Temidden van oplaaiende onvrede in Tripura BJP, richt Biplab Deb zich op 'buitenstaanders' omdat ze haar vooruitzichten hebben geschaad

0
26

Als teken van onvrede over het functioneren van de regerende Bharatiya Janata-partij (BJP) in Tripura, beschuldigde ex-hoofdminister Biplab Kumar Deb zondag dat “buitenstaanders” de staats-BJP-eenheid beïnvloedden en verzwakten, en zei dat hij de partijtop op de hoogte had gebracht koper van de situatie.

Sprekend met verslaggevers in zijn woonplaats in Agartala, uitte het Rajya Sabha-parlementslid zijn wrok over de zaken van de Tripura BJP en zei dat “mensen met een infiltrant-mentaliteit & #8221; oefenden “externe invloed” op de partij en haar vooruitzichten in de staat schaden.

Biplab zei dat hij elke klus zou blijven klaren die hem door de saffraanpartij onder leiding van premier Narendra Modi werd gegeven. De door de BJP geleide regering is aan de macht voor de tweede termijn (in Tripura). Sinds de staat werd bevrijd van de communisten, heb ik geprobeerd mijn werk met maximale inspanning te doen. Ik geloof in het leiderschap van premier Modi. Ik zal mijn werk blijven doen in elke functie die mij is toegewezen”, zei hij.

In een scherpe kritiek op de stand van zaken van de partijeenheid zei Biplab echter: “Onze partij is een gedisciplineerde eenheid, maar van tijd tot tijd zie ik mensen van buitenaf tussenbeide komen. We zullen de partij zelf leiden onder leiding van Modi en Shah. De partij en de regering zullen de goede kant op gaan. Ik heb de leiding op de hoogte gebracht van dergelijke externe inmenging. Ik heb het volste vertrouwen in premier Modi. Ik kreeg de kans om met zijn zegeningen te werken. Ik zal werken in welke hoedanigheid hij me ook vraagt.”

De opmerkingen van de ex-CM weerspiegelen de groeiende spanning in de Tripura BJP, aldus bronnen. Eerder werden de opmerkingen van CM Manik Saha over de continuïteit van de regering en de niet-onmisbaarheid van de leiders gezien als een uithaal naar zijn voorganger. Tijdens een organisatie-evenement eerder deze maand zei Saha dat de regeringen zullen doorgaan en dat hij het stokje aan iemand anders zou geven, die het op zijn beurt aan een andere persoon zou overdragen.

“Niemand is permanent. Als ik denk dat Tripura niet zonder mij zou kunnen rennen, zou het zijn alsof ik samenwoon met een analfabeet. Het is onbeschaafd (om zo te denken). We zien hoe een eerste minister van vier tot vijf jaar aan het verdwijnen is', zei Saha. Bronnen dicht bij Deb zeiden dat de CM het op hem gemunt had. De opmerkingen van Deb op zondag waren een reactie daarop, aldus bronnen.
Op de vraag wat hij bedoelde met 'externe invloed', weigerde Biplab details te geven, maar zei: 'Iedereen begrijpt wie externe invloed heeft en waarom. De partijorganisatie wordt hier hierdoor benadeeld. Ik ben geen bureaucraat. Maar wanneer dergelijke inmenging plaatsvindt, is het mijn plicht om het op de juiste plaats te presenteren. Ik zal mijn werk doen.”
Biplab, die de campagne van de BJP leidde in de 2018 Assembly-peilingen, die een einde maakten aan de 25-jarige heerschappij van links onder leiding van de CPI(M) in de staat, werd zonder pardon vervangen als CM door Manik Saha, zijn ooit naaste assistent en parlementslid van Rajya Sabha.

Sindsdien is de aanwezigheid van Biplab bij grote politieke evenementen in de staat grillig geweest. Hij werd voor het laatst gezien terwijl hij een paar gezondheidskampen hield als onderdeel van zijn MP-mandaat voor gebiedsontwikkeling.

Advertentie

Zondag zei hij tegen verslaggevers: “De partij is niet van een bepaalde persoon. De meeste staatsleiders hebben met mij samengewerkt. 80 procent van hen sloot zich aan (toen ik aan het roer stond)… Ze komen niet van elders. Maar ze moeten begrijpen hoe ze in de partij moeten werken.”

De huidige BJP-president Rajib Bhattacharjee was ooit een naaste medewerker van Biplab en er wordt nog steeds gezegd dat hij goede betrekkingen met hem heeft.

Bronnen zeiden echter dat de relatie van Biplab met Manik Saha onder druk kwam te staan ​​toen laatstgenoemde , kort na zijn beklimming van de CM-post, korte waarschuwingen uit tegen hooliganisme en politiek geweld, terwijl hij beweerde dat illegale activiteiten niet langer zouden worden getolereerd in de staat.

Advertentie

Biplab stond erop dat hij vandaag geen details meer zou geven over degenen die de vooruitzichten van de BJP in Tripura schaden, maar zei dat hij er zeker van was dat de partij beide Lok Sabha-zetels in de staat zou winnen bij de algemene verkiezingen van 2024.

>

Biplab's opmerkingen kwamen uren nadat hij in Agartala aankwam na bijna 20 dagen in Delhi en Haryana te hebben doorgebracht.

Hij is de partij die de leiding heeft over Haryana. In Tripura is hij nog steeds lid van het kerncomité van de partij.

Bronnen dicht bij hem zeiden dat Deb zich meer zou hebben uitgesproken over zijn bedenkingen bij de stand van zaken van de partij, maar hij zweeg over veel kwesties in opdracht van bepaalde hoge partijleiders.

Het was ook zo zei dat hij vanavond weer naar New Delhi zou terugkeren, aangezien de partijleiding hem kort na zijn persbriefing daarheen riep.

Advertentie

Rajib Bhattacharjee zei later op de avond tegen media-personen dat hij met Biplab zou spreken om meer te weten te komen over zijn grieven. “Biplab Deb is onze leider. Hij is nu de prabhari van Haryana, een grote staat. Hij is ook onze ex-CM. We zullen bespreken wat hij zei. Ik zal met hem praten om zijn grieven te kennen… We willen Biplab da. Manik da (CM Manik Saha) is ook onze leider. We willen samenwerken met alle leiders.”

Rajib zei ook dat hij de persbriefing van Biplab heeft gezien en binnenkort met hem zal spreken, en als er tekortkomingen zijn, zullen deze worden verholpen.

Lees ook. Nitish Kumar, Tejashwi Yadav ontmoeten Mallikarjun Kharge, Rahul Gandhi vandaag

Het wachten van Karnataka op een Dalit CM gaat verder: waarom het Congres de kans liet…

SP-RLD alliantie stuit op turbulentie: als breuk met Akhilesh Yadav groter wordt, Jaya…

Na Siddaramaiah, Shivakumar powerplay, de eerste 8 tot haal het naar Cong…Advertentie

De BJP won 36 van de in totaal 60 zetels van de staat in 2018, goed voor 43,59 procent van de stemmen. In de peilingen van de Assemblee eerder dit jaar slaagde de partij erin een gewone meerderheid te behalen door slechts 31 zetels te winnen, waarbij het stemaandeel daalde tot 38,97 procent.

© The Indian Express (P) Ltd