RBI kondigde vrijdag de intrekking van Rs 2.000 bankbiljetten aan. Het heeft alle banken gevraagd om van 23 mei tot 30 september deposito- en wisselfaciliteiten te bieden voor bankbiljetten van Rs 2.000 om de oefening tijdgebonden te voltooien en het publiek voldoende tijd te geven.

Advertentie Lees ook | Onrustige geschiedenis van Rs 2000 opmerking: verhuizing bevestigt dat het onnodig was, waarom de deadline van september de verwarring vergroot

In wat een poging leek te zijn om onderscheid te maken tussen deze intrekking van bankbiljetten en de demonetisering van biljetten van Rs 500 en Rs 1.000 in 2016, zei de RBI dat het van tijd tot tijd dergelijke oefeningen voor het intrekken van bankbiljetten had uitgevoerd als onderdeel van een schone – let op het beleid. In 2013-14 werden bankbiljetten die vóór 2005 waren gedrukt uit de circulatie gehaald.

Lees ook

RBI haalt Rs 2.000 biljetten uit circulatie, vraagt ​​iedereen om te ruilen of de…

IndiGo verbetert connectiviteit in Kolkata, kondigt nieuwe internationale & dome…

Banken volgen verschillende regels, mensen gebruiken verschillende manieren om bankbiljetten te dumpen

Hoe u uw biljetten van Rs 2.000 kunt inwisselen: een beknopte handleiding

Ondanks de verzekering van de RBI dat het biljet wettig betaalmiddel blijft, zijn er zorgen dat velen zich zullen verzetten tegen het accepteren van betalingen in biljetten van Rs 2.000.