Bij de dood schenkt ze het leven aan twee terminaal zieke patiënten bij BGA

0
66

Op 14 mei had Sunita Sharma, 48, een inwoner van Khuda Ali Sher in Chandigarh, ernstig hoofdletsel opgelopen nadat ze betrokken was bij een ongeval.

Hoewel Sunita met spoed naar de BGA werd gebracht, waar ze kreeg levensondersteuning, uiteindelijk werd ze op 18 mei hersendood verklaard, nadat ze alle protocollen had gevolgd.
En na haar dood gaf Sunita leven aan twee terminaal zieke patiënten met nierfalen bij PGI – een 13-jarige oud uit Phagwara, Punjab, en nog een 43-jarige uit Mandi.

Op 18 mei Nadat hij hersendood was verklaard, benaderden de transplantatiecoördinatoren van PGI de zoon van Sunita, Sahil Sharma, en vroegen hem te overwegen de organen van zijn moeder te doneren om andere levens te redden. Na een leven lang gaf Sunil zijn toestemming.

“Mijn moeder was altijd zo vol leven. We kunnen haar glimlach, haar lach en haar positieve energie nooit vergeten. Zelfs na haar overlijden heeft ze geluk verspreid door anderen tot leven te wekken door middel van orgaandonatie', zei Sahil.

Na toestemming van Sahil ging een team van experts van verschillende afdelingen van de BGA snel aan de slag om de nieren van de donor op te halen en te transplanteren naar de twee patiënten met nierfalen. Professor HS Kohli, hoofd van de afdeling Nefrologie, PGI verklaarde: “De twee patiënten hebben een tweede leven gekregen.” Ze vochten voor het leven, werden lang gedialyseerd en hun overlevingskansen zonder transplantatie waren somber.”

Professor Ashish Sharma, hoofd van de afdeling Niertransplantatiechirurgie, zei: “Het team van artsen was 24 uur per dag in de operatiekamer met het oog op vier transplantaties die achter elkaar werden uitgevoerd in twee dagen, inclusief één lever en nier gecombineerd en één pancreas en nier gecombineerd, operaties. Maar het is verheugend dat alle operaties succesvol zijn verlopen en dat de patiënten goed herstellen.”

Lees ook

Wie is Vicky Middukhera wiens dood Moosewala's huurmoordenaars 'wreken'?

Haryana govt vaardigt nieuwe regels uit voor registratie van verschillende verdiepingen op HSVP …

67-jarige veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor verkrachting 6-jarige

Overheid Haryana wijzigt reserveringsregels voor ex-militairen die willen …

Professor Vipin Koushal, knooppuntofficier van ROTTO PGI deelde zijn zorgen en voegde eraan toe dat gezien de snelle Door de toenemende last van welvaartsziektes en de incidentie van orgaanfalen door de jaren heen, moesten we het aantal orgaandonaties verbeteren.