Nitish Kumar, Tejashwi Yadav ontmoeten vandaag Mallikarjun Kharge, Rahul Gandhi

0
53

In de afgelopen maand hadden Bihar Chief Minister Nitish Kumar en zijn plaatsvervanger Tejashwi Yadav verschillende belangrijke oppositieleiders ontmoet als onderdeel van hun poging om een ​​niet-BJP-front op te bouwen om het op te nemen tegen de regerende partij bij de Lok Sabha-verkiezingen van 2024.

Maandag zal het duo congrespresident Mallikarjun Kharge en senior partijleider Rahul Gandhi ontmoeten om de details van de confabulaties die ze hadden met verschillende oppositieleiders te delen en mogelijk de datum vast te stellen voor een groot conclaaf van de oppositie in Patna.

Lees ook | Baba, of zwarte schapen? Terwijl snel stijgende ziener menigten trekt en BJP-leiders in Patna, slaat Nitish 'Hindu Rashtra' oproep

Kumar en Tejashwi hadden Kharge en Rahul voor het laatst ontmoet op 12 april, toen werd besloten dat de Bihar CM contact zou opnemen met leiders van zes partijen, de meesten van hen die geen goede vergelijking delen met de grote oude partij en ten minste twee die horen niet bij de oppositie.

In de afgelopen maand ontmoette Kumar de voorzitter van het Trinamool Congress (TMC) en de West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee, Samajwadi Party (SP) president Akhilesh Yadav, Odisha Chief Minister Naveen Patnaik, en Arvind Kejriwal, samensteller van Delhi CM en Aam Aadmi Party (AAP). Hij had ook gesprekken met Shiv Sena (UBT) leider Uddhav Thackeray en NCP supremo Sharad Pawar naast Jharkhand Chief Minister Hemant Soren en linkse leiders Sitaram Yechury en D Raja.

Kumar en Yadav hebben Telangana CM en Bharat Rashtra Samithi (BRS) chef K Chandrasekhar Rao en YSRCP chief en Andhra Pradesh Chief Minister Y S Jaganmohan Reddy niet kunnen ontmoeten. Kumar wil graag dat de oppositie één gemeenschappelijke kandidaat probeert op te stellen tegen de BJP met zoveel mogelijk zetels om verdeeldheid in de stemmen te voorkomen.

Lees ook | Tejashwi aan zijn zijde, Nitish ontmoet Soren, graaft naar BJP: Vindt vikas plaats?

Hoewel het idee van een oppositiefront tegen de BJP vol hindernissen zit, aangezien veel van de oppositiepartijen in veel staten het tegen elkaar opnemen – West-Bengalen, Uttar Pradesh en Telangana zijn belangrijke voorbeelden – en er zijn vragen over wie de leiding zal nemen. front, geloven de leiders dat de anti-BJP-partijen weinig andere keus hebben dan zich te verenigen, gezien de “eigenmachtige manieren” van de centrale regering.

De meeste oppositiepartijen hebben bijvoorbeeld de BJP hard aangepakt -geleide centrale regering voor het uitvaardigen van een verordening die in feite een recent bevel van het Hooggerechtshof vernietigde dat cruciale bevoegdheden overdroeg aan de regering van Delhi. Oppositiepartijen over de hele linie hebben de regering-Modi ervan beschuldigd “het constitutionele federale kader met de grond gelijk te maken”.

Advertentie

Er zijn de laatste tijd wat verschuivingen van tribunes geweest. Banerjee, die eerder had verklaard dat haar partij alleen zou gaan bij de Lok Sabha-verkiezingen, zei enkele dagen geleden dat de TMC bereid was het congres te steunen in zetels waar het sterk was, als het dat ook deed.

Lees ook< figure class="non_premium_icon">

Weg naar 2024 | BJP lijkt stand te houden na verlies Karnataka, voelt de st…

Kejriwal, met meerdere cijfers, bereidt zich voor om tegenstanders te verenigen…

Brij Bhushan gaat politiek buigen spieren bij Ayodhya-rally, zegt BJP dat ze… /figuur>Twee maanden geleden kwam KC Tyagi terug; keert terug als speciaal advies van JD(U)…

Afzonderlijk heeft het congres ook besloten om vroeg te beginnen met het voorbereidende werk voor de cruciale parlementsverkiezingen die gepland staan ​​in november-december. Gesteund door de overwinning in Karnataka, is de partij van plan haar campagne vroegtijdig uit te rollen in Madhya Pradesh, Rajasthan, Chhattisgarh en Telangana. De leiding van het Congres heeft op 24 mei een vergadering bijeengeroepen van de leiders en topleiders van deze staten om de strategie voor de verkiezingen te plannen.