Är Ryobi Power Tools at Home Depot värt att köpa?

0
64
Cory Gunther/Recension Geek

Home Depots RYOBI elverktygssortiment är mycket populärt och mycket kapabelt. Även om de är bäst lämpade för hemmajobb, tillverkas Ryobi av ett välrenommerat namn i branschen.

Märken för elverktyg har en mängd fanboys och lojalister, precis som biltillverkare. Att diskutera vad som är bäst är ett argument värt att undvika. Men när husägare behöver ett nytt verktyg för det stora gör-det-själv-jobbet undrar många om Ryobi Tools är värt att köpa.

Att gå in i vilken järnaffär som helst kan snabbt vara överväldigande på grund av det stora antalet tillgängliga alternativ. De flesta känner till Ryobi, de prisvärda och iögonfallande limegröna elverktygen överallt på Home Depots hyllor, och med goda skäl.

Mekaniker och proffs gör ofta narr av Ryobi på sociala medier, men vem tillverkar Ryobi Tools, och är de värda att köpa? Huruvida ett specifikt verktygsmärke är värt det beror på dina önskemål och behov, så här är vad du behöver veta.

Vem gör Ryobi Tools?

Ryobi

Varumärket Ryobi var ganska stort på 1980-talet men grundades på ett sätt tillbaka 1943, tillverkade pressgjutna produkter och tryckpressar. Intressant nog var det inte förrän 1968 som det började tillverka elverktyg. Idag tillverkar varumärket utskriftsutrustning, elverktyg och annan hårdvara.

Men år 2000 förvärvade Techtronic Industries (TTI Group) licensrättigheterna till Ryobi Power Tool-namnet i Nordamerika, tillsammans med alla dess anläggningar och verksamheter. Det företaget är en storskalig tillverkare som tillverkar ett brett utbud av välkända verktyg och hemtillbehör.

Var tillverkas Ryobi-verktyg?

Cory Gunther/Review Geek

Ryobi-verktyg som du hittar på Home Depot är designade, marknadsförs och säljs i USA och flera andra regioner. Det är dock mer komplicerat att ta reda på exakt var de är gjorda.

RELATERATVarför du bör äga en slagnyckel

Det mesta av tillverkningen för TTI sker i Kina. Företaget har otaliga anläggningar över hela världen, inklusive i Kina, Mexiko, Vietnam och USA. Ryobi har en enorm innovations- och ingenjörsanläggning i Anderson, South Carolina, och bredvid hittar du en tillverkningsanläggning och ett TTI Ryobi distributionscenter.

Tillverkningsprocessen beror sannolikt på varje specifik produkt, modell eller år, men de flesta TTI-motorverktyg tillverkas i Kina och skickas till staten. Den producerar dock mycket från anläggningen i South Carolina.

Oändliga alternativ på Home Depot

Ryobi/Home Depot

Även om det finns elverktyg som är “tillverkade i USA,” många av dina favoritprodukter kommer troligen någon annanstans ifrån. Men nu när du vet lite mer om Ryobi och var den kommer ifrån, här är mer information om sortimentet, vilket är mycket av det som gör Ryobi så populär.

RELATERATVarför Du bör inte köpa elverktygsbatterier från andra märken

Gå in i vilken Home Depot som helst och du ser ljusgröna elverktyg överallt. Företaget erbjuder allt från trådbundna eller trådlösa elverktyg, handverktyg, biltillbehör, roterande föremål, förvaringskärl, belysning, fläktar, högtalare, handskar och mer.

Företaget säljer lite av allt överhuvudtaget. former och storlekar, inklusive elektriska åkgräsklippare. Du kan också hitta utrustning för utomhusbruk, livsstils- och rekreationsprodukter, generatorer, träbearbetningsverktyg etc. Allt du kan tänka dig, Ryobi har förmodligen det.

Är Ryobi elverktyg värt att köpa?

Jason Fitzpatrick/Review Geek

Tillbaka till den ursprungliga frågan. Är Ryobi elverktyg värt att köpa? Absolut. Som du kan se på bilden överst på sidan äger jag ett brett sortiment av Ryobi-verktyg, och det är bara det som får plats ovanpå min verktygslåda.

Uppenbarligen är det viktigt att ha ett gediget verktyg för ett gör-det-själv-jobb runt huset eller medan du är under ett fordon och täckt av olja. Huruvida ett Ryobi-verktyg är tillräckligt bra eller inte beror på jobbet eller ditt yrke. Värdebaserade verktyg som Ryobi är mer än kapabla nog för de flesta jobb. Visst, du kanske inte hittar massor av dem på en professionell arbetsplats, men uppgifter hemma och gör-det-själv-entusiaster borde inte oroa dig.

Till exempel har jag använt Ryobi-verktyg för att bygga ett däck och uteplats hemma, sköta trädgårdsunderhåll, montera TV-apparater eller göra större jobb som att byta ut en hel motor i en lastbil. Mina Ryobi-verktyg hjälpte mig att slita ut och byta ut all fjädring i min Toyota-lastbil, bygga om växellådan och mer. Jag har aldrig haft problem med mina Ryobi-verktyg, och inget har heller hindrat mig från att avsluta ett jobb.

RELATERATDe bästa sladdlösa roterande verktygen 2023

En mekaniker som arbetar hårt med sina verktyg dagligen kanske vill ha det dyraste verktyget som möjligt, men det är inget fel med att välja Ryobi för alla andra.

Med tanke på att TTI-gruppen tillverkar Ryobi-verktyg, är du’ få en enhet från ett stort namn i rymden. Jag älskar mina Ryobi-verktyg, men jag äger också några slumpmässiga DeWALT- och Milwaukee-artiklar, och de är också fantastiska. Det är ett bra alternativ för många när man tänker på hur lätt det är att hitta en närliggande Home Depot för att få ett annat Ryobi-verktyg eller batteri, för att inte tala om enkla garantiersättningar.

Det är värt att notera att du bara bör köpa ett märke av elverktyg. Så om du redan har några föremål från en annan tillverkare, försök att hålla fast vid det för att använda samma samling verktyg och batteripaket. Om inte, välj Ryobi och börja jobba.

Ryobi Tools I’d Recommend

Ryobi

Återigen, det är viktigt att få rätt verktyg för alla jobb till hands. Med tanke på det stora utbudet av verktyg, alternativ och funktionsuppsättningar har Ryobi sannolikt det du behöver. Jag känner några mekaniker som använder Ryobi-verktyg i 8 timmar om dagen, så fortsätt och prova dessa alternativ.

I slutet av dagen gör den totala prestanda du får för dina surt förvärvade pengar. Ryobi verktyg ett utmärkt värde. Sen kan du senare använda samma batteri med en Bluetooth-högtalare i garaget, fläktar, ficklampor eller med ett av över 280 verktyg under One+-linjen.

Ryobi 18V One+ borr- och drivverktygskombinationssats

Kom igång med Ryobi 18V Drill and Impact Driver combo kit. Du får två verktyg, två batteripaket, ett fodral och en laddare, allt för ett lågt pris.

Handla

Ryobi 18V One+ Six Tool Starter Combo

Om du behöver ett brett sortiment av verktyg för hemmet är Ryobis 6-verktygskombination ett bra alternativ för dem som har en budget.

Handla

Ryobi 18V trådlös Bluetooth-högtalare

Om du redan äger några Ryobi-verktyg kör den här bärbara Bluetooth-högtalaren på samma batteri, vilket ger dig låtar var som helst och överallt för endast $29.

Handla