G20-toeristen ontmoeten elkaar vanaf vandaag in Srinagar te midden van strenge beveiliging

0
47

De derde bijeenkomst van de G20-werkgroep toerisme begint maandag in Srinagar te midden van uitgebreide veiligheidsregelingen. De driedaagse bijeenkomst zal de hoogste deelname van buitenlandse afgevaardigden zien in vergelijking met de twee voorgaande bijeenkomsten, zei G20-hoofdcoördinator Harshvardhan Shringla zondag.

“We hebben de hoogste vertegenwoordiging van buitenlandse delegaties voor de toerismewerkgroep bijeenkomst in Srinagar, dan we in de vorige werkgroepbijeenkomsten hebben gehad. Onze ervaring is dat het een ongelooflijk proces is om in elke werkgroepvergadering zo'n grote opkomst van afgevaardigden te krijgen, niet alleen uit G20-landen maar ook uit internationale organisaties die deel uitmaken van de G20,'' vertelde Shringla aan verslaggevers.

Ten minste 60 buitenlandse afgevaardigden zullen deelnemen aan de bijeenkomst, hoewel niet alle G20-lidstaten zullen deelnemen erin. Singapore heeft het grootste contingent van de lidstaten die de vergadering bijwonen, inclusief Hoge Commissaris Simon Wong.

NSG-commando's bij Lal Chowk in Srinagar op donderdag voorafgaand aan de G20-ontmoeting. (Express-foto door Shuaib Masoodi)

De Hoge Commissaris van Bangladesh, Mustafizur Rahman en de Zuid-Koreaanse ambassadeur Chang Jae-bok, behoren tot andere hoge diplomaten die naar verwachting de komende drie dagen vergaderingen zullen bijwonen.

Het belang van gastheerschap benadrukken Tijdens het evenement in Srinagar zei Shringla: “Als je een werkgroep over toerisme in India moet doen, moeten we dat in Srinagar doen. Er is geen optie.”

Dit is het eerste dergelijke internationale evenement in Jammu en Kashmir sinds 2019, toen het een Union Territory werd. De eerste vergadering van de werkgroep toerisme van de G20 vond plaats in Gujarat en de tweede in West-Bengalen.

Lees ook | Nieuwe Lal Chowk-klokkentoren naar eerste fietspad, Srinagar's facelift voor G20-bijeenkomst

Shringla zei dat de bijeenkomst de bredere doelstellingen heeft om de rijke en diverse culturele identiteit van India aan de wereld te presenteren en het toeristisch potentieel van India aan de wereld te promoten. “We hebben geprobeerd de thema's duurzaam toerisme, ecotoerisme en avontuurlijk toerisme binnen te halen die relevant zijn voor J&K,” zei hij.

Advertentie

De bijeenkomst heeft ook tot doel de economische groei te versterken, het cultureel erfgoed te behouden en de duurzame ontwikkeling van de regio te bevorderen. Syed Abid Rashid, minister van Toerisme van J&K, zei dat er in J&K 300 nieuwe toeristische bestemmingen op verschillende trajecten worden gepromoot om tegemoet te komen aan de snelgroeiende toeristenindustrie in de regio.

Bronnen zeiden ondertussen dat er in Srinagar een ongekend veiligheidsapparaat is opgezet voor de G20-bijeenkomst. Dit omvat versterkt cameratoezicht, anti-drone-systeem, inzet van de elite NSG en elite Marine Commando's en beperkingen op burgerbewegingen op belangrijke wegen.

De regering-J&K heeft Gulmarg geschrapt van de route voor veiligheids- en logistieke redenen. Ook in andere delen van de Valley is de beveiliging aangescherpt om elke militante poging om de openbare orde te verstoren te dwarsbomen.

Advertentie

“We hebben een meerlaags beveiligingssysteem geïnstalleerd”, vertelde een hoge politieagent aan The Indian Express. “Terwijl enkele elitetroepen van het centrum in de vallei zijn aangekomen, is de hoofdverantwoordelijkheid voor de veiligheid bij de politie en paramilitaire troepen gelegd. Er is een verhoogde coördinatie tussen verschillende veiligheids- en inlichtingendiensten om elk militant ontwerp te voorkomen.”

Meer van J&K | Geautomatiseerde oproepen vragen inwoners van J&K om G20-bijeenkomst te dwarsbomen

Officiële bronnen zeiden voor het eerst dat de NSG en Marine Commando's zijn ingezet om het Sher-e-Kashmir International Convention Centre (SKICC), de locatie voor de bijeenkomst, en de omliggende gebieden te beveiligen.

Terwijl honderden beveiligingscamera's zijn al in de stad geplaatst, de functionarissen zeiden dat het cameratoezicht is versterkt naarmate er meer camera's zijn geïnstalleerd om opkomende situaties in de gaten te houden. “De beelden van de camera's worden in realtime bekeken”, zei de officier.

Op zaterdag heeft de verkeerspolitie een advies uitgevaardigd dat de burgerbeweging op de hoofdweg die naar SKICC leidt gedurende drie dagen beperkt. Alle scholen in Srinagar blijven ook van maandag tot en met woensdag gesloten.

Uit voorzorg hebben de veiligheidsdiensten leden van de minderheidsgemeenschap en arbeiders van buiten gevraagd om binnen te blijven. “Met zo'n zware beveiligingsbandobas is het mogelijk dat militanten proberen zachte doelen te kiezen, zoals externe arbeiders of minderheden”, zei een andere politieagent. “Dat is de reden waarom zo'n advies is uitgebracht.”

Advertentie

J&K luitenant-gouverneur Manoj Sinha zei ondertussen dat de G20-bijeenkomst in Srinagar een “historische kans” is voor mensen van J&K om hun cultuur, erfgoed, toerisme en warme gastvrijheid te laten zien.

Lees ook

BJP-leider stelt huwelijk dochter met moslimman uit na protesten, zegt…Onderzoekende oplichter Sherpuria-link, ED valt bedrijf binnen dat wordt geleid door voormalig NDTV-CEO, gratis… -the-G20-tourism-working-group-meeting-at-the-Dal-Lake-in-Srinagar-on-Monday.jpg?resize=450,250″ />

Delhi's G20-bericht van J&K: 2 verloren generaties, wijzig hier

PM Modi Live Updates: Narendra Modi ontmoet influencers, klaar om elkaar te ontmoeten…

“De derde bijeenkomst van de werkgroep toerisme van de G20 die op 22 mei begint, is een historische kans voor 13 miljoen inwoners van J&K om te demonstreren onschatbare cultuur, erfgoed, toerisme en warme gastvrijheid. Alle burgers moeten naar voren komen en deel uitmaken van deze gedenkwaardige gebeurtenis”, zei hij in zijn ‘Awaam Ki Awaaz’ Radioprogramma, op zoek naar steun van de mensen voor het succesvolle verloop van het evenement.

© The Indian Express (P) Ltd