Angst en depressie: Is het eten van ultraverwerkt en diepgevroren voedsel de drijvende kracht achter uw geestelijke gezondheidsproblemen

0
58

Ultrabewerkte voeding of sterk bewerkte voeding worden geïdentificeerd als predisponerende factoren voor verschillende medische aandoeningen, maar wist u dat ze ook van invloed zijn op de geestelijke gezondheid? Recente onderzoeken hebben een verband gevonden dat aantoont dat hoe meer bewerkt voedsel men eet, hoe groter de kans is dat men zich neerslachtig, angstig of depressief voelt en afglijdt naar cognitieve achteruitgang.

Een onderzoek in 2022 onder meer dan 10.000 volwassenen in de US toonde aan dat hoe meer ultraverwerkte voedingsmiddelen deelnemers aten, hoe groter de kans dat ze milde rapporteerdendepressieof angstgevoelens. “Er was een significante toename van mentaal ongezonde dagen voor degenen die 60 procent of meer van hun calorieën uit ultrabewerkt voedsel aten. Dit is geen bewijs van oorzakelijk verband, maar we kunnen wel zeggen dat er een verband lijkt te zijn”, zei Dr. Hecht, de auteur van het onderzoek, zoals geciteerd door The New York Times. Een andere studie vorig jaar volgde 11.000 Braziliaanse volwassenen gedurende een decennium en ontdekte dat het eten van ultrabewerkte voedingsmiddelen hun cognitieve functie of hun vermogen om te leren, te onthouden, te analyseren en te interpreteren met maar liefst 28 procent aantastte!

Dus, wat is de logica achter deze bevinding? Ultrabewerkte voedingsmiddelen bevatten weinig vezels, die de goede bacteriën in de darm voeden en helpen bij de aanmaak van vetzuren met een korte keten, die op hun beurt een belangrijke rol spelen bij de hersenfunctie. Zelfs toevoegingen zoals kunstmatige zoetstoffenen emulgatoren hebben invloed op de darmgezondheid. Een slechte darmgezondheid leidt tot chronische ontstekingen, die depressies versnellen.

Het is duidelijk dat jonge mensen een groter risico lopen op dergelijke aandoeningen vanwege de constante blootstelling aan vrij verkrijgbare en goedkope ultraverwerkte en bewerkte voedingsmiddelen. Zelfs diepvriesproductenkomen in deze categorie voor omdat steeds meer werkende mensen ze gebruiken om een ​​snelle maaltijd klaar te maken tijdens een tijdscrisis. Combineer dit met een stressvolle levensstijl die sedentaire gewoonten en verminderde slaap bevordert en je hebt een recept voor een slechte gezondheid. Het concept van stress-eten is alleen geëvolueerd door het hebben van bewerkt voedsel dat je direct comfort geeft.

Bovendien zorgen de snelle oplossingen die verpakt voedsel biedt ervoor dat jonge mensen hun impulsen niet onder controle hebben en hun hunkering niet kunnen ontkennen of uitstellen. hun bevrediging.

We hebben ook ontdekt dat een hogere inname van ultrabewerkte voedingsmiddelen gepaard gaat met verschillende depressieve symptomen. Dit betekent dat jongvolwassenen moeite hebben met het beheersen van de impulsen voor roken, drinken en schermtijd. Dit is een combinatie van verslavingen. De vraag is of ze allemaal dezelfde neurale paden hebben wat betreft verslavingsgedrag en psychische problemen? Eerder hebben veel onderzoeken ook een verband aangetoond tussen dit soort voedsel en angst- en slaapproblemen. We hebben gezien hoe jonge volwassenen, die hun trek stillen door regelmatig verpakt voedsel te eten, moeite hebben om goed te slapen.

Lees ook

Kunnen honing en dadels de bloedsuikerspiegel onder controle houden en kunstmatige zoetigheid vervangen. ..

Cholesterolverlagende supplementen: Waarom je zou er geen geld aan moeten verspillen …

Bael, venkel, karnemelk en citroen: Welke voedingsmiddelen kunnen je helpen af ​​te koelen en…

Hoe hardnekkig buikvet te verbranden en tegelijkertijd spieren op te bouwen: hier is…

Onder tieners is de verslaving aan ultraverwerkt voedsel gelijk aan die van gamen. Vaak gaan beide hand in hand. Dergelijke tieners in onze kliniek hebben prikkelbaarheid en neerslachtigheid gemeld. Het feit dat deze voedingsmiddelen ook zwaarlijvigheid veroorzaken, duwt hen naar andere geestelijke gezondheidsproblemen die verband houden met lichaam of zelfbeeld. De verslaving is zo ernstig onder deze groep dat de ontwenningsperiode leidt tot angst voor ontkenning. Als iemand tekenen van deze verslaving vertoont, moeten ze onmiddellijk een psycholoog raadplegen, zodat een goed protocol voor de verslaving kan worden uitgewerkt.

© IE Online Media Services Pvt Ltd