'Kalighat er kaku': zakenman 'dicht bij Trinamool top brass' nu onder ED-scanner

0
51

Zakenman Sujoy Krishna Bhadra staat nu in de volksmond bekend als “Kalighat er kaku (oom van Kalighat)” en wordt verondersteld dicht bij de top van het Trinamool Congress (TMC) te staan. Maar in 2011 betwistte Bhadra een verkiezingsverkiezing van de Assemblee in het kiesdistrict Bhowanipore in Kolkata tegen TMC-voorzitter en West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee. Het ging slecht met hem, met slechts 809 stemmen.

Het Enforcement Directorate (ED) heeft zaterdag huiszoekingen uitgevoerd in panden die verbonden zijn met Bhadra in het Behala-gebied in Kolkatain verband met een zaak over vermeende onregelmatigheden bij de aanwerving door de State School Service Commission (SSC). De huiszoekingen werden uitgevoerd op een dag dat TMC-parlementslid Abhishek Banerjee, Mamata's neef en de feitelijke nummer twee van de partij, verscheen voor het Central Bureau of Investigation (CBI) in het kantoor in Kolkata in verband met het onderzoek van de dienst naar de banen op school. scam. Het CBI had Bhadra in maart ondervraagd.

Lees ook | Oplichting met schoolbanen: Sujay Krishna Bhadra, echtgenote van Kuntal Ghosh ondervraagd door onderzoeksbureaus

Het CBI heeft gezegd dat Tapas Mondal, een naaste medewerker van de voormalige president van de West Bengal Board of Primary Education (WBBPE) en TMC MLA Manik Bhattacharya, eerst Bhadra in de zaak noemde. TMC-insiders vertelden The Indian Express dat hoewel Bhadra, afgestudeerd aan het hoger secundair onderwijs aan het New Alipore College in Kolkata, niet actief is in de politiek, hij nauwe banden heeft met de partijleiding, met name Abhishek Banerjee.

Dit verdiende de zakenman. de bijnaam van “Kalighat er kaku”. Mamata Banerjee woont in de wijk Kalighat in het zuiden van Kolkata. 'Ik kom uit Behala en mijn kantoor is in New Alipore, ik weet niet waarom mensen me aanspreken als Kalighat er kaku,” Bhadra had het de media eerder verteld.

Lees ook | Oplichting met schoolbanen: ED doorzoekt 3 locaties in Hooghly, stelt vragen aan assistenten van TMC-leider

De ED heeft beweerd documenten te hebben gevonden in verband met de zwendel en wat geld tijdens de huiszoekingen in het huis en kantoor van Bhadra. Maar de zakenman beweerde dat hij “het slachtoffer was van een politiek gemotiveerd onderzoek”. Hij zei: 'Als mensen een Everest-expeditie doen, nemen ze verschillende routes om het punt te bereiken. Ook hier willen ze (de CBI) iemand bereiken en dus scant ze iedereen. Ze willen zich richten op de beste TMC-leiders.

Lees ook

Op weg naar 2024 | BJP lijkt stand te houden na het verlies van Karnataka, voelt de st… />

Aantallen tegen hem opgestapeld, bereidt Kejriwal zich voor om Oppn a te verenigen…

'President's office teruggebracht tot symbolisme': tegenstander overweegt boycot van nieuwe Parli…

< /figuur>Nitish Kumar, Tejashwi Yadav ontmoeten vandaag Mallikarjun Kharge, Rahul Gandhi

De beschuldigingen van onregelmatigheden bij de aanstelling van Groep-D-personeel in staatsscholen doken voor het eerst op in november 2021. Er zijn minstens 12 arrestaties verricht in de zaak tot nu toe, inclusief zittende wetgevers. Voormalig staatsminister Partha Chatterjee werd in juli 2022 gearresteerd nadat stapels contant geld waren teruggevonden op de eigendommen van zijn naaste assistent Arpita Mukherjee. De ED arresteerde vervolgens Manik Bhattacharya. Een andere TMC MLA, Jiban Krishna Saha, is de laatste die is gearresteerd. De CBI arresteerde hem op 17 april. De CBI onderzoekt het criminele aspect van de zwendel terwijl de ED het geldspoor onderzoekt.

© The Indian Express (P) Ltd