Kashmir förvandlades till Guantanamo för G-20: Tidigare J&K CM Mehbooba Mufti

0
57

Fd Jammu och Kashmir CM Mehbooba Mufti söndagen anklagade centret för att förvandla Kashmir till det “ökända” amerikanska militärfängelset, Guantanamo, inför G20-mötet 22-24 maj.

“För att säga dig sanningen, om du besöker Kashmir idag kommer du att se att platsen som omvandlades till ett friluftsfängelse (efter upphävandet av artikel 370) har omvandlats till 'Guantanamo'… Även hus har blivit övertagen. Bostäder har tagits över. Det finns säkerhet i tre, fyra, fem nivåer… Allt i hemmen vänds upp och ner”, sa ledaren för People's Democratic Party (PDP) vid en presskonferens i Bengaluru i söndags.

G20-mötet kan ge någon form av publicitet för BJP, men en South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) möte kan hjälpa till att ta itu med problemen i regionen, sa hon. “Varför inte ha ett SAARC-toppmöte och ta itu med problemen vi (folket i Kashmir) har?” Mufti frågade.

Missa inte | Automatiska samtal ber J&K-invånare att omintetgöra G20-mötet

När det gäller Kinas motstånd mot G20-mötet i Kashmir sa Mufti att det var en konsekvens av att artikel 370 i konstitutionen upphävdes. “BJP sa att upphävandet av artikel 370 skulle lösa alla problem. Nu sätter även Kina sin fot här på ett dåligt sätt. De talar om Kashmir-tvisten som bara Pakistan brukade prata om tidigare. Det är BJP:s ära för att ha fört Kina in i problemet”, sa hon.

Om förordningen utfärdad av centret som upphävde högsta domstolens dom som hade bemyndigat Delhi-regeringen, sade Mufti att utvecklingen borde vara en väckarklocka för alla. “2019 (upphävande av artikel 370) borde ha varit en väckarklocka. Tyvärr var det inte det. Men det som hände igår (i Delhi) borde vara en väckarklocka för alla”, sa hon och tillade att BJP inte skulle skona någon oppositionsregering om de misslyckades med att kapa den.

BJP, påstod hon, köpte MLAs eller hotade dem. “Varhelst BJP inte kan göra det, har de hittat ett annat sätt att avskräcka dem. Detta kommer att hända alla… Jag hoppas att alla vaknar och luktar på kaffet. För det som hände med J&K går sakta och stadigt runt i hela landet. Det kommer att öka takten när valet närmar sig”, sa den tidigare J&K CM.

Läs även

BJP-ledare skjuter upp dotters bröllop med muslimsk man efter protester, säger…

Mobbvåld ingen lösning, säger CM, när Manipur ser ny incident med mordbrand

Delhi till Amritsar om fyra timmar på väg när nya projekt krymper Punjab

PM Modi Live-uppdateringar: Narendra Modi når Australien i sista etappen av 3-na…

Mufti, som var en av ledarna som deltog i edsceremonin av Karnataka CM Siddaramaiah, sa att hon hade pratat med Bihar CM Nitish Kumar. “Jag bjöd in honom att ägna lite uppmärksamhet åt J&K – själen i det indiska folket. Om de (BJP) har demonterat J&K, har de börjat avveckla idén om Indien… Det är där reparations- och läkningsprocessen bör börja”, sa hon.