Bengaalse oplichterij bij rekrutering van leraren: Hooggerechtshof hoort het pleidooi van TMC-leider Abhishek Banerjee op 26 mei

0
37

Het Hooggerechtshof zal op 26 mei een pleidooi horen van Abhishek Bannerjee, secretaris-generaal van het Trinamool-congres, die het bevel van het Hooggerechtshof van Calcutta aanvecht waardoor ED en CBI hem mogen ondervragen in verband met de West-Bengaalse oplichterij voor het werven van leraren.

De HC enkele rechtbank Amrita Sinha had op 18 mei het pleidooi van Banerjee verworpen dat verzocht om terugroeping van het bevel van een andere alleenstaande rechter die het Centraal Bureau voor Onderzoek en de Directie Handhaving toestond hem in de zaak te ondervragen.< /p>Lees ook | Lerarenwerving zwendel: CBI grilt Abhishek Banerjee gedurende 8 uur

Senior advocaat A M Singhvi, die voor Banerjee verschijnt, noemde het pleidooi voor een vakantiebank van het Hooggerechtshof van rechters Aniruddha Bose en Sanjay Karol. Singhvi vertelde de SC dat Banerjee werd opgeroepen voor ondervraging op een moment dat hij campagne voerde buiten de staat. Hij voegde eraan toe dat Banerjee, die de neef is van de West-Bengaalse Chief Minister Mamata Banerjee, ook in beroep gaat tegen het bevel tot het opleggen van Rs 25 lakh kosten.

In zijn bevel van 18 mei had de HC-rechter van Calcutta een boete van Rs 25 lakh elk opgelegd aan Banerjee, de TMC-wetgever van Diamond Harbour, en Kuntal Ghosh, die in CBI-hechtenis zit vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de zwendel, wegens het verspillen van het recht van de rechtbank. tijd.

De zaak was eerder gehoord door rechter Abhijit Gangopadhyay en hij had toestemming gegeven voor het onderzoek van ED en CBI.

Lees ook

PM Modi Live Updates: bezoek van Narendra Modi heeft India en Australië versterkt…

AAP krijgt Mamata-boost in ordonnantiegevecht: 'Als we er niet in slagen om ons nu weer te verenigen…

'Geen vluchtrisico': Delhi HC staat Prannoy, Radhika Roy toe naar het buitenland te reizen

Centrum sancties record Rs 10.460 crore bifurcatie contributie aan Andhra Pradesh < p>Banerjee ging hiertegen in beroep bij de SC en verwees naar bepaalde vermeende opmerkingen die de rechter tegen hem had gemaakt in een interview met ABP Ananda, waarna de apex-rechtbank een rapport vroeg aan de griffier-generaal van de HC. Na bestudering van het rapport had de SC op 24 april opdracht gegeven de zaak opnieuw toe te wijzen aan een andere rechter.